![]() |
|
Převodník D/AZdravím, máte někdo vyzkoušený převodník D/A s TV Samsung UE55JV6412 ?Mám s tím problém /asi běžně neumí prostorový zvuk/ Díky za radu. |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
@Mirko.Pokud nefunguje vůbec, pak zkus přepnout nastavení digitálního výstupu na formát PCM. |
hokejka988
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
RE: Převodník D/AA jaký DAC máš ? Protože většina DAC je jenom na stereo, multikanál nepodporují.Prostorový zvuk by měli zvládnout ext. zvukové karty, ale u těch nevím, jestli jdou rozchodit s TV- potřebují nainstalovat drivery.A co je zdrojem zvuku? |
brrouk
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
@brroukZdroj zvuku je TV uvedená v dotazu , optický výstup. Na DAC není uveden typ , pouze Čína, vstup optický , výstup cinch. Zvuková karta je pro PC, já potřebuji dotáhnout zvuk do Yamahy, která nemá optický vstup, pouze analog. |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
RE: Převodník D/ATa Yamaha je stereo nebo multikanál ? Napiš jaký je to typ. |
brrouk
![]() |
|
RE: Převodník D/AKaždému tady říkám, než něco koupíte, tak si stáhněte manuál a přečtěte si, co vlastně kupujete. Základní věc - optika je dvoukanálový stereo výstup, takže prostorový zvuk nemůže přehrát.Pokud tohle chceš řešit, tak jedině přes HDMI, a na to potřebuješ převodník, který to umí a samozřejmě zesilovač a bedny. Připojuje se to na HDMI výstup, který je označený jako ARC - AudioReturn Channel. Nebo si kup AV Reciever, který si formát sám přečte a podle toho zvolí/přepne správný audioformát - stereo, DTS, DD atd. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
@MMorousBohužel omyl. Optika multikanál přehraje, ale jenom základní DD a DTS, víc ne kvůli omezené kapacitě přenosu.Ale podle mě má Mirko pouze stereo zesilovač nebo reciever, který prostorový zvuk nedá, protože stereo ![]() |
brrouk
![]() |
|
![]() |