Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Re=sat motor II

Ahoj. Po cca 12 letech jsem chtěl vyměnit parabolu 105 za 125cm na Motor DIGIPOWER SG2100A Moteck. Při montáži jsem si všiml, že za léta používání mi noha motoru volně "odskskuje" cca 1-2 mm v krajních pozicích.
Chtěl jsem se zeptat, nechá se noha motoru znovu dotáhnout, tedy měl motor někdo rozebraný, nebo to neřešit a koupit motor nový. Tento motor dle popisu má plastové převody.
Pokud nedoporučujete motor opravovat, je vhodný motor za tento MOTOR OPTICUM DM3800, kde v popisu je uvedeno převody kovové a velikost paraboly do cca 140cm.Předem děkuji za info a případně potvrzení nákupu toho nového motoru, nebo doporučení jiného cena/výkon... Děkuji za korektní odpověď. ;) R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Re=sat motor II

Moteck se vyráběl ve dvou provedeních made in Tai-wan = ocelové převody a levnější verze čínská s platovými

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

Ten Taiwan tam je napsaný. Ale to už nebudeme řešit. Prosím o odpověď na dané otázky.... Předem děkuji. Jsem ve fázi sundané paraboly a otázky, jakou náhradu..,. Můžete i odkaz url web. Předem děkuji 😉👍

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37

pro tak velkou

parabolu nesmysl,na to jedině táhlovej,ty převody z principu musí mít vůli a parabola ve větru s úzkou charakteristikou výpadky,nebrat

pierrepetr
Registrace: 5/2006

S táhlovým nemám zkušenosti... Pro případ, jaký by jsi doporučil... Nastavení je stejné usals podle reciveru...

marco37

@marco37

nemám zkušenosti,nemohu radit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Na motory, kde je parabola upevněna na samotné soustrojí, se montovat dá maximálně 115 cm. A i to jenom v případě dobrého závětrného místa. Pro větší je potřeba systém táhla, kdy parabola má vlastní závěs, a soustrojí je jinak. Montáž je zcela jiná. Ovládání je zcela jiné. Z tohoto důvodu je 125 cm ne moc vhodný rozměr. Na diseqc motor už nevejde (a pierrepetr má pravdu s tím, že u tak "úzkých" parabol jsou nutné vůle motoru už moc velké) a táhlový systém může nést klidně 140 nebo 180 cm. Na druhé straně nic jiného, než zničení starého motoru větrem nehrozí, takže to klidně zkus.

Antonín
Registrace: 8/2005

Přikláním se též k táhlovému motoru, ale vždy jsem měl k němu takovou averzi, jelikož jsem ho nikdy nemontoval. Jednou jsem dával DM3800 na parabolu Gibertiny 125 a pamatuji si, že jsem musel na parabole v místě úchytu k motoru kousek vyřezat, ale fungovalo to dobře.

radek1
Registrace: 1/2006

Jenže táhlové motory se jaksi přestaly vyrábět, viz. paralelní vlákno.

DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925

rom2005
Registrace: 9/2009

K dostání na DX Com Blansko..... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@rom2005

Táhlové motory se dělají nebo ti je vyrobí, akorát jich musíš nechat vyrobit aspoň paletu nebo ideálně kontejner, což by nebyl problém. Domluvíš typ motoru (technické parametry), kvalitu, obal, potisk, zaplatíš proforma fakturu (v dolarech) a čekáš až to dopluje nebo přiletí, ale to stojí pak více. Samozřejmě s tím spjatá administrativa.

Jenže pak nastává problém to množství tady prodat (včetně jiných trhů v Evropě) a to už máš pak velice špatné spaní. (a peníze ve skladu v kontejneru)

Je to jednoduše kusový prodej a zákazníci si to dnes kupují na otevírání různých brán, skleníku, garáží, atd. tedy na úplně něco jiného, než je to vůbec určené.

Je faktem, že skoro všude (nejen u nás) ti stačí parabola do 100 cm pro svou dominantní platformu a stabilní příjem. Těch lidí, co natáčejí velké paraboly, loví nějaké exotické programy, spočítám na prstech ruky, možná dvou

;)

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

marco37

Na Motoru Opticum DM3800 mam Emme Esse 150. Bez zasadni upravy na motoru to ale nejde. Za tu snahu to ale stalo. S tahlovym motorem se nedostanu do krajnich pozic a o to me slo.

thrasher
Registrace: 6/2006

Tak jsem koukal

po webech, opravdu, jak tady před pár dny někdo psal, všade nedostatek sat. motorů. Nevím, co se děje, ale je tomu opravdu tak.
Jinak děkuji za reakce_odpověďi.
Co se týká táhlového motoru, nemám odzkoušeno, ani mě to nějak neláká.
Jako náhradu budu volit za starý Motor DIGIPOWER SG2100A Moteck podobným Motorem Opticum DM3800, který je doufám už na cestě.
Vyzkouším, snad to půjde. V popisu psáno, parabola do 140cm a kovové převody. Až namotuji, pro zajímavost sem hodím nějaké info. Ještě jednou všem děkuji za reakce. Zasílám pozdrav, do všech "satelitních" končin. ;) R^

marco37

@marco37

Už jsem to tady jednou psal. Já mám v motoru Opticum DM3800 dvě kolečka plastové ostatní jsou kovové. Pastorek na hřídelce motoru a jedno kolečko k němu jsou plastové, ostatní jsou kovové. Je to prý kvůli hluku, tyto dvě kolečka mají největší otáčky.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

Je rozdiel medzi parabolou FE 125 cm alebo parobolou AL alebo Dural 125 cm... A takisto je rozdiel v motoroch DG-380S alebo DM 3800 ci maju kovove prevody alebo prevody z plastu !!! Co sa tyka diseq motorov su aj take co zvladnu aj viac ako paraboly s priemerom 125 cm ako trebars napr. DiSEqC motor DG-380S Speedy pre paraboly az do 140cm (AL) a tie maju samozrejme kovove prevody !!! vid.https://www.alfasat.sk/diseqc-motor-dg-380s-speedy-pre-paraboly-do-140cm.p34426.html

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko

Řešíte tady kolečka jako nějakou mantru, ano, je to důležité, ale omnoho věčší pozornost bych věnoval umístění celé sestavy, tady to "Antonínovo pravidlo" opravdu platí...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra