Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Co (ne)umí TV Samsung

Volala mi skoro sousedka, že jí na TV Samsung nehraje obraz na stanicích T2, na T hraje obraz i zvuk. Musel jsem přijít, koronavirus - nekoronavirus.
1. Z počátku jsem měl dojem, že pouze vypla obraz, ale TV z roku 2017 to ještě neuměla, i když již měla H.265.
2. Návod tištěný obsahoval pouze vnější přípoje a varování, že televize po zalévání konvičkou neroste. Jinak nic víc.

S takovou závadou jsem se dosud nesetkal. Na TV stanicích DVB-T hrálo vše jak má,také z Polska na stanicích H.264, jen na našich stanicích DVB-T2 šel pouze zvuk a na obrazovce naskočil symbol repra, jako je tomu při provozu na rádio.

Televizi jsem uvedl na výchozího nastavení, jako před prvním zapnutím, nepomohlo.

Jak se Vám to stalo? No zapla jsem to a už to nešlo. To mě nakoplo. Uvedl jsem TV do Stand-by a vypl přívod ze zásuvky. Paní se chlubila, že vždy televizi vypíná "i z proudu". Po znovuzapnutí šlo vše, jak má i na stanicích DVB-T2.

Doporučuji TV nevypínat "i z proudu", ta spotřeba je opravdu minimální. Jak vidno zříti, start TV se vždy nemusí povést...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Co (ne)umí TV Samsung

Jsou to hrozné krámy, ale zase máme díky nim práci:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Samsung jeste jakz, takz obcas, ale LG to je sila :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

TV Samsung

Pořád si myslím,že Samsung toho umí ke spokojenosti televizního diváka dost - moje vlastní zkušenost. Konstatuju, neradím, nevnucuji. Nevím, proč taková averze, ale asi ti co s ním pracují mají jiné zkušenosti. Jsem naprosto spokojený, mám ho čtyři roky (LG šla na sběrný dvůr, ač funkční).Jeden ovladač,satelitní příjem ("šilhám" na tři družice), na střeše paneláku stále funkční pozemák již připravený na novoty a od podzimu máme v baráku "optiku", což je náramná věc, přepínání - pár máčknutí na ovladač. Ano, jde to i přes net, ale jsem odkojený Mánesem,Ametystem... tak raději vše TV. Kamarád má prodejnu a pouze Samsungy a nemá nouzi o zákazníky. Kde to vzniklo? velká poruchovost? nevím. Ovládání se mi jeví snadné, řazení kanálů dle libosti, žádný problém, ale podle fóra nějaký problém asi bude. Nějak moc jsem se rozepsal, ale patřím mezi ohrožený druh, sedím doma a věnuji se "technice". Přeji všem dobré zdraví!!!

viktorin
Registrace: 10/2008

Velký problém jsou pro Samsung a LG jednofrekvenční sítě... zlatej Panasonic ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

Samsung dobra marza? Jeden cas par rokov dozadu vsetky ostatne znacky rozstelovane na predajni a predajcovia skoleni vtlkat zakaznikom Samsung. Ci aj teraz neviem, na mna nikdy marketing nezabral ..... :)
Ale nic proti ako celku, kazdy nech si kupuje co chce, len nech neoblbuju predajcovia.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ahoj všem, takže všeobecně jak to tu čtu, mi nedoporučíte televizi LG?
Teď stojím před výběrem, velikost asi 55",líbí se mi u LG jejich WebOS ale osobní zkušenosti nemám.

Edision Argus VIP, motor 50E-50W, LGTV

commar
Registrace: 10/2005

To není útok na Samsung, ale

na vypínání ze zásuvky. TV má být ve Standby, opětné proudové nárazy nesvědčí žádné televizi.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

@commar

ja mam 2 TV od LG a plna spokojnost R^

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

Samorost

mám 2 Samsungy no tam ide v Standby len napájanie na diaľkový prijímač, všetke ostatné napätie na nule spotreba len 1W, tam nemám žiaden prúdový náraz ani po vypnutí zo siete, ak to robí je vadný zdroj, väčšinou vytečené el.kon. k poškodeniu prispieva prehriatie, nie je volný priestor, rýchle vypnutie zapnutie nestačí sa vybiť , pri zapnutí sa tak veľmi zvýši nap

Duzu
Registrace: 7/2005

U každé televize najdeš něco. Samsung se někdy chová divně - popravdě ale s posledmními fw se to rapidně zlepšilo. LG zapomíná naladěné programy - u satelitního tuneru běžná věc, musí se vypnout automatické dolaďování. Panasonic, Sony v pohodě, jen Smart slabý, méně užitečných aplikací. Sharp a Philips - fungují, ale programátora musel někdo pořádně nas...rat, protože instalační menu je fakt jeho pomsta. JVC a všechno od Hisense - no tak to je kapitola sama o sobě.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Drobeček

môžeš vysvetliť aká sieť je jednofrekvenčná???, lebo tá naša má 50Hz

Duzu

@Duzu

Trošku jsi to pomotal, jde o SFN tedy jednofrekvenční vysílací sítě, zejména 26 kanál české televize... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

Ja mam LE40A756 uz x rokov. Iba raz som menil komplet kondiky na zdroji, inak slape ako hodinky.
Patri sice este do doby hlupych tv ale s tanixom tx6, si vsetci doma prisli na svoje.

Tryskac11
Registrace: 5/2009

@samorost

Tak napriklad moja malickost vzdy vypina ktorukolvek telku zo siete vypinacom na predlzovaku...Jednoducho nechcem najst telku zapnutu po prichode domov, ked ju pri odchode z domu vypnem DO na standby mod a vypadky prudu ju zapnu ked niesom doma. Alebo na inom type telky pri opakovanych vypadkoch prudu ak je tato v mode standby, sa jednoducho telka zblazni a nefunguje nic. Tak mi pomoze iba a len tvrdy restart. Aj tak dnesne telky maju problem so zivotnostou viac ako 7-10 rokov, tak nemam dovod ich nechavat v mode stanby...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

bohus31

dnes už nie je problém s fyzickou životnosťou ale väčší s morálnou často sa mení spôsob vysielania,

Duzu

Drobeček

len prvý krát si neuviedol akú sieť myslíš

Duzu

@commar

LG prý neumí KODI. Nemám ji, ale říkal mi to kolega v práci. Má ji od Vánoc.
Osobně bych si LG nikdy nekoupil. Preferuji SONY.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Duzu

No tak to bylo snad každému jasné, tedy kromě tebe...OK, příště budu přesnější... ;) :)))

drobeček

@bohus31

Asi neděláte úplně dobře s tím vypínáním. Moje telka např. po tomhle dělá Update Androidu.
Ale to je jedno. Pro případ, že se televize neočekávaně zapne, třeba v noci nebo když nejste doma, doporučuji skouknout za prvé nastavení spínačů připomínky a nahrávání, a za druhé nastavit spínač automatického vypnutí v nečinnosti na kratší úsek. V případě připojení AV recieveru přes ARC s automatickým přepínáním audia do beden nastavit také "minimální zesílení Recieveru nebo zesilovaže při zapnutí", pokud to umí.
Píšu to z vlastní zkušenosti, kdy jsem se v noci probudil a hroznej kravál a 5.1 jelo na úrovni před vypnutím.
Chyba byla, že jsem omylem něco zmáčknul na DO.

MMorous

@bohus31

A ještě jeden postřeh s neočekávaným zapnutím. Opakovaně se mi stalo, že na DO, položený na křesle, šlápl pes, a přístroj se zapnul.

MMorous

@MMorous

Viem, ze to myslis v dobrom...Avsak u mna to nieje take jednoduche, nakolko mam v domacnosti styri telky. To so samovolnym zapinanim telky pri vypadkoch el. prudu mi robi Samsung, avsak trebars Philips pri opakovanych vypadkoch el. prudu, uplne zblbne a nejde vobec nic. Philips potom ostane hluchy a slepy...Takze u mna plati iba a len jedno pravidlo: v jednoduchosti je sila!
Takze vsetky telky pri odchode z domu, vypinam na tvrdo zo siete. Pretoze aj tak, dnesne telky nemaju vyssiu zivotnost ako 7-10rokov.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@bohus31

Co si mám představit pod pojmem "Opakované výpadky . . . "

MMorous

Mazání kanálů u LG

Když už se tu řeší LG, jednu v domácnosti máme (rok 2019 s WebOS) a nemůžu přijít na to jak se na tom mažou kanály ze seznamu. Při automatickém ladění to natáhlo i staré DVB-T a tak jsou v seznamu některé kanály 2x ale i 3x. Je tam jenom možnost skrytí, ale pak to vytváří prázdné programové pozice. Lze nějak ze seznamu úplně vymazat kanál aby se ostatní pod ním posunuly nahoru? Tedy kromě řešení spuštěním továrního nastavení nebo přesunutí na konec seznamu? Souhlasím že Panasonic (taky tu jednu máme) má tohle vyřešené lépe, ale zlaté boxy jako Cryptobox nebo Enigma2.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@JanM

Mám obavu, že mazat nelze... :lookaround:

drobeček

@JanM

A nějakej ChannelEditor na to není ?
zkus - ChanSort
-https://www.chip.cz/novinky/tipy-triky/pohodlna-uprava-seznamu-televiznich-stanic/

MMorous
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra