![]() |
|
Všesměrové pozemní antényZdravím vás a prosím podělte se o vaše zkušenosti s používáním antén:Evolve Jade 1 nebo Evolve Jade 3 případně Emos EM 9016c...? Měla by přijímat signál na hlučínsku z Hošťálkovic,Jeseníku,Hlubočce a "Poláky"-Katovice...(vše do sto km.)Byla by instalována na střeše 8metrového domu...Díky za vaše postřehy a rady. |
petr22
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 150 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antény![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tieto plastové gýče si strč, veď vieš kam...! Ak chceš mať stabilný príjem signálu v prvom rade sa obráť na odborníka, ktorý zmeria príjmove podmienky jednotlivých signálov v mieste tvojho bydliska a podľa toho navrhne najideálnejšie riešenie. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 010 |
![]() |
|
re: petr22když koupíš vidle a připojíš k nim zesilovač, dosáhneš stejných výsledků a delší životnosti. |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní anténypořiď si síto VATEN a pokud máš příjem i z opačného směru,tak síta 2 a slučovač. Ty všesměrové šunty se zesilovačem jsou k ničemu - fungují tak maximálně blízko silných vysílačů. |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
@mmiriboyTrochu ťa opravím, ja mám doma izbovu antenu Emos 9023 25 km od vzdialenosti od vysielača A Kanál 25 A Kanál 37 som chytil aj naplastovú anténu V pohode len ju treba dobré nastaviť signal som mal na Mux2 65% A Mux3 45% A ani raz mi nevypadol signal takže Tie plastove antény su tiež dobre.Anténu som skušal sám prvý krát.A musím povedať je to lepšie ako behať po streche.Ale musí byť pri okne tá antena aby bol odraz od vysielača keď som ju davál za TV tak už nebol signal.A má v sebe aj zosilňovač už je tam zabudovaný.![]() ![]() ![]() Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 185 |
![]() |
|
@Zetor25no ale tazatel chce antenu na cca 100km |
lubos32
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényEMOS má nastránkách i tuto antenu EMOS EM-9086 na dálkový příjem na 100km ( to bych fakt chtěl vidět) Šintaró Uda a Hidecugu Jagi se musí v hrobě obracet |
lubos32
![]() |
|
@lubos32Aha chápem ale nejakú som našiel Vonkajšia anténa EMOS EM-9086, 0-100 km DVB-T2 u nas cca do 40€.Možno aj lacjenie.Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard
|
Zetor25
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 185 |
![]() |
|
@petr22Tyhle krámy (tzv.všesměrové antény) nikdo soudný kdo se aspoň trochu vyzná v antenách nepoužívá, je to totiž nejlepší cesta do pekelných problémů s příjmem... ale možná Frantovi z hospody to někde hraje, takže se opět i tady vyrojí spousta "rádců" kteří ti tady budou něco psát o zkušenostech... Jestli máš volných 8 stovek tak to zkus, když budeš mít štěstí, třeba ti něco hrát bude, třeba jen někdy... tak pak budeš nadávat na stát jak nefunguje to dvbT2 a máš výpadky...Antény na střechu má instalovat odborník, který ví jak to na daném místě správně udělat a dá ti záruku funkčnosti. Antény se nekupují podle vzdálenosti v km, zesílení v dB a pod. marketingových blábolů které slouží akorát k jedinému - prodeji výrobků laikům jako jsi ty. Ani tzv. "sofistikovanější" rady typu kup si 2 antény a slučovač a pod... ti budou nanic, instalace antén, a už vůbec ne nějaké jejich slučování, není práce pro neznalého laika. Samodomo kutilství dnes už bohužel k úspěšnému přijmu pozemní televize většinou nepovede. Na Hlučínsku máš signály z mnoha vysílačů v SFN, vč. polských... je to daleko komplikovanější než si dokážeš představit. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 380 |
![]() |
|
Emos EM 9016c NEBRATEmos EM 9016c jsem měl doma, cca 4km od Hostalkovic jsem stěží chytil PS11 a PS12 a to pouze s vypnutým zesilovačem, kdy se kvalitou dostala lehce pod úroveň pokojové pasivní prutovky a i tady byl signál na hranici použitelnosti. Na cokoliv slabšího (PS13 z Hladnova, poláci, RS) můžete s touto anténou zapomenout. Po 3 dnech jsem ji vrátil. Za tuto cenu je levnější logaro Emos EM-116, které narozdíl od tohoto zázraku funguje a stojí polovinu.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 124 |
![]() |
|
@JanMTak není asi Emos jako Emos! Lužná u Rakovníka ČT kvalita 100%,úroveň 56dBuVMux 23 kvalita 100%,úroveň 62dBuV Mux 24 kvalita 100% úroveň 80dBuV Přech.mux 12 kvalita 100% úroveň 57dBuV Vysílače Plzeň Krašov a Jáchymov Klinovec,signál sloučen přes Emp Centauri se 4mi sat pozicemi a následně rozbočen koncovou zásuvkou. Vysílače jsou poměrně daleko,ale žádné výrazné překážky nejsou.Sám bych tomu nevěřil že mi to bude stačit na bezproblémový příjem! Takže lokalita od lokality,kus od kusu a výsledky velmi rozdílné. ![]() |
Kombi
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 685 |
![]() |
|
@JanMPříjem FM na receiveru Sony též ok!![]() |
Kombi
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 685 |
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényKup si jí přes internet a máš dva týdny na testy. Já osobně používám všesměrovou anténu a chytím jak Slováky, tak i Poláky a to jsem od zahraničních vysílačů takřka 100km. Signál se zásadně zlepšil to koupi kvalitních koaxiálních kabelů a konektorů.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényJsem pánové hodně zvědavý, jak Vým tyto krámy budou fungovat po zapnutí LTE700? To se neudržím smíchy!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní anténytuhle EM 9016c jedu roky a naprosto bez problemu hraje vše,,vysílače cca 30 až 50 km daleko, ruzne směry- vesnice bez rušení1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényA jaký bude výsledek,když už v té lokalitě budeš chtít přijímat signál z Hošťálkovic,Polské Wisly, Katowic?No a jak sloucis takové muxy ze Slovenska,které vysílají ve vertikalu? K tomu je tato anténa k ničemu.Jednou jsem s kolegou rozebral podobnou anténu ( říkalo se jí ufo). Co obsahovala,to nás zaskočilo. Smyčka z 3 milimetrového drátu napojeného do zesilovace se ziskem 35 db. Prostě nádhera,do antény to mělo hodně daleko. No a jak psal Enik,spuštěním 700 LTE to půjde do kopru. ![]() |
Archibald
Registrace: 9/2015 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
@Zetor25![]() ![]() ![]() Zabudol si napísať 3 základné veci: 1. Tvoja reálna vzdialenosť od vysielačov. 2. Výkony tebou prijímaných jednotlivych vysielačov. 3. Viditeľnosť na jednotlivé vysielače. A teraz ti poviem ja svoj príklad z môjho domova. Anténa pasívna typu yagi-triplex namontovaná na streche RD. Signál rozvetvený do všetkých miestností v dome. Úrovne signálov (podľa "teplomerov" jednotivých stb) sú 98 až 99%. Lokálny MUX nejakých 75 až 78% a taktiež MUX Plustelky Viac je na úrovni okolo 80% Signál stabilný a bezproblémový. ![]() Poznámka: nemusím sa ihruškať z umiestnením izbovej antény a to vôbec nevravím o tom, že lokálny MUX a MUX Plustelky Viac by boli na 0 úrovni signálu! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényVšesměrová anténa, která by nahradila mnohdy složitý anténní systém, toť sen všech spotřebitelů. Kolikrát mě vrtalo hlavou, jak fungují v praxi ty různé výtvory lidové tvořivosti. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
@radek1![]() Ono to funguje obdobne, ako keby si chcel zo sat parabolou prijímať signál, ale parabolu je ti za ťažko umiestniť aspoň na balkón. Tak špekuluješ, ako dať tanier k oknu priamo v izbe. A výsledok bude taký, že otvoríš okno, signál bude, zavrieš okno a signál je v čudu. ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényľudová tvorilosť ide aj cez amatérske rádio . tam bolo kadečo .ja som si tak spravil 5,5 m anténu na osteraich . len hliník a pertinax. po 22 hodine mi naskočilo aj stereo . na poliakov postačilo háčko . to bolo niečo . zlaté 80 te roky . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@BrumoZlatá to pravda!Já osobne by som odporučil každému jednému, kto sa chce v dnešnej dobe hrať na antenára, aby si v prvom rade naštudoval teóriu a aj prečítal praktické skúsenosti ohľadom príjmu terstriálneho signálu. A v tomto smere bolo Amatérske rádio perfektnou pomôckou. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@BrumoTo je neco jineho. Taky jsem bastlil yaginy, helvetky nebo pocital symetrizacni smycky podle AR i zesiky. Mel jsem na mysli ty vsesmerovky, napr. ruzny kola a z toho cucely draty atp. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényTahle není špatná.https://ulozto.cz/tam/edit/eb75f333-17e8-4c93-923e-668e87bb94c8 ale už nelze sehnat Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 067 |
![]() |
|
@JarousČo je to za odkaz???Po načítaní stranky ma čakal tento oznam: "Na požadovanou akci nemáte oprávnění" ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Všesměrové pozemní antényVeřejné Uložto.Mě se to zobrazí.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 067 |
![]() |
|
@JarousMusíš tam mať nejakú "blokáciu", pretože sa to javí ako "neverejné"!![]() P.S. Som zvedavý, že či sa to podarí otvoriť niekomu inému?! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |