Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

offtopic mys a podlozka problem

Zdravim ludkovia,

mys Logitech G502
podlozky lowend Genesys

problem: pri pohybu po podlozke mi kurzor nejde plynule a niekedy sa "skubne" (az zasekne) a musim potiahnut viacej ... je mozne ze ta podlozka je "spinava" a ten senzor mysi to nezvlada ? ... ak tu mys tam mimo podlozky na stol tak slape ok :-) (boze alfasex co sa pytas taku blbost ze ano)

a je mozne podlozku "vyprat" ? :-)

diky, nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: offtopic mys a podlozka problem

No a tá myš je cez kabel alebo bezdrotová?

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@alfasex

ako právnik , by si to mal vedieť .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Očisti opt. senzor Ipou a v G-HUBu nastavení myši sniž sensitivitu (DPI), optimálně něco kolem 6-8k, více nemá smysl, pokud nejsi progamer, případně si pohraj ještě s odezvou (report rate). Howgh

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

Podlozku nie vyprat, ale zahodit. Naco je to dobre?
A hlavne pouzivat klavesnicu a klavesove skratky. Casto je to vyrazne rychlejsie.

Kasr
Registrace: 8/2008

chalani dikes ... vyskusam:) predsa len na Fornite to pomerne je zasadna vec :-D :-D

Brumo: nie som pravnik, mam vystudovane pravo :-) ... a to je rozdiel :-P

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

dpi citlivost

Plati, ze cim je DPI mysky vyssie, tym kvalitnejsiu podlozku potrebujes. Casy ked mys opticka, napr. nejaka Genius s 200-400 dpi bola sucastou kazdeho PC su uz prec. Teraz maju mysky spravidla aspon 800 dpi a vyssie. Obzvlast velmi drahe herne mysi maju nad 2k DPI a to uz je pruser. Vymyslaju sa same zbytocnost ako je laserova mys alebo ten BlueTrack ci co to vymyslel zas Microsoft za hovadinu. Nove mysi su zbytocne a extremne citlive. Pri 2000 dpi to znamena citlivost 2000 nasnimanych impulzov na ploche anglickeho palca (na ploche kazdych 2.54cm teda tvoja mys zachytava pri 2000dpi az 2000 impulzov). Tak citliva mys potom reaguje aj na take veci, ako je poskrabany povrch podlozky pod mys (nechtom na rukach, nechtiac). Alebo vysuchana - velmi leskla textura moze tiez prekazat citlivym snimacom. Ak by si pouzival mysku na povrchu drievostrieskoveho stola s laminatom na vrchu, tak zodrety povrch stola je tiez velky problem. Ak mas samozrejme jednofarebny vzor a ak je povrch stola nezodrety, tak mys by mohla fungovat aj na stole... teda nez sa zoderie textura/farba na povrchu stola :). Problem mozu byt preto aj podlozky. Ak je tam len spina, tak to vycistis. Ono to je vzdy nejaka umelina alebo textil, a to sa da vyprat. Ale niesu ani take drahe, aby si si nemohol kupit novu, alebo ano ? Ja uz som vymenil vela podloziek pod mys, od kedy pouzivam mysku s vyssiou citlivostou. Do tej doby som mal furt opticku 400 dpi mys na stole a vsetko bolo OK. Teraz len nadavam furt ked mi napr. spadne nejaka smietka na jemny povrch podlozky mysi, presne tam kde pohybujem furt myskou. Alebo nejaky vlas ktory ani nevidis a zrazu sa kurzor mysi chova divne. Ja by som dokonca odporucal aj zakryvat podlozku pod mys, kym niesi pri PC, lebo ti tam napada prach a tazko sa vysava z mikroskopickych porov na povrch podlozky :). Ale to uz je prehnana starostlivost asi totok :D.

s3n0
Registrace: 7/2019

@alfasex

Citlivosť a krok si určíš v nastaveniach... Podložku neodporúčam prať, s veľkou pravdepodobnosťou sa oddelí vrchná vrstva od spodnej a to nie je žiaduce... Pre optického myšiaka používam starú podložku Mouse-Pad, ktorá my slúži od čias PC 286, ktorý mimochodom spolu s podobnými starčekmi slúži dodnes... Na notebookoch mám radšej Touchpad, prípadne rýchle skratky, ako bolo spomenuté... Podložku celé roky čistím raz za čas len tvrdšou kefou na šaty... Osvedčila sa mi myš na prst, ktorá funguje na bežnom oblečení, kúpená pred rokmi u jedného známeho sateliťáka z Prešova, ktorého tu z mne neznámych dôvodov poniektorí nemusia... ;)
Po zadaní - mini-opticka-mys-na-prst sa dá rýchlo dostať do obrazu...
Momentálna obrovská zľava určite poteší... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

podlozka problem

U bezdrátové myši používám jako podložku pod myš letáky ze supermarketů (ne křídový papír) a ještě si na ně dělám poznámky. :8)

pedro
Registrace: 9/2007

@alfasex

"ak tu mys tam mimo podlozky na stol tak slape ok :-)" veď si sám zodpovedal svoju otázku. Nepoužívaj podložku a je to ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra