Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

set top box a monitor - propojení?

Zdravím, máte někdo zkušenost s připojením monitoru k k set top boxu.
Set top box má výstup HDMI, monitor DVI.
Existují kabely HDMI-DVI nebo redukce. Zvuk neřeším, ten bude vytažen ze scartu do zesilovače.
Jde mi o to jestli pojede obraz. Většinou se u těch kabelů HDMI-DVI uvádí příklad zapojení PC(DVI) - televize(HDMI), což je opačný směr než potřebuji já.
Odzkoušel jste to někdo i tak jak potřebuji já?
Dík.

udrzba
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: set top box a monitor - propojení?

HDMI to DVI-D adapter kúpiš na ebay za cca 2-3USD. Kábel za cca 7-8 USD. Ked nechceš čakať, u zeleného pandrláka to majú za 4,09EUR/12,90EUR. Je to aj tak iba drôtová redukcia HDMI na DVI-D. Nič viac.

kobram
Registrace: 4/2014

@kobram

ano, kabel nebo redukci tu koupím.
Mě víc zajímá ta praktická zkušenost.
Jestli to bude fungovat a bude na monitoru obraz.

udrzba
Registrace: 3/2010

@udrzba

Ano ... bude to fungovat a bude na monitore obraz...

Gustoh
Registrace: 9/2016

Proč by to fungovat nemělo?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ja som teraz prepojil PC/DVI/ s 32" TV/HDMI/ miesto monitoru, obraz v pohode, zvuk som dal cez receiver, absolútna spokojnosť. Chcel som väčší monitor a 32" TV je tak akurát na hrane

masto
Registrace: 9/2006

Tým by som si nebol istý, že to bude fungovať. Skôr by som povedal, že nie. Nejde ani tak o adaptér hdmi/dvi, ide o kombináciu settobox - monitor.

baltik
Registrace: 6/2019

pokud bude umět STB výstupní mod na taktovačku 60Hz, není o čem. Spousta monitorů zvládá i 50Hz. Prostě si myslím, že naopak spíš fungovat bude.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Myslím, že synchro 50 Hz je největší riziko. Taky si myslím, že to většinou chodit bude. Ale nikdy jsem to nezkoušel, protože to moc k ničemu nebude. U TV máte v bedně nejen zobrazovač, ale videoprocesory. PC monitor zobrazuje přesněji, proto je povětšinou dražší při stejném rozměru, ale obraz nechává na pokoji. Možná použít starého monitoru do kuchyně, dílny...

Antonín
Registrace: 8/2005

Používám to takhle přes redukci HDMI+VGA už dlouho bez problému. Dá se sehnat v CZC za pár korun. Box UNO 4K SE. Ale ještě tu mám Aston Maya HD a u toho to nefunguje.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Nastavovat výstup z STB na 60Hz není dobrý nápad. Vysílá se 50Hz a při nastavení výstupu na 60Hz bude obraz při pohybu "ucukávat". 50/P na HDMI zvládne snad téměř každý monitor. Další věc je, že na každém monitoru bude stat. obraz OK ale zobrazení pohybu špatné, páč monitor nic nedopočítává a pohyb bude vždycky cukanda a mazanda... což ale na malém monitoru user většinou neřeší

lance
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra