Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Bezproblémový přechod ze Skylink na freeSat?

Ahojte,
již několik let jsem zákazníkem Skylink (využívám jen jako obyčejný uživatel, i když základní nastavení Enigmy2 na Vu+Duo2 zvládnu, tak jakákoli systémová změna, třeba update na nový firmware VTi, je pro mě vždycky trochu složitá). Nikdy bych neměl potřebu měnit dodavatele, ale na jaře mě naštvali zrušením Eurosportu. Protože to jsou pro mě klíčové programy, rozhodl jsem se odejít ke konkurenci. Z nabídek provozovatelů, kteří mají Eurosport stále v nabídce, mi přijde freeSAT jako jediná schůdná možnost, a protože mi předplacená karta Skylink končí v listopadu 2020, začínám zjišťovat informace, co všechno budu muset udělat, zkrátka jak s co nejmenším úsilím a problémy přejít na freeSAT. Používám integrovanou čtečku karet přímo ve VU+, mám starou Skylink Irdeto ICE kartu, která umožňuje nekódované nahrávání.... To je vše, co mě napadá k základním údajům, když tak se na další věci zeptejte. Prosím o radu, tedy nějaký ucelený seznam úkonů, co bude potřeba udělat. Stačí pořídit kartu freeSAT, zasunout do čtečky VU+ a prostě přeladit? Nebo budu muste hýbat anténou a hledat jiné satelity? Co dalšího mě se změnou čeká? Děkuji.

tirreus
Registrace: 12/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Bezproblémový přechod ze Skylink na freeSa...

Freesat bude přecházet na družici kde je Skylink, a asi zanikne.... takže je to vše zbytečné.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006

vti 14 , bez posledného update /zhoršená kvalita obrazu /
je pre duo4k na uložto . nič zložité .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

PC1 má naprostou pravdu. Na dlouhý dotaz stačila krátká odpověď. Hovořil o tom i pan Glisnik. Hezký večer.

neuzil
Registrace: 7/2009

@PC1

Doufám, že to pořád budou držet odděleně. Sice stejná družice, stejný majitel, ale dvě obchodní značky s různými nabídkami. Proto můj dotaz stále platí...

tirreus

ale jeste rok dva bude fungovat. a pak muze prejit na telly nebo jeste lepe uz ted.

alien777
Registrace: 8/2020

@alien777

Možná. A možná to vydrží dalších 5 let a to mi klidně bude stačit. Ovšem k DIGI TV alias Telly už nikdy nepůjdu. Před mnoha lety jsem právě od nich odcházel od Skylinku a okradli mě o poslední měsíční vyúčtování, tedy dodnes mi dluží cca 500 Kč, odmítli to uznat. Takže DIGI TV never more! To už radši Antik Sat nebo cokoli jiného... Ale stejně mi zatím nikdo neodpověděl na mou otázku, stále tedy prosím nějakého dobrovolníka o věcnou odpověď... děkuji.

tirreus

Ja som podobny problem riešil pred tromi rokmi. Skylink avizoval, ze ak sa nedohodne s vysielatelom, vyradí eurosport. nakoniec sa dohodli. O rok neskor to iste so sport1 a 2. Kedze sledujem tieto sportove stanice, povedal som si ze stacilo. Nebudem sa kazdy rok stresovat, s kym sa Skylink nevie dohodnut a hrozi, ze tie programi vyradia s ponuky. A ked som videl, ze vyraduju programi, ktore pravidelne sledujem, napr. History a stale zvysuju poplatky, mal som tri karty, jednu serpo, jednu smart a jednu multi, tak som si povedal, ze zmenim poskytovatela. A vybral som si Digi SK u ktorého som pred viacerými zacinal a vydrzal tam 5 rokov. Ked sa kvalita Digi v zaciatkoch stale nezlepsovala a Skylink zaradoval stale viac HD programov, presiel som k Skylinku. Po 5 rokoch u Skylinku som zazil deja vu, Skylink rusi programi, HD programi meni na SD a Digi zmenilo majitela a zrazu maju najviac HD programov, najsirsiu ponuku sportovych kanalov a na tri tv najlacnejsiu ponuku. Zmenil som teda operatora, o tom je konkurencne prostredie a teraz vidim, ze eurosporty su naozaj vyradene a vidim, ze som urobil dobre. Za zmenu som neplatil nic, pristroje a insalacia je v cene a platím za tri TV s ponukov širšou ako multi u skylinku 15,6 eura za mesiac, t.j. 187,2 eur. Porovnajte si ponuku multi na tri tv u sklinku s mojou za digi. Neurobili by ste to iste na mojom mieste?

smire
Registrace: 12/2014

@smire

Určitě bych to udělal stejně, souhlasím a plně chápu. Frustrace z toho, že provozovatelé platforem nejsou schopni se dohodnout (nebo z nějakých důvodů se prostě dohodnout nechtějí) s tvůrci obsahu (a já jsem jednoznačně na straně tvůrců obsahu, protože Ti opravdu něco tvoří), je velká. Souhlasím, jen Digi TV je pro mě neakceptovatelná z důvodu popsaného výše, museli by mi nejdřív doplatit dluh a pak bych jejich nabídku zvažoval. Ale to neudělají. Proto ten freeSAT. Nebo to už radši Antik Sat než DigiTV.
Pokud přejdu ke konkurenci, budu moct používat svůj přijímač? Bude fungovat integrovaná čtečka? Bude muset technik na střechu a hýbat s anténou? Pořád čekám na hodného dobrovolníka znalého věci, kdo mi poradí... ;)
Zaujala mě informace, že se před lety změnil majitel DigiTV? Kdy to bylo? Kdo byl jejich majitel a kdo je teď?

tirreus

Freesat je v současnosti na jiné družici.
Budeš muset otočit anténu a pravděpodobně upravit sw pro swcam v přijímač, ale to není jisté, protože je otázka, jaký soft a jakou konfiguraci tam máš teď. Přijímač můžeš použít určitě.
Tvůj nápad s přechodem od Skylink k Freesat je takový nedomyšlený, jednak ty dvě platformy mají jednoho majitele, tedy půjdeš z deště pod okap, druhak není až tak moc jisté, jak dlouho ve Freesatu Eurosport bude, taky možná jenom do vánoc, a třeťak Freesat určitě na pozici, kde je teď, končí a budeš muset zase něco udělat do roka.

Antonín
Registrace: 8/2005

Nejsem si zcela jistý ale Freesat začal dávat spárované karty s přijímačem a jestli ještě dává karty samostatně pro ty co maj svůj přijimač nevím.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

A vo freesate do konca roka končí eurosport aj discovery, tak papá

tomko

freesat dava karty i samostatne ja se pred pulrokem objednaval pres program "satelitnidotace" vubec nic jsem neplatil a byla bez zavazku, uz jsem jim i vratil.

alien777

taky jde koupit karta pres jejich smluvene partnery ve svem regione.

alien777

@tirreus

Vyměň lnb za twin a koukej na volný eorosp.německy na 19,2

korkoran
Registrace: 10/2006

@Antonín

Díky za informace, chápu.

tirreus

@tomko

Prosím o link na zdroj této informace, díky.

tirreus

@alien777

Díky, to je zajímavá informace.

tirreus

@korkoran

Volný německý Eurosport 1 mám, ale potřebuji i Eurosport 2. Dneska mi například utekl Valonský šíp a ten byl live jenom na Eurosport 2...

tirreus

@tirreus

Nič v zlom, ale povedzme si to otvorene. Vyplakávaš tu ako malé dieťa, keď mu zoberú obľúbenú hračku. Tie Eurosporty na Skylinku niesu už niekoľko mesiacov, téma ohľadom dostupnosti Eurosportov sa tu na fóre objavuje min. 1x do týždňa.
Prečo si pred položením tvojej otázky nepozrel spätne históriu príspevkov, prečo si nepoužil vyhľadávanie podľa "kľúčových slov"?
Ja ti poviem, že prečo!
Nuž tvoj dôvod je prostý, jednoducho si lenivý použiť vlastný mozog, použiť možnosti vyhľadávania jak tu na fóre, tak celkovo na nete. A myslíš si, že je jednoduchšie položiť otázky, ktorých odpovede sa tu omieľajú stále dookola.
Za mňa Rv Rv Rv
Apropo!
Tie Eurosporty na Skylinku niesu už od začiatku leta, odvtedy si tento problém mohol vyriešiť a zabezpečiť si sledovanie týchto programov xy krát. Ja sa pýtam, kde si bol doteraz? Zaspal si dobu?

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@tirreus

bylo by dobry sehnat stareho zakaznika freesatu ktery chce koncit s jeho kartou a starou cenou a pokracovat v predplatnem dokud to pujde, nicmene i na freesat budou eurosporty koncit takze tudy asi cesta nevede, optimalne to vidim na balicek sport od Telly za 250 a vsechny sporty.

kristian1
Registrace: 7/2016

@tirreus

prdlajs zmenil majitel, digi za rumunu, pak ceska digi, pak nova ceska digi, ted telly, sedi tam furt ty stejny lidi, :))) nejlepsi byla rumunska digi primo od rumunu ale uz je to roky zpatky passe

kristian1
Registrace: 7/2016

@korkoran

" Vyměň lnb za twin a koukej na volný eorosp.německy na 19,2 "

Ako mu v tom pomôže twin lnb ? :8)

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

Kapitán si jenom popletl twin s monoblokem... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

@kristian1

No jo, to je ale nereálný, to je jako hledat jehlu v kupce sena :D Každopádně díky ;)

tirreus

@kristian1

Stejně jako tomko píšeš o tom, že budou končit Eurosporty i na freeSAT. Máš k tomu nějaký link na zdroj této informace?

tirreus
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra