Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Muskovy vláčky plusy a mínusy

Nejmenovaný odborný časopis se začátkem září zmiňuje na 4 stránkách A5 o jeho ůspěchu ,ale co se týče našeho příjmu z A3 tak se zmiňuje
o množství stížností na rušení orbit/země satelitní komunikace,které chce řešit přelakováním jeho vláčků barvou,která bude tuto komunikaci méně narušovat.A TO ještě nejsou nahoře všechny vagony :(( Rv
U mě to tak 2x-4x za den je s obrazem,jako by zrovna projížděla lokálka přes talíř,co cca30-50 skund obraz zhasne.A dnes odpoledne teploměry při tom byly na 98/89-ráno ale 60/72.Jak jdu okolo -koukám

korkoran
Registrace: 10/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

@korkoran

Cože??? :)))

Kombi
Registrace: 10/2007

RE: Muskovy vláčky plusy a mínusy

Potřebuješ větší rezervu = lepší nebo lépe nastavenou anténu, Muskův vláček nejspíš nebude působit větší útlum, než pořádný dešťový mrak.

Antonín
Registrace: 8/2005

Možná nepůjde ani tak o útlum kdy satelit na okamžik zastíní přímou dráhu signálu z družice k parabole, ale spíš o rušení odrazy od těch satelitů, což může nastávat po delší dobu kolem jejich průletu a svým rozsahem i vzhledem k velkému počtu satelitů ve výsledku způsobovat větší problém... v tom větší parabola moc nepomůže (jen tak plácám ;) )

lance
Registrace: 10/2008

@Antonín máš recht

ten spravodaj to taky takhle popisuje.Možná se ty odrazy projeví jen na určité rovnoběžce a poledníku a já zrovna sedím na tom průsečíku.
Tonku:Moje fůba 85 je posledních 6 let hodně dobrej forichtunk v závětří,na nerezovém pavouku s 5 nohama,všechny šrouby v ní nerez i křídlovky,stabilizovaná nerez závitovkama a navíc Thor mi to nedělá

korkoran

@lance

On ten Musk mluví o odraze a prý na nich už od začátku pracuje,ale ty co tam lsou už lakovat nebude,až těch dalších 1000 co jich zbývá nahoru vystrnadit

korkoran

@korkoran

nekdo pocita ovecky, nekdo vagonky :)
hele 14:47 starlinky 17xx+18xx z posledniho startu pred 8W z myho pohledu. ale to neda tech 30 ani 50s. 11:32 +/- 20-30s pred 23E.
8:54 vlacek 16xx+17xx pred 23+/- ale nahnacany tak na sobe ze by to muselo rusit furt.
prohlid sem to do 6:30 rano.
takze korkorane, budto budes hlasit presny casy, nebo si z tebe zacnu delat srandu, ze ti hrabe :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

bublo,já mám jako důchodce málo času,jen když začne žena lamentovat,nebo jdu skrz barák,tak zapnu občas druhej,protože ona přepne na pozemá,kde to nedělá,ale není tam epikdrama.
Ale současně si mi stěžují na to samé lidi v okolí na stejným QTH a kterým občas přeladím kanály

korkoran

Akorát ty vláčky nebudou fungovat nad říší putlera a strýčka si...laser je bude sundávat dole k vůli bezpečnosti.. Jinak víte na co slouží mobilní vysilače v Rusku a Číně kromě toho, že vysílají mobilní data..mají zvláštní druh antén?.. :))) :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

@korkoran

V některých případech na podobné náhodné rušení pomůže LNB s LTE filtrem (Community against UMTS/ GSM/DECT interferers @~1,800 MHz 40 dB min).

RAFI007
Registrace: 1/2006

Firma Huawei staví v Rusku závod na výrobu technologie 5g za 35 miliard dolarů. Výrobky budou použity pro rusko , čínu atd. Moduly do dané technologie 5G budou vyrobeny jen v Rusku tak , aby nebylo možné použít jejich zadní vrátka pro špionáž. Proto rusové mají vlastní procesory elbrus a přestavájí používat procesory intel atd. které umožňují špiclovat jakýkoliv pc. Jestli má widle nebo linux tak je to jedno? Dále Čína začíná vysoce přeplácet techniky co vyrábějí na Tchajwanu čípy, paměti atd. , aby přešli na výrobu těchto věci na čínskou pevninu. Může se stát, že firmy na fabriky na Tchajwanu budou za chvíli prázdné.. :laughing: :laughing:

Fanyn
Registrace: 11/2007

@RAFI007

tady není pořádnej tlf signál,natož LTE

korkoran

@korkoran

Vlacik je z toho len po vyneseni, potom sa to "rozpusti" a pravdepodobnost, ze nejaky signal z GEO druzic bude Starlink je v podstate limitna k nule.

Tebe chlapce odporucam na zaciatok si nepliest Skylink so Starlinkov a ako druhu vec to uz nepi ani nariedene, lebo trepes piate cez deviate :laughing: :laughing: :laughing:

Traky
Registrace: 8/2013

@Traky

Když ja chlapček,tak ty si se ještě nanarodil :laughing:
A kdepak sem pletl skylink se Starlinkem????Máš asi vlčí mlhu

korkoran

Teoreticky vlastně může jít pouze o problém s odrazy od povrchu Starlinků, pravděpodobnost že nějaký Starlink přímo zastíní signál z družice (přetne zrovna tvůj "signálový válec" o průměru 1m od tvé paraboly k satu) je prakticky nulová. Stejně se celá ta šílenost měla tomu pit.mci zatrhnout hned v počátku, než tím zasviní orbit!

lance

muska jenom zlata

alien777
Registrace: 8/2020

Jo a dělá to jenom na průsečíku u korkoránů, jo jo jo. Nikde jinde. To bude vláček Muskův, a určitě ne anténní soustava, která pracuje bez rezervy či rušení LTE apod. V takovém případě by zjevně stačilo anténu posunout o dva metry mimo ten prašivý průsečík, ne?
85 cm anténa moc rezervy na Skylinku nemá, ani kdyby byla perfektně nově udělaná, ne tak se starým koaxem, starým LNB, atd atd.

Antonín

@Antonín

Málo čteš,mrkni na Problém s ČT zde v diskuzi,kolika lidem to dělá starosti,jak jsem psal 19.10.2020, 22:12.53,zatím mi volalo asi 6-7

korkoran

Antonín

Diskusní vlákno Skylink problém s ČT

korkoran

Kapitáne,měl bys zakotvit....nějak se ti to houpe...

:laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@korkoran

takze dodej casy, pokud je vas na to cela ves, nebude problem se na nejakejch cislech rychle sjednotit. pokud tvoje zena prepina hned, tak at napise casy prvnich dvou vypadku a pak at se prepne treba na vareni.
bez dodani presnejch casu to je JPP

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

A jak si vysvětluješ korkoráne prostý fakt, že mi to nedělá ani v ČR, ano v Chorvatsku, ani na Kanárech? Že by to jenom maličko zvětšovalo chvilkově útlum (to možné je) a tím působilo výpadky na anténních systémech, které jsou tak tak?
Navíc bublajs má pravdu. Bez přesných časů to může být způsobeno bůhví čím.

Antonín

@bublajs

zřejmě nejsi ženatý a nevíš ani co to znamená. :8) ;) To já mám už 2 zlaté svatby za sebou,co mi při cestách v cizině tu první neuznali R^

korkoran

@Antonín

Došel mi dech,asi Covid- přejdu na tu chvíli na thora,co skončí smlouvy Free satu a pak zpět s mými 3 kartami ZAPLACENÝMI do r.2024
howg

korkoran

@Antonín

Asi jsi mě nepochopil, nevadí, diskutuju obecně na téma možného rušení sat. signálů flotilou Starlinků (což se všeobecně regulérně diskutuje), ne že zrovna korkoranovi ruší ČTčka vláčky Starlinků ;)

lance

@korkoran

takze ani nejsi schopen rict kolik bylo hodin ?? bez radsi pocitat vlacky. neco mas rozbityho. zrejme je to mezi zemi a druzici :)

bublajs
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra