Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Vyber Tv,Samsung,Sony,lg či Panasonic?

Ahojte.Potrebujem poradiť.Mam dilemu aku tv kupiť.Všade v predajniach je iba demo,a nikto neponukne obraz tv,na zaklade nejakej pustenej tv stanice.Pozeranie bude z 3-4metre/myslim ze asi 65 az 75 palcov/.Prijem je satelit,mam vu solo4k.Moja narocnost spočiva v kvalite obrazu na satelitny prijem,ci už skylink,upc,antik.Som ochotny zaplatiť 800-1200€.Aku tv,by ste mi doporučili,na zaklade vašich skuseností.dakujem

joma77
Registrace: 6/2009
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vyber Tv,Samsung,Sony,lg či Panasonic?

zaklad je si nemysliet, ze kvalita obrazu narasta velkostou panelu. Lebo vacsina poskytovatelov nema adekvatny zdroj pre UHD, cize pozeranie z xy metrov a velka podsvietena priecka nic neriesi, len to ze nevidis tak jasne to z coho by sa clovek mohol po.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

1. Ze vzdálenosti 3-4 metry neuvidí nic ani na velké obrazovce. Velkost televize je jenom otázka peněz.
2. Rozdíly nejsou ani tak ve značkách - stejná třída různých značek hraje zhruba stejně co se týče obrazu, a v tom jaký je panel.
3. Nejlepší současné zobrazení má OLED. O něco horší ale stále asi ještě akceptovatelný je QLED. (resp. všechny panely LCD s local dimming technologií). Nic jiného bych v tom rozměru nekupoval.
4. Rozdíl mezi značkami je spíše v sw toho či onoho přijímače, u toho jak funguje youtube, netflix atd atd.

Antonín
Registrace: 8/2005

na 65" tak 4-5metru, takze spis 55" pro tebe. skylink,upc, nemaji takovou kvalitu aby to slo pekne na OLED tudiz vhodna LED treba Sony XG9505. krasny obraz chce kazdy ale to bys musel do full HD nebo 4K. podle teee ceny je vhodna ta Sony 55XG9505. to je muj osobni nazor. jeste mozna Sony 55AG8 se vejdes cenou.

kristian1
Registrace: 7/2016

2kristian1:
1. V kině taky koukáš z předsálí?
2. Jediné LED televize jsou OLED. To ostatní jsou LCD televize maximálně s LED podsvícením. A akceptovatelně jenom tehdy, když to má lokální stmívání.
3. Obraz na LCD TV není nikdy lepší než OLED.
4. ANO, cena je základní a jediný skutečný problém.

Antonín
Registrace: 8/2005

kristian1

Probuh, to co pises je naprosty nesmysl. Optimalni vzdanelost pro 65" tv je MAXIMALNE 2.5 metru. Klidně i méně. Pro 4-5 metrů vhodná tv prakticky neexistuje. Rozhodně je to více než 100 palců. Osobně zastávám názor, že neexistuje příliš velká televize. Pouze příliš malá. Neznám nikoho, kdo by si stěžoval, že si koupil příliš velkou. Sám mám 65" na 2.5 metrů, protože do skříně se už nic většího prostě nevejde a je sice slušné koukání, ale klidně by to sneslo i polovinu větší.

Mikek
Registrace: 7/2011

Presne som myslel,ze viac ludi viac nazorov.Sedel som u suseda,ma 65,a tv samsung,a co sa tyka velkosti tak uplne zapadla do obyvaku,mozno aj 75 by nevadila.Ale znechuteny som bol kvalitou obrazu,skoda ze neviem typ toho tv,co ma sused a pritom ma prijem skylink.Tak som len chcel od vas co uz mate velke uhlopricky,radu,tip aky?Kupiť,nie je problem,prekvapenie nastava az doma,po rozbaleni a zapojeni a tomu by som sa rad vyhol.

joma77

@joma77

vzhladom na tvoj rozpocet okolo 1200,- eur, by som na Tvojom mieste akesi dve stovky dolozil a kupil Televízor LG OLED65B9S.
Da sa teraz kupit v akcii a vzhladom k tomu ze chces pouzivat externy STB, kupou tejto telky budes obrazovo nadseny.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

asi vam nevadi ten rozmazany obraz, ja mam 65" a koukam na to z tech 2-3metru, a to se proste neda, SD eurosport1de,sport1de,nesledovatelny, ani HD DasErste,ZDF neni optimalni, je to proste moc blizko a slaba kvalita vstupniho signalu, kdyz si stoupnu vedle do kuchyne tak 4-5metru tak potom ano potom se da i castecne koukat na tu SD bidu.to je moje zkusenost. 65" neni velka to nerikam je tak akorat do obyvaku ale musel bych na ni koukat pres cely obyvak, naproti tomu 55" je zase mala, presne to co resi ted joma jsem resil predtim i ja. takze je na nem cemu da prednost, pokud bych ted znovu kupoval tv tak si vezmu Sony OLED 55AG9 a nebo pak tu 55XG9505. nejlepe kdyz se na tu tv podivas nekde u kamarada nebo souseda.

kristian1

Pro mě jednoznačně vítězi SONY.Ze vším vsudy, kvalita, obraz,zvuk,i sat.prijem.Operacni systém Android tv.Super.Uz mám nekolikatou Sony a neměnil bych za jinou značku. Doporučuji.

Sanca
Registrace: 1/2009

Kristian1

Resenim problemu je koukat se na lepsi zdroj signalu a nikoliv mit schvalne horsi tv aby se to rozmazalo. SD je uz fakt za zenitem a osobne se na nic v SD uz z principu nekoukam.

Mikek
Registrace: 7/2011

@kristian1

Mám pocit,že se dá s tebou souhlasit s tím výběrem těch Sony TV.Naopak nejsem vubec přesvědčen,že v případě sledování programu provideru,které vyjmenoval tazatel,dosáhne nějakého obrazu ze kterého se posadí na zadek v případě zakoupení OLED TV.Je to jenom muj názor. ;) Ty Sony mají dost kvalitní a vybavené zobrazovače včetně tlumení podsvícení a podání černé.

hobo
Registrace: 1/2007

Vyber Tv,Samsung,Sony,lg či Panasonic?

Osobně jsem vybral nejen telku,ale celý řetězec ve 4K. Takže telku oled 4K + satelit 4K + bluray přehrávač 4K. Zatím není velký výběr 4K stanic na satelitu, ale pro fajnšmekry prostě nesmí chybět . Přehrát si občas 4K bluray též není na závadu/obraz neskutečně krásný,asi lepší než v kině. Bonusem je pustit si z Youtube obsah ve 4K dle vlastního výběru.Jen poznámka : .. telka by měla umět Dolby Vision a Dolby Atmos a to platí i pro 4K bluray přehrávač. Zatím je to asi nadlouho nejlepší co může člověk vidět na obrazovce a je docela jedno jestli je to na 55" nebo 65" /menší raději ne/. To je moje zkušenost s televizí Lg Oled 4K.

Kordd
Registrace: 5/2010

OLED PANASONIC -- má vlastní systém, který je rychlý a nezasekává se.
Zkušenost se dvěma SONY Android ( každá se minimálně jednou za měsíc nějak sekne nebo během sledování se sama restartuje - i při vypnutých aktualizacích).
Pokud to má být jako zobrazovadlo a opravdu se neřeší aplikace ( HBO GO - na Panáku není) tak je Panák jediná vhodná volba

lubos32
Registrace: 2/2010

A navíc u OLED jsou stejně u všech značek panely LG takže pak je to jen o SW a vyladění.

lubos32

Aj u mňa jednoznačne Sony.Pred tým som mal Samsungy.Pred dvoma rokmi so kupil Sony 65xf9005 ale by som nemenil za inú značku,android v pohode za tie dva roky 1x reštart a to na začiatku.Obraz veľmi pekný Horizont tv a skylink live.Na skylink trochu slabší obraz ale to je v zálohe.

niglabi
Registrace: 4/2020

Jak radí Kristián. Ale 75 palců ze 3 metrů 75 asi ne. Osobně máme taky Sony 65xf9005 i Sony 55xf9005. Co radí Kristián je novější.
Samsung-v diskusi je informace že nemá dobrý T2 tuner, u LG taky nějaké problemy, u SONY budeš muset občas vytáhnout kabel ze sásuvky, za to ale budeš mít excelentní obraz z T2 i satelitu a komponentní vstup a sluchátkový výstup, což Samsung nemá, takže starší audio připojíš na jeden kabel a regulace zvuku se dá nastavit.
V UnU si pak nastav přes menu-nastavení-obraz-základní nastavení-režim zobrazení pro HDMI na 2160p, jinak obraz nebude brilantní.

MMorous
Registrace: 10/2019

@joma77

sam rikas ze jsi byl zdeseny u souseda z kvality obrazu na skylinku, to neni jenom o skylinku, rekni si at ti ten soused pusti Canal+ v dobe kdy pojede volne obvykle mezi 7-8 rano a 19-20 vecer a podivej se na ten obraz, uvidis sam, zabozrouti jedou full HD a to je jina liga, takze pokud mas moznost takovehoto zdroje signalu tak ber OLED.
s lubo nesouhlasim-praveze ten panasonic GZ950 je strasne pomalej a kouskuje se pri rychlych scenach obraz, na internet se to vubec nechyta, pokud je Sony jeste horsi pomalejsi tak potom uz nevim co si poridit.

kristian1

Philips predsa, ziadnych aziatov si domov netahaj :-)

JanoHels
Registrace: 1/2006

@kristian1

Tak objektivně musím potvrdit, že u rychlých scén jakési rozpadání obrazu také pozoruji -ale bylo to vždy u přehrávánbí přes NAS nebo flash disk , případně YT videoklip.. U běžného příjmu přes SAT nebo DVB-T2 jsem si toho nevšiml - ani u sportu.
Je pravda, že jsem si chtěl na webu najít nějaký testovací video a to pustit z NAS, flash i sat pro srovnání..
Jestli má někdo tip na vhodné video , tak tu můžeme srovnat kvalitu rychlosti u různých TV..
A jinak tou pomalostí, jsem myslel přepínání programů a pohyb v MENU- to má PANASONIC prostě fakt hodně rychlý

lubos32

Kristian,nemam problem si pozriet kvalitu.Stači si zapnut poliakov eleven,alebo este polsatsport,canalsport,krasa,preto radsej dam priklad ako hl.zdroj,skylink a tam som chcel pomoct s vyberom.Samozrejme ze canalsport by uz bola bomba.tak asi sa rozhohodnem medzi 65xg9505 sony alebo lg 65sm9800 alebo sony 65xg8577.

joma77

Sony není pomalej a neseká se. Ani na 10 starej Sonce KDL se starou síťovkou 100Mb se obraz nekouskoval. A na Dailymotion - než ho přestali podporovat-byl excelentní obraz.
Při přehrávání videa 4k po ethernetu se taky nic neseká, zkoušel jsem ze 2 počítačů křížem přes jeden switch na 2 sonky 2 videa cca 40GB současně včetně DD 5.1 a jelo to jako z praku.
- žabožrouti - tohle znám. Jednomu hlídám občas malýho a když se dívá na pohádky, tak je to nádhera. Ti byli vždycky jinde.

MMorous

@lubos32

no ja to prave pozoruju u kabelovky i sat, a predevsim toho sportu teda,
prepinani a menu je v pohode.

kristian1

JJ pravda to jsem zapomněl. Přepínání SAT kanálů je u SONY hodně pomalý. Až je to otravný. Taky má omezení na diseq 1.0 a omezený počet uložených kanálů. Má na to i málo paměti, takže když načteš cca 1500 kanálů a chceš to rozhodit na favorites, tak uložíš asi 200 a najednou už dál nemůžeš, protože máš plnou paměť. Přesně jsem to nepočítal, Ale pro běžný potřeby to stačí.
Kabelovku mám léta UPC a přepínání na těch jejich 170 kanálů se mi zdá
normální. Na LG taky normální.

MMorous

Vyber Tv,Samsung,Sony,lg či Panasonic? (# 841)

LG OLED65B9S.Poslechni Bohus31.Jsou to nej tv na trhu.Mám LG65C9.Neexistují lepší tv.

Tonda2
Registrace: 2/2011

@Mikek

Některý LG neumí KODI ale Obraz mají excelentní
@Mikek - 65 palců - na 2.5 metru musí být vidět při SD na T2 degradace obrazu. A to i na SONY, která má Excelentní UP-scalink. Takže na Samsungu z T2-nevím. Asi překlep.

MMorous
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra