![]() |
|
Cezhraničný signál Lysá hora na ŽilinuZdravím.Mám správne kúpený set-top-box DVB T2. H265/Hevc.doteraz kým signál z Lysej hory nevypli som sledovala z 37 a 54 kanál programy CT aj Prima aj Nová aj Barandov. Ako to vypli myslela som, že zakúpením správneho setoboxu budem naďalej pozerať. Vie mi niekto poradiť ? Treba ináč natočiť anténu ? Lebo som si spustila automatické ladenie a stanice CZ mi nenašlo. |
SASA61
Registrace: 10/2020 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
Re:Cezhraničný signálŤažko povedať, problém môže byť aj v anténe, nový druh vysielania je už citlivejší na príjem na väčšie vzdialenosti. Ja chytám z Lysej hory aj ČT s Novami a Primami bez problémov(anténa - poľské sito), ale na druhú stranu bývam bližšie k hranici. |
Juri
Registrace: 3/2017 Příspěvků: 191 |
![]() |
|
Re:Cezhraničný signálOdporucam skusit rucne ladenie - konkretne kanal 26 a kanal 28. Pri rucnom ladeni (v zavislosti od typu prijimaca) bude aspon orientacne znazornena sila a kvality signalu. Niekedy su niektore prijimace ci TV citlivejsie ako ine. Ja napr. na TV LG naladim v Ziline aj jeden aj druhy MUX, no ked som skusil TV Philips, tak ten naladil len K28. |
RadoJ
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 78 |
![]() |
|
RE: Cezhraničný signál Lysá hora na ŽilinuOd 20.10. multiplex 23 kanál 31. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 420 |
![]() |
|
@SASA61..neviem z akeho mesta alebo obce si, avsak nedavno som montoval ant system na prijem Lysej Hory v Hornej Stubni pri TR a signal dostatocny. Prijem v poho aj v nepriaznivom pocasi.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
Cezhraničný signál Lysá hora pre ŽilinuĎakujem za radu, ale ja to teraz musím ladiť na setopboxe a nemám až také možnosti na ručné ladenie ako na televízore. Buď len automatické ladenie a to žiadne CZ programy nezachyti. A na ručnom to fakt neviem.po starom pred prechodom na DVBT2 som normálne chytala programy CZ. Ak vás ešte niečo napadne poraďte. Ďakujem vopred. |
SASA61
Registrace: 10/2020 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
@SASA61Musiš to ladiť ručne inak sa neda![]() ![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 776 |
![]() |
|
Cezhraničný signál Lysá hora na Žilinuzalezi kde v za byvas,,niekde kde neni signal nepomoze ani rucne ladeniedreambox 800 hd
|
lubo540
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 955 |
![]() |
|
@SASA61bez informace mista a popisu prijimaci soustavy lze tezko poraditDIGI CZ + CAM modul, Skylink + QVIART LUNIX
|
dvbuser
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
RE: Cezhraničný signál Lysá hora na ŽilinuV žiline antenari používali selektivne zosilnovače 37,54 a zlučovač 37,54+zvyšok a ak máte niečo podobné v antennom systéme aj vy tak určite nič nenaladíte . na ten zvyšok sa používa pasívna anténa pretože krížava je tu dosť silná. Ak je na streche nejaká širokopásmová anténa treba za ňu dať širokopásmový zosilnovač samozrejme UHF a treba sa modliť aby to akotak šlo. Su v žiline lokality kde to ide aj len na 10db zosilnenie. Kanal 28 a 26 je v meste takmer nemožne zachytiť ale 37 ako tak išla. V žiline z križavy ide 30,32,35a47 tá 31 z lysej tu asi bude problémová uvidíme .Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 267 |
![]() |
|
Od 20.10. multiplex 23 kanál 31.K31 funguje aj v Ziline, lokalita Trnove. |
RadoJ
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 78 |
![]() |
|
![]() |