Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Vu+ Uno 4K SE vs Vu+ Duo 4K SE

Chtěl bych si koupit nový přijímač protože staré Vu+ nedávno odešlo do křemíkového nebe a momentálně si pouštím stream do počítače od rodičů, kteří mají Vu+ Uno 4K. Na něm běžel Oscam server s kartou Skylink. Nyní bych chtěl nahrávat a proto chci vlastní přijímač ale je těžké se rozhodnout :)))

Beavis
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vu+ Uno 4K SE vs Vu+ Duo 4K SE

preco tazke, urci si cenu, chces urcite viac tuner, naj bude fbc, unose je skvele a lacnejsie, ak si ochotny dat viac ber duo a ak chces usetrit tak GigaBlue UHD UE 4K alebo giga quad, zalezi co chces, ci sat ci dvbt2...

peterkozel
Registrace: 10/2019

@Beavis

Pokud používáš jenom Skylink a máš od paraboly max. 2 svody, tak ti bude stačit UNO 4K SE.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Za první Vu+ Duo jsem dával přes 10tis takže finance neřeším. Jde mi spíše o to, jestli má Duo kromě procesoru něco navíc co by stálo za příplatek. Mám dvě paraboly Skylink a Freesat a u obou DiSEqC přepínač, ale koukal jsem, že by se měl časem Freesat stěhovat na Astru. Pokud bych šel do Dua přesunul bych Oscam server na něj.

Beavis

No, Duo 4K je dražší, protože je o něco výkonnější a má navíc druhý slot pro tuner, což Uno 4K nemá. Spíše záleží, co s tím přijímačem chceš všechno dělat. Pokud jen koukat na programy a sem tam si něco nahrát, UNO bohatě stačí. Do budoucna jde rozšířit o USB tuner na DVB-T2. UNO zvládá i všechny multimediální pluginy.

Pokud chceš třeba hodně streamovat, nebo nahrávat třeba 10 zakódovaných pořadů najednou, tam oceníš určitě výkon. Nebo, pokud máš třeba dvě paraboly, každou na jinou pozici, tak oceníš druhý tuner.

Většina obyčejných uživatelů DUO 4K SE prakticky naplno nikdy nevyužije. A je to pro ně zbytečně drahá hračka.

Takže otázka nezní, co je lepší, ale co potřebuješ? ;)

OrHoro
Registrace: 4/2010

Mám dvě paraboly, ale jak jsem psal brzy asi bude stačit jedna :))) Chci koukat na program a jiný třeba nahrávat a někdo si ještě pustí stream na tabletu.

Beavis

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra