Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Sencor SDB 550T

Máte někdo zkušenost s tímto strojkem?

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sencor SDB 550T

niečo môžeš zistiť zo 109 recenzií na heuréke...

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals
Registrace: 11/2008

JO JETO DOBRY!!!

baryn9
Registrace: 8/2013

Tak mě nyní napadlo,když je to zapojeno do toho scartu tak budou čt programy zobrazeny ve fullHD?

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

no to rozhodne :))) :))) :)))

kristian1
Registrace: 7/2016

S těmi smajlíky nevím jak to myslíš.Budou v plném rozlišení nebo ten scart to degraduje na nižší kvalitu?

Jarous

no hadej, jak by jsi chtel pres scart dostat full HD ? to je snad jasna zalezitost
ty by jsi chtel hodne zpevu a malo slaviku a nebo mozna obracene hodne slaviku a malo zpevu

kristian1

@Jarous

Pokud si neděláte srandu,tak je to vážné.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

co to tam ma ten stroj na tom boku ? to je popelnik ? to uz bude lepsi ten New Digital T2. jak tohle mohlo ziskat certifikaci. bez ctecky,bez sachty na modul, to uz musi mit certifikaci i Kacer Donald na provazku.

kristian1

Ahoj Jardo, HDTV programy půjdou jen přes MDMI kabel.

Standa2
Registrace: 5/2005

Standa2

Stando ty popleto.HDMI

miku
Registrace: 10/2007

Ahoj.Já vím,jen jsem si nevšiml na obrázku,že je tam ten vstup HDMI.A nakonec se vykašlu na settop box a koupím Hyundai FLN 24T439.Vyřeším tím i dálkový ovladač od tv Finlux který mě vytáčí,protože špatně fungují 2 nejpoužívanější tlačítka.

Jarous

@miku

Jasně, spletl jsem se.

Standa2
Registrace: 5/2005

@Jarous

Tak Sencor nebrat!!!
Leda tak varnú konvice, alebo žehličku, možno vysavač.
Viem o čom píšem. Svokor ma dnové domáce kino Sencor a vydržalo mu až 2 týždňe :laughing: :laughing: :laughing: Na danú značku by som sa v ýžiadnom prípade nespoliehal. Bavil som sa z jedným IT technikom ktorý bol v nemenovanom závode kde pracujem, že Sencor je jedna z najhorších značiek ktorá je a každého od nej odhovára, podobne ako ECG a iné firmy... Rv

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

RE:Sencor SDB 550T

Všechno od Sencoru je boží.. :))) i rychlovarná konvice stojí za prd..Dnes jsem viděl starší pár jak se rozplívali nad Tv LED Sencor 43"..mě bylo z obrazu spíše ke zvracení..hnus..hnus.. :O

radbarto
Registrace: 11/2017

@Jarous

I s tím Hyundaiem to není žádná výhra.To jsou totiž televizory vyráběné jako "no name".Co nejlacinější výroba - firmy si pak dávají jen štítek se svojí značkou.A podle toho vypadá i kvalita.Katastrofou u těchto tv je ale především zvuk.

jerzy
Registrace: 7/2008

Slabinou Sencoru je většinou sw, který je dost pomalý (přepínání programů) a dochází občas k neočekávanýn stavům, jakože se samy od sebe přehazují nebo se některé odmažou atp. podle toho, jak často se dělají různé operace. Je třeba pak restartovat. Uvažoval jsem, že ji vrátím, ale naučil jsem se s tím žít. Kompenzací je nízká cena oproti "značkové" konkurenci, která ani úhlopříčky 19-22" v nabídce nemá a navíc i se sat tunerem diseqc 1.2. Jako hlavní tv určitě ne, ale vedlejší např. do kuchyně ok. Hraje každý den několik hodin už skoro rok, obrazově i zvukově vpohodě, citlivost výborná. Až se jednou po.ere tak vzhledem k ceně vyhodím a neřeším.

stapa
Registrace: 9/2006

Kdysi jsem viděl podobný ještě pro T1 a MPEG2. Tento je vhodný pro starší CRT/PLASMA TV se SCARTem co stejně nemají fullHD. Drobnou nevýhodou je externí napájení 12V, proč ne 5V na USB, i když případně 12V snáze vyvede z TV. Větší nedostatek však vidím u DO, chybí mu programovatelná tlačítka pro základní ovládání TV (má to třeba EMOS E190), aby stačil jen jeden ovladač. Jistá pomalost a skromnost menu je bohužel u SENCORa proslulá.

Warpik
Registrace: 9/2016

@jerzy

Je mě jasný,že to není žádná výhra ale do kuchyně to stačí.Doposud jsme tam měli 7 roků Samsung a ten má aspoň slušný zvuk.

Jarous

Podobná hračka může možná usnadnit život mnohým, kteří tady lkají nad svojí starší aparaturou, kde jim Samšunty a podobné neumožňují pustit audio do beden - viz přispěvky týkající se HDMI převodníků. Jestli to má někdo vyzkoušený, možná by nebylo od věci hodit sem nějaké moudro.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Tak s tím "Samšuntem" bych ale hóóódně polemizoval... Novější Samsungy mají všechny už běžně jeden HDMI ARC .Já mám nový AVR Denon X 2700H DAB taky s HDMI eARC. A zvuk z TV nemá chybu.Samozřejmě záleží i na připojených reprobednách.

jerzy

@jerzy

Pointa je, že připojit Samsung na starší Recievery bez HDMI je komplikace. To je snad jasný. Byly tady na to vlákna, osobně jsem to taky řešil s kolegou a slušný prodejce na to zákazníka předem upozorní, nebo by měl.
- ARC je běžný výstup nejméně 10 let a netřeba to zdůrazňovat.
- Ten Denon se mi taky líbí, budu inovovat ONKYO, ale uvažuju že pudu možná do sterea a potřebuju právě ten gramofonovej vstup, abych vyhodil externí předzesilovač-moc drátů. Taky se mi líbí 2 výstupy na SW.
- Chci se zeptat - video přes USB vstup asi neprojde ?

MMorous

@MMorous

Ještě,že si rozumíme. :) Těch 10 let sedí,ale fakt to není problém Samsungu,ale příslušného zastaralého AVRu.Ale jsou přece HDMI ARC převodníky(do max. 1000Kč).Video přes USB ne!Dnes je doba jinde a já mám Denon i na upscaling do 4K(zvládl by i 8K,ale moje TV ne).Prostě dnes jen HDMI ve správné verzi.

jerzy

Jasně že jsou převodníky. Ale je to krám s drátama navíc.
Audio aparáty jsou drahé - a ne vždy je potřebuješ. Jenom za bedny jsem dal hromadu peněz.
Když jsem řešil děckám pokojík, pověsil jsem tam Sonku a na muziku starej Thompson a hraje to. Není to žádný HiFi, ale na zvukovej doprovod to stačí. A hraje to jenom díku tomu, že ta SONY má audio vstupy i výstupy, což Samsung nemá a neuděláš to jinak, než přes HDMI převodník.
Když si chci pustit film, aby k tomu byl zvuk 5.1, tak to pustím samozřejmě přes OKYO, ale ten film musí to 5.1 mít, tedy to pouštím buď z disku a nebo ze satelitu, kde audio 5.1 je. A když to pouštím po síti, musím to honit přes KODI, protože VLC to zatím neumí-alespoň moje ne. A proč to sem píšu - protože za mnou občas někdo přijde, že něco koupil a tohle nebo tohle mu nefunguje.
Jeden si stěžuje na Samsung, že nemá sluchátkovej výstup, druhej na LG, že neumí Kodi, třetí na Sony, že má blbej Android.
Takže všem říkám, napřed než něco koupíte, stáhněte si návod a přečtěte si, co to umí.
No a k vláknu - ta hračka, na kterou se ptá Jarous má HDMI i SCART, není tedy problem připojit k tomu starou věž. Dá se použít i jiná alternativa, že si pustím např. Rebel nebo Óčko, televizi vypnout a nechám to jenom hrát. Asi takhle.
A k audiu všem - až se projdete zahradou snů 5.1, 7.1, Doby Atmos, a utratíte za to 50-100 litrů, tak možná zjistíte, že když si pustíte "Marečku, podejte mi pero" tak Vám to zahraje stejně dobře i na starou AIWU na 2 repráky z bazaru za 2 stovky.
Gramo je samozřejmě jiná liga, ale tam zase brzo zjistíte, že stereo je stereo. Ale stereo přes stereozesilovač.

MMorous

@MMorous

Tenhle poslední příspěvek sedí skoro přesně.Jen k VLC - je potřeba používat poslední verzi pro Windows,která je nejpropracovanější.VLC má soji WIKI - tam lze vyřešit všechno.Např. zvuk https://wiki.videolan.org/VSG:Audio/ Jo a stereo - věřím,že nejen moje verze DENONu umí All zone stereo.Tam se navolí repráky tak,že i sestava 7.1 jede perfektně stereo.

jerzy

@jerzy

Domácí kino 7.1 s Dolby Atmos ale není stereozesilovač, i když se to dá přepnout.A ten odkaz je prázdný.

MMorous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra