![]() |
|
Vypalovani obrazuAhojte, jak je to s vypalovanim obrazu na LED TV? Mysleno, kdyz si pustim do tv treba audio, ktere ma staticky obrazek, je treba se bat vypaleni obrazu? Diky za odpoved. |
Protein
Registrace: 3/2020 Příspěvků: 410 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuLED není nejspíše ve skutečnosti LED, ale jenom LCD s podsvícením LED, u LCD obrazovek vypálení nehrozí, to byla jenom vlastnost luminoforu u obrazovek s elektronovým paprskem a u plazmových obrazovek.(OLED je LED). |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuLepší je do TV žádné audio nepouštět, jednak reproduktory v TV jsou šustítka, a také životnost obrazovky a celého TV se tímto zbytečně snižuje, (i když se nevypaluje.) |
Antonín
![]() |
|
@AntonínTakze to znamenalo prevazne CRT obrazovky? Diky za odpoved, nejsem zadny odbornik. |
Protein
![]() |
|
@AntonínTo snizovani nebude snad nějaké drasticke, nebo ano? Prece jen treba Chromecast vyuziva prave to, ze pouští mj. audio do TV se statickym obrazem. |
Protein
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuA co Qled tam že je problém ze statickým obrazem.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 712 |
![]() |
|
@ROSTATo bohuzel nevim, ja se ptal prave na LED, protoze LED mam |
Protein
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuA i kdyby, tak než se Ti to tam vypálí, aby to vadilo, tak budou nový modely a koupíš novou |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
RE:Vypalovani obrazuNo já mám 11 let starou plasmu Panasonic a ničeho vypáleného jsem si nevšiml.To spíš škrábanců,tj..![]() |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazu2Protein:1. staré CRT (ale protože statický obraz tehdy v podstatě nebyl mání, bylo to bezvýznamné, jediné, kde to bylo vidět byly první CRT počítačové monitory, napsal jsem to z bujnosti) a pro současnost hlavně plazmy. 2. každý elektronický přístoj má od výroby danou hodnotu provozního času, nikoliv úmyslně (kurvítka jsou ptákovina), ale danou již předem ve výrobě použitými součástkami, technologií výroby, výrobními chybičkami apod. Když pouštíš přístroj pro nic za nic, prostě z té doby ukrajuješ - v současné době však přístroje zastarávají morálně rychleji, než stihnou nefungovat. 3. Podstatná je spíše nesmyslnost používání nekvalitních televizních reproduktorů, které jsou dobré jen pro servisní a nastavovací účely. |
Antonín
![]() |
|
@Proteinještě se pro jistotu podívej do návodu co říká ohledně vypalování tj zda ti nějaké chování nezakazuje.Kupříkladu u mé nové LCD TV bez omezení, pokud bych šel do OLED tak naopak omezení spousta včetně otravování uživatele (vemi zjednodušeně když TV vypneš zapneš ji až za cca 15min atd.). |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuto na letaku asi nenajdes, ale zase mas ciernu naozaj ciernu ...![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuPusť si audio a vypni obrazovku. Problém vyriešený. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
@Richard21Nechapu. Vsak se vypne i Chromecast. |
Protein
![]() |
|
Osobnějsem ještě nikdy neviděl cokoliv vypáleného na LCD s LED podsvícením.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
@ProteinNemáš tam šetrič? Aspoň na mojej TV je možnosť Šetrič-Vypnutie obrazovky. Ak tam beží nejaké rádio, tak obrazovku nepotrebujem a ten šetrič vypne podsvietenie (takže obrazovka je čierna ale TV nie je vypnutá). |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
@Richard21To zdaleka nemají všechny - spíše jen málokteré. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazutak si kup soundbar a tv muzes vypnout |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuvypnuti obrazovky zatim jsem mel u lg a ted thomson/tcl ale to sem nezkousel s prijmem chromecastu, zkusim zitra. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
@Richard21Taktiež to mám na TV pod altánkom vonku,kde poväčšine chodí iba rádio.Je to to skoro tá najlacnejšia TV Technika.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
@ProteinV domácích podmínkách LCD nevypálíš. Když ti ale poběží 24hod denně třeba excelová tabulka, tak je i na LCD za tři roky vypálená. Doma ale tohohle nikdy nedocílíš, takže se bere že LCD se nevypaluje. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@sateliťákTřeba dva roky starý Panasonic má funkci při poslechu radia vypne během 5ti vteřin obraz.Ale asi třeba starší TV ruzných značek musí posluchač vypnout manuálně přes menu.Toto má i desetiletý Philips. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
@Richard21, Hobo a ostatníDiky moc chlapi, nasel jsem to v menu - obraz - uspora energie - a pak se obrazovka vypne za 3 sekundy. To je navod kdyztak i pro ostatni. Mam LG. Diky moc, hosi. Moje blbost, ze jsem to az do ted nenasel![]() |
Protein
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuJe to tak ako píše @konas .V domácich podmienkach to síce nehrozí (nejaká obmena obrazu raz za čas nastane prakticky vždy), ale tvrdenie, že "u LCD obrazovek vypálení nehrozí" nie je pravdivé. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 463 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuOkrem toho ze kto vymyslel excel toho mali hned zakopat ...![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Vypalovani obrazuNejlepší byl LCD televizor ve vrátnici jedné nejmenované televize na jizozápadnim kopci v Praze. Byl to Finlux (Vestel). Po čtyřech letech nonstop provozu byl vidět vypálený rastr s logem ve formátu 4:3. Takže i když převažoval formát 16:9 tak se na vysmahnutí panelu 4:3 prosadilo. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |