![]() |
|
set top box a monitor - propojení?Zdravím, máte někdo zkušenost s připojením monitoru k k set top boxu.Set top box má výstup HDMI, monitor DVI. Existují kabely HDMI-DVI nebo redukce. Zvuk neřeším, ten bude vytažen ze scartu do zesilovače. Jde mi o to jestli pojede obraz. Většinou se u těch kabelů HDMI-DVI uvádí příklad zapojení PC(DVI) - televize(HDMI), což je opačný směr než potřebuji já. Odzkoušel jste to někdo i tak jak potřebuji já? Dík. |
udrzba
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?HDMI to DVI-D adapter kúpiš na ebay za cca 2-3USD. Kábel za cca 7-8 USD. Ked nechceš čakať, u zeleného pandrláka to majú za 4,09EUR/12,90EUR. Je to aj tak iba drôtová redukcia HDMI na DVI-D. Nič viac. |
kobram
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 602 |
![]() |
|
@kobramano, kabel nebo redukci tu koupím.Mě víc zajímá ta praktická zkušenost. Jestli to bude fungovat a bude na monitoru obraz. |
udrzba
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
@udrzbaAno ... bude to fungovat a bude na monitore obraz... |
Gustoh
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?Proč by to fungovat nemělo?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?Ja som teraz prepojil PC/DVI/ s 32" TV/HDMI/ miesto monitoru, obraz v pohode, zvuk som dal cez receiver, absolútna spokojnosť. Chcel som väčší monitor a 32" TV je tak akurát na hrane |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 540 |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?Tým by som si nebol istý, že to bude fungovať. Skôr by som povedal, že nie. Nejde ani tak o adaptér hdmi/dvi, ide o kombináciu settobox - monitor. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 340 |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?pokud bude umět STB výstupní mod na taktovačku 60Hz, není o čem. Spousta monitorů zvládá i 50Hz. Prostě si myslím, že naopak spíš fungovat bude.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?Myslím, že synchro 50 Hz je největší riziko. Taky si myslím, že to většinou chodit bude. Ale nikdy jsem to nezkoušel, protože to moc k ničemu nebude. U TV máte v bedně nejen zobrazovač, ale videoprocesory. PC monitor zobrazuje přesněji, proto je povětšinou dražší při stejném rozměru, ale obraz nechává na pokoji. Možná použít starého monitoru do kuchyně, dílny... |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?Používám to takhle přes redukci HDMI+VGA už dlouho bez problému. Dá se sehnat v CZC za pár korun. Box UNO 4K SE. Ale ještě tu mám Aston Maya HD a u toho to nefunguje.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 125 |
![]() |
|
RE: set top box a monitor - propojení?Nastavovat výstup z STB na 60Hz není dobrý nápad. Vysílá se 50Hz a při nastavení výstupu na 60Hz bude obraz při pohybu "ucukávat". 50/P na HDMI zvládne snad téměř každý monitor. Další věc je, že na každém monitoru bude stat. obraz OK ale zobrazení pohybu špatné, páč monitor nic nedopočítává a pohyb bude vždycky cukanda a mazanda... což ale na malém monitoru user většinou neřeší |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
![]() |