Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Android TV

Pozdravujem všetkých. Mám android TV. V sieti ho vidím. Dá sa do adresárov androidu v TV dostať cez sieť z PC ? Myslím niečo také, ako s programom RCC sa dostanem do satelitného prijímača. Zjednodušilo by to úpravu M3U súborov.

Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Android TV

scp, ftp, samba ? bude zalezet na tom androidu

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@Fittipaldi

FTP server pro apk , aplikace se dá stáhnout ze storu

matchboxx
Registrace: 9/2012

@bublajs

TV mám Philips 58PUS7304/12. Android 9. Stiahol som si program WinSCP, no nechápem, ako sa pripojiť. Pýta meno, heslo ...

Fittipaldi

@matchboxx

Aplikáciu FTP server pro som našiel len pre inštaláciu do zariadenia s androidom. Potrebujem pre Win10. Dá sa presnejšie špecifikovať odkiaľ sa dá stiahnuť ?

Fittipaldi

@matchboxx

Na store mám hlášku - momentálne nie je k dispozícii

Fittipaldi

@Fittipaldi

Nejprve musíš nainstalovat apku, jinak je ti WinSCP k houwnu, stáhneš to z Google play, Aptoid, ApkPure .... nebo do PC a poté z USB, pak se teprve spojíš přes WinSCP z PC

matchboxx

@Fittipaldi

potrebujes na androidu ssh/sftp server a pak se pripojis pres winscp nebo jakejkoliv ftp klient. ten v totalcomanderu nebo zvladnes ten co je integrovanej ve win.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@Fittipaldi

tak ještě jednou: stáhnout v pc na usb a přes usb instalovat do tv !!!

matchboxx

Včera som to vzdal, lebo som nevedel čo robiť. Poprosím ešte o chvíľu trpezlivosti, lebo problému som vôbec nerozumel a ešte nerozumiem.
Do TV nainštalujem ktorú aplikáciu ? Aptoid ?

Fittipaldi

foun mi nabizi treba ssh/sftp server - terminal. ale nezkousel jsem to
a pak muzes testovat v play frazi ftp server. fakt netusim.
na androidu takovy nezkousim. treba se najde nekdo s nejakou zkusenosti

bublajs

Konečne som pochopil, asi ako to funguje. Do TV som nainštaloval aplikáciu FTP Server for Android TV. S TV sa teraz spojím cez FTP pripojenie s Total Commanderom aj cez Win SCP. No po spojení s TV nevidím žiaden priečinok z TV. Vzdávam boj. Budem behať k telke s USB. Ďakujem za príspevky.

Fittipaldi

@Fittipaldi

Obsah složky sdcard by jsi měl v FTP vždy vidět

matchboxx

@matchboxx

Tiež som si myslel, že sa mi zložka sdcard ukáže. V tv sa do sdcard dostanem. Po pripojení k TV cez Total Commander vidím TV ako ftp://user@IP adresa:port. Disk O v ktorom nie je nič. Vôbec sa s týmto diskom nedá pracovať. Nedá sa na ňom ani vytvoriť nový priečinok, alebo niečo naň skopírovať. Niečo mám proste zle. Možno apka FTP server pre Android TV nie je vhodná, alebo ja to stále nechápem ako na to.
Myslel som si, že existuje taká možnosť, ako keď chcem vliezť do môjho VU+. Aj keď je VU+ v pohotovostnom režime, tak cez RCC v počítači v ňom urobím, čo chcem. No keď mám ísť k TV, ktorý je na inom poschodí, pustiť TV, naštartovať aplikáciu a až potom sa k nemu dokážem pripojiť po sieti, tak to nemá význam. Predstavoval som si to jednoduchšie. Ďakujem za ochotu pomôcť.

Fittipaldi

@Fittipaldi

Pokud máte TV připojenou přes wifi,tak nainstalovat na TV free verzi TV File Commander,v něm najet na PC file transfer,zkontrolovat připojení do sítě,povolit žádosti o připojení k PC,na PC zadat zobrazenou IP adresu do webového prohlížeče a můžete číst,přesouvat,kopírovat a mazat v složkách android TV.Samozřejmě musí být obě zařízení na jedné wifi síti.Jinak přes ftp nebo samba server to z PC asi nepůjde,kvůli nepodpoře android storage access framework.Obráceně z TV na PC nebo jiné zařízení,kde je spuštěný server ftp nebo samba to jde např.přes X-plore.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

musis hlavne tomu serveru rict odkud ma ty veci publikovat. takze jdi do uzivatele a dej mu tam cestu k tomu co potrebujes. v mnou jmenovany aplikaci muzu nasdilet co chci a SD karta normalne funguje. pouzil jsem winscp anonymni login na uzivatele ssh.

bublajs

@bublajs

Jo takto to funguje přímo přes WinSCP,Total Commander i přes PSPad z PC.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.

lz405

@Fittipaldi

FTP server pro apk mi funguje na všem co mám, včetně TV s Androidem :-)

matchboxx

@Iz405

Super. Tak cez File TV žiaden problém. Len je trocha nepochopiteľné, že len cez wi-fi. Po prepnutí tv na wifi všetko funguje podľa mojej predstavy. Ďakujem za pomoc

Fittipaldi

@Fittipaldi

Fungovalo by Vám to i přes ten FTP server,ale někde děláte chybu při nastavování serveru na TV.Pokud vidíte ve WinSCP jen /kořen/,tak server funguje.Nastavte path(cestu) v anonymous účtu:Users OK,+Add new OK,SELECT ALL OK,fajfka OK,restartovat server a musí to fungovat.Pak si můžete vytvořit i učet s heslem.

lz405

s odpustením, prečo pc s win?

mpatri
Registrace: 2/2019

@mpatri

A proč ne?

lz405

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra