![]() |
|
Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signáluDobrý den, byl jsme tři dny mimo domov. Dnes jsme zapnul satelitní příjmač a Všechny programy, fungují, kromě příjmu z družice 28,2°E Astra 2. Tato pozice ukazuje 0% signálu. Konvertor má již 14 let. Je možné, že po včerejší bouřce, do něj zatekla voda a poškodil se? Astra2, Astra1, či HotBird, mají příjem naprosto v pořádku. Díky za vaši radu.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 080 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Pardon Astra3,Astra1,HotBird tam mělo být.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...To opravdu nemůžeš myslet vážně po 15 letech zde na foru...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@tukanTak já se v tomhle neorientuji a konvertor vypadá v pořádku, kabely jsem zkontroloval, tak se ptám. To je špatně?Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...máš to napojené na motor , alebo ako . nič tu nenapíšeš , čo je potrebné .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Okem toho moc nezkontroluješ,postup: přepojit některý funčkní konvertor na LNB pro 28e, změnit konfiguraci diseqc pod toho, hraje? pokud ano, pravděpodobně je chyba v kabeláži nebo je odrovnaný vstup diseqc switche pokud ne, je pravděpodobně vadný LNB nebo jeho pozice. Možno vyzkoušet prohozením LNB. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Diseqc ze 4 konvertorů. Zkoušel jsem to prohodit a pořád se to chová stejně. Ve středu to šlo, a dnes v neděli jak jsem přijel už pozice nejde. Byla tu obrovská bouře. Ale vše bylo vypojené , jak jsme byl pryč. Konvertor už je opravdový vetereán. prověřím ještě zítra Diseqc. Jinak volám mého sateliťáka, který to před 16 lety instaloval a pak se měnil jen konvertor na Astru 3.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...já jsem to nenapsal úplně přesně - přepojením míním na anténě odpojit kabel k LNB z 19e a připojit ho do 28e. A změnit nastavení diseqc v přijímači |
Antonín
![]() |
|
@Antonínprohodit lnb i s kabelem je snad na rozumnym disequ rychlejsi nez premontovat zahnilej kabel. co je ale zarazejici ze si autor s registraci 2006 nedokaze poraditDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...jestli má relátko na komíně, tak se nedivte..taky by se mi tam nechtělo..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Satelitní anténa na komíně je chybné řešení, tam patří pozemní anténa.Dobře ještě jednou, z popsaného plyne, že vada může být 1. vadné LNB 2. vadná pozice LNB 3. vada kabeláže či konektorů 4. vada vstupu přepínače diseqc. já bych jako krok č.1 odpojil na anténě kabel z problémového LNB a připojil tam místo toho kabel z některého funkčního LNB, pokud by to fungovalo, bylo by jasné, že je to 3 nebo 4. Pokud ne, zkusil bych vyměnit LNB. Ale jak píše bublajs, možná je to vzhledem k mizivé ceně dílů nejlepší začít výměnou LNB a celého kabelu mezi LNB a diseqc switch. |
Antonín
![]() |
|
@PC1A čo ti bráni zájsť do kameňáku, kúpiť nové LNB a namontovať ho???Snáď si nemyslíš, že tu budeme na 2 listoch vlákna riešiť to, že ako sa tebe nechce vymeniť chybné LNB za nové, či? ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 010 |
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...To, ze je nekdo x let na foru neznamena, ze je uchyl, kdyz se na neco pta. Treba ho problematika zajima z povzdali. Proto sa cudujem reakcemi jako na co se ptas po16 letech atd. Proc na to reagujete? Je to zajimava zavada a kazda rada dobra. Od toho tu forum je. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Osobne bych zacal vleze a to "tovarkem" Aspon bych aktualizoval program list. Potom, jak pise Antonin. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
MiriboyA ty jsi co za svazáka? Co tady mluvíš za celek, nikdo tě tím nepoveril. Když nemášco k tématu, lehni pod hadr a neopruzuj, nikdo na tvé chlisty není zvedavej.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonNeviem, že čo chcel týmto "výrokom básnik povedať", ale fakt je taký aký je. Autor tohto príspevku je registrovaný na fóre 14 rokov. A myslím si, že za ten čas by sa už mohol niečomu užitočnému aj priučiť, t.j. s takýmito, z môjho pohľadu, maličkosťami - kľudne to porovnám z výmenou vypálenej žiarovky! - by si mal hravo poradiť už dávno sám a nie sa pýtať, či má, alebo nemá to chybné LNB vymeniť. Kapíšto?!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
radkuProboha, vždyt to tady je dnes a denně. Mimochodem jak chceš na dálku odpovědět na otázku "je vadný konvertor?" Místo toho, aby logicky vyhodil diseqC a prohodil lnb-čko, tak raději pokládá otázky, na které není možné odpovědět. V poslední době je tady spousta vtipálků, která se baví na náš účet, proto taková reakce...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Myslím, že vás nikdo nenutí na něj reagovat, nejste správci, tak se starejte o sebe.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Taky mi vadí plácání, ale hádat se s autory jen vyvolává další hrozné netechnické plácání, protože (nevhodné slovo) se (nevhodné slovo)em narodil, je jím a bude až do skonání světa. Viděl jsem za dlouhého života pár lidí, co zblbli, ale ještě ano jednoho, co by zmoudřel. Nejlepší je si nevšímat. Nicméně možná má smysl odpor, aby ostatní normální lidi viděli, že nejsou sami. Omlouvám se za netechnický příspěvek. Ale je v této věci poslední. |
Antonín
![]() |
|
SaxoneTobě to opravdu přišlo normální "po 14 letech, po bouřce, je vadný?, je možné?" ? Možná jsem divný už já, nepotřebuji se tady po nikom "vozit", považoval jsem ho za vtipálka, co jsi dělá legraci. Nepotřebuji se nikomu omlouvat, nemám za co...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
TukanBýt tady 14let znamená nějaký závazek? Od kdy? Kdo to rozhodl, ty, nebo on? Vždyť toho člověka ani neznáte, nevíte co umí jiného...jak jsem napsal, starejte se raději o sebe.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Nemíním se hádat, vyjádřil jsem slušně svůj názor, je mi to u zádele. Mimochodem víc jak 700x krát tady reagoval, takže z něho nedělej ťuťánka, to už nějaký závazek je a rozhodl jsem to já právě teď.../o čem to tady vlastně meleme, doufám, že každý poznal, že to je ironie/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Já to vidím takto:Trochu som si zalistovať v histórii niektorých príspevkov nicka PC1. A nadobudol som z neho tento prostý dojem. Že je to proste človek, ktorý sa najprv pýta a až potom uvažuje a to je hlavný kameň úrazu. Podľa mňa treba najprv použiť "zdravý sedliacky rozum" a až keď si neviem rady, potom sa pýtam... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...Otázka je ovšem technická a legitimní: může odejít LNB v blízké bouřce? Ano, může údery blesku vzdálené do cca 100 m mohou vyvolat taková elektromagnetická pole, která zničí polovodičové přechody v součástkách LNB.A co s tím: viz výše návrh postupných kroků v domácí diagnostice. |
Antonín
![]() |
|
RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...U mě odešel konvertor (nachcalo do něj), tak zároveň i vstup do přepínače. Zkus připojit napřímo spojkou 28.2E a přepnout na nějaký kanál. A uvidíš hned: Bude hrát = vadný přepínač, nebude = chyba mezi přepínačem a držákem konvertoru na parabole.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 105 |
![]() |
|
@PC1pokud je to voda, tak uvidíš většinou uprostřed víčka trhlinu. Pokud je to po blesku, tak jsi asi byl přepnutý na 28,2, pak může být poškozený i daný vstup DiSEqC relátka. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |