Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Index zpracování obrazu

PQI je prý jen marketingový trik. Četl jsem dlouhá pojednání jak se obraz zpracovává, ale prosím velmi, stačilo by mi stručně, od kterého čísla nahoru (např od 2400?) jde o 100 Hz? Jen pro rychlou orientaci, abych si mohl být jistý, že sáhnu po TV, která poběží stejně plynule jako naše stařičká plazma Panasonic. Děkuji.

stippy
Registrace: 2/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Index zpracování obrazu

Kazdy vyrobca ten shit oznacuje inak, a 100Hz panel najdes len v najdrahsich modeloch velkych rozmerov. Teda nestaci mat len velky, ako sa hovorilo ... :laughing: :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Pokud chceš obraz srovnatelný s plazmou, kup si něco, co pracuje lokálně a nemá podsvícení celé obrazovky postranními zdroji světla. Asi dneska OLED. (Pokud chceš něco porovnávat svýma očima, tak si najdi nějaký nastavovací soft, nebo aspoň pár nastavovacích obrázků, kterými nastavíš zobrazení příslušného modelu na nějaký svůj standard. Jiné astavení často lidé zaměňují za vlastnost panelu.
Hertzy nejsou až tak zásadní otázka, v dnešních softwarech se plynulost obrazu řeší i jinak, než jenom Hz. (Samozřejmě rychlejší zobrazení je pro plynulost obrazu lepší, jenomže se vysílá televize jenom v 50 prokládaných snímcích za vteřinu.)

Antonín
Registrace: 8/2005

jo ještě - současné kvalitní tv jsou řádově obrazově lepší, než jakékoliv plazmy, a to včetně Kuro.

Antonín

V zásadě dnes existují jen dva druhy panelů 50 a 100Hz. (60 a 120Hz pro 60Hz síťové napájení, např. USA). 200Hz panely se už asi ani nevyrábějí. Výrobci se spoléhají na nové rychlejší procesory, které obraz dopočítávají. U 50Hz panelů se ale patrný známý švindl - co nedopočítám při rychlém pohybu,to rozmáznu. Kdysi vyšel, kupodivu na webu Datartu, článek: "Obnovovací frekvence u TV: Když nevíte, čemu věřit!" Ještě na netu visí. Tam se dovíš jak to funguje.

konas
Registrace: 12/2014

Asi bude rozdíl v těch panelech,jinak by se vyráběly v jedné normě,jenže od letoška už jsem taky vedle,koupil jsem loni samsung 55nu8002-2400pqi-100hz,bohužel letos to už neplatí-už jsem viděl s tímto číslem i 50hz,
Antonín-jsi si jistý tou plazmou?!,moje stará panason.50st60 se mi zdá lepší než ten samsung,pravdou je,že je to nejlevnější 100hz!
:lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Jsem si jistý tou plazmou. Daný Samsung samozřejmě nemám a neznám, ale podsvícení edge je maličko nekvalitní parametr. Neměl jsem určitě na mysli televize do 20kKč.

Antonín

Jo a taky nastavení=kalibrace obrazových parametrů je vždy dost zásadní otazník.

Antonín

Co je to "současné kvalitní tv"? Všeobecná odpověd "to je ta tv, kterou mám doma zrovna já" /protože kdo připustí, že má doma nekvalitní tv/ a to jsme zase vedle, jak tá jedle, celé je to takové tlachání...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

..po precitani Tvojho prispevku som sa 3 sekundy zamyslel. Pretoze nie kazdy ma doma iba a len jednu telku. Trebars moja malickost ma v domacnosti pat tv prijimacov a naozaj, su medzi nimi kvalitativne rozdiely. V jednoduchosti obrazova a zvukova kvalita tv prijimaca stupa priamoumerne s jeho predajnou cenou.
@stippy, nenaspekulujes nic! Pretoze ak vies velkost uhlopriecky TV aku potrebujes, tak vyberies v tejto velkosti Tebe dostupnu cenu a taka bude aj vysledna obrazova kvalita Tvojej kupenej telky.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Díky všem.

stippy
Registrace: 2/2014

A ked dobre vyberies dostanes k telke aj tago ..... :)))

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra