Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LG 43UM7600PLB-skrytí programů

Poradí mi někdo jak definitivně skrýt (u LG vymazat nejdou) duplicitně nainstalované programy na TV LG 43UM7600PLB ?
1)zkusil jsem to metodou „přeskočit“ ve „správci programů“, programy se skryly, ale jen do dalšího zapnutí TV.
2)druhý pokus přes ChanSort v PC. Vymazal jsem přebytečné programy a přes USB zkopíroval do TV. OK, ale jen do dalšího zapnutí TV. Když dám znovu nahrát z USB do TV tak je to OK do znovu zapnutí TV.
Zná někdo jiný způsob nebo program na odstranění přebytečných programů?
Díky za jakoukoli radu.

.......

Libour
Registrace: 8/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LG 43UM7600PLB-skrytí programů

neznám tento typ LG, ale všeobecnĚ bych si tipnul, že máš zapnuté automatické ladění nebo update programů.
Taky nepíšeš, zda mluvíš o DVB-T programech nebo satelitu, případně jaký provider atd.
Na TV vždy vypínám všechny automatiky a ladím podle kanálů/frekvencí/TP programy které potřebuju.

Dagy2
Registrace: 11/2010

No na týchto tv je to ťažké, páni inženýri z LG nevedia, že existuje na svete 100 rokov taká možnosť že vymazanie programov.Takýto prístup je ozaj nepochopiteľný.Presúvanie programov a pod škoda reči.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

Samsung je tom tak isto borci . Rv ten čo to takto vymyslel tak by ho mali zastrelit za vlastizradu.... :laughing: preladiť nie je problém ,ale poukladať ,zmazať v TV to je sakra problém . ja to robím na PC, ale to je tiež o hubu. :)))

maradona
Registrace: 8/2018

Presne pre toto nemozem pouzivat vstavane tunery na TV, lebo to je doslova masochizmus. :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@Dagy2

Jedná se o pozemní DVB-T a T2, vše laděno manualně. Automacké ladění jsem nepoužil a odkaz na update programů v menu není.

.......

Libour

Ale no tak pánové, nebuďte zaujatí :))) Mě osobně se líbilo řešení vymazávání u JVC. Jen OK, šipky a BACK. Všechno hezky poslepu R^

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

@maradona, @libour

so Samsungom nesúhlasím. U Samsungu (r.v.2017 a 2019) je ladenie (SAT programy), presúvanie, mazanie úplne v pohode. max 30min naladenie balíka jednoho prevádzkovateľa a poukladanie do hlavného zoznamu (nepoužívam zásadne favourite) podľa želania "precvakávača" programov.

u LG - síce mám LG 2011 ale používam len ako zobrazovadlo - čítam že je to problém, napríklad so strácaním programov a pod.
Každý DVB-T TV má niekde v menu zašitú položku, či má vyhľadávať zmeny v dostupných programoch a aktualizovať ich automaticky. To, že si to nenašiel podľa môjho skromného názoru znamená, že to tam je zašité a aktivované ako default hodnotu. Aj keď si ladil ručne zadávaním kanálov.
Skús ešte hľadať.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Libour

Skoda stracat cas skusanim...
Najjednoduchsia a na pouzivanie prijemna cesta je nechat vsetky programy, aj nepouzivane a vytvorit si skupinu kanalov, ktore pouzivas. Tam mozes s TV kanalmi robit co chces.
Ja mam vytvorenych 5 skupin (Filmy, Dokumenty, Hudba, atd.).
V ramci skupiny je lahke ich aj zoradit manualne.
Takto mas "online" len TV kanaly, ktore ta zaujimaju a na takto vytvoreny Channel list nema nezelany vplyv ani automaticke ladenie, ani nic, takze urobis to len raz a navzdy.
Osvedcene 2-rocnym pouzivanim.

romanss
Registrace: 7/2018

@Dagy2

Ještě chci upřesnit, že automatická aktualizace programů jde vypnout jen při ladění přes kabel a satelit, ale u ladění přes anténu tato položka není.

.......

Libour

@Libour

Pokiaľ si v menu nenašiel normálne vymazanie programov a nechceš ísť cez výrobné nastavenia, je tu ešte jedna zabudnutá a málokedy používaná možnosť práve pre podobný prípad... Daj automaticky naladiť DVB-T/DVB-T2 bez pripojenej antény s vymazaním pôvodných, potom už len nanovo nalaď, či už ručne, alebo automaticky, jak je libo, prípadne zoraď a nemáš čo riešiť... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

pro Libour, který rok výroby je tv

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

@calvero

rok výroby 2.pol. 2019

.......

Libour

pro @Dagy2
vypnul jsem "aktualizaci seznamu kanálů" v menu ladění přes kabel i přes satelit a prozatím to je OK.(v ladění přes anténu tato možnost není)

.......

Libour

na tyhle

krávoviny je super,pos.ra.ne.j finlux

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Maneto

Už je to zase špatné. Zkusil jsem tvoji metodu aut.ladění bez antény a pak nahrál z USB, ale duplicitní Nova a Nova Cinema z PS13 31.k. se po chvíli znovu objeví. Ani na LG podpoře neumí poradit.

.......

Libour

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra