Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Opticky vystup zo Smart TV

Chcem sa opytat, ak spojim opticky vystup z TV (LG C9) s receivrom (Onkyo 607), prehra mi receiver takto aj zvuk zo satelitneho prijimaca, pripojeneho k TV cez HDMI, ci prehra len zvuk priamo z TV - ako je napr. interny DVB tuner v TV...? Diky.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Opticky vystup zo Smart TV

Tak isto to mam prepojene optikou z telky Philips, hlavne kvoli MIS z ext STB. Pretoze interny tuner v telke nevie spracovat multistream. Audio funguje spolahlivo s vybornym zvukom.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@LucaBrazza

Neviem ako s TV LG, ale s Philips TV mi vyborne hra zvuk z ext STB prepojeny s TV HDMI, kde tento zvuk taham optikou do audio rec z UHD telky.

bohus31

@bohus31

Diky, ine pripojenie (cez HDMI) nemozem realizovat, ostala mi moznost cez optical out. Receiver je HDMi 1.3, teda chcem prepojit len cisto zvuk. Opticky kablik doma nemam, teda mi ide o to, ci ho mam v sucasnej dobe objednavat cez kuriera a cakat.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

@LucaBrazza

Opticky kabel som kupil davnejsie v NAY-shope, tusim za 12,- eur. Objednaj cez net, vyzdvihni osobne na prepazke. Usetris za kuriera...

bohus31

Jestli jsem to správně pochopil, chceš spojit sat receiver i TV digitálně do Onkyo. Díval jsem se na tvoje vstupy a výstupy na tvém Onkyu a vychází mi nejlépe zapojení Sat přes hdmi do Onkyo a z něj hdmi Out do tv. Optikou pak spojíš tv a Onkyo. Zvuk ze sat máš přímo v reciveru a po přepnutí vstupu pak dostaneš z LG zvuk z aplikací a podobně. Není to jednodušší?

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@LucaBrazza

Mam LG OLED a receiver Onkyo 674.
Na prijem satelitneho signalu pouzivam vstavany tuner v TVP.
Zvuk z TVP vediem optickym kablom do receivera.

Ak do dalsieho vstupu receivera zapojis HDMI vystup zo SAT prijimaca, budes ma zvukove zdroje vlastne dva (HDMI zo SAT a optiku z TVP) a je na tebe, ktory zvukovy kanal zvolis pri pozerani programu - ten ti tvoj receiver posle do reproduktorov.
Toto riesenie ma tu vyhodu, ze niektore programy, kde nepotrebujes priestorovy zvuk (napr. TV spravy) mozes pozerat (pocuvat) aj bez zapnuteho receivera.

Technicky ciste riesenie je pripojit SAT prijimac cez HDMI do receivera a HDMI vystup receivera do HDMI vstupu TVP. Samozrejme, cez receiver sa prenasa aj obraz, aj zvuk.
Toto riesenie je ciste, avsak aby si mal zvuk, musis mat vzdy zapnuty receirver.
Poznamka: Ja mam takto pripojene DVD a BlueRay prehravace - lebo chcem mat kvalitny zvuk pri pozerani obrazu.
Moj receiver konvertuje analogove video na digitalne (HDMI vystup), takze mozem cez receiver pozerat aj historicke zaznamy S-VHS a z analovej videokamery.

Bezne pocuvam zvuk priamo z TVP - vsak je paradny.
Ak pozeram film, stiahnem zvuk na TVP na nulu (nie Mute, lebo potom tam svieti logo preskrtnuteho reproduktora), zapnem receiver a pocuvam priestorovy zvuk.

romanss
Registrace: 7/2018

@Diaboltp

Citam, ze mu radis to iste, co ja:
HDMI: SAT - REC - TVP
OPT: TVP - REC
Aj podla mna je to najlepsie riesenie.

romanss

Ano, viem spojit satelitny box cez HDMI IN s receivrom a ten zase s HDMI OUT s televizorom. Ibaze receiver je len HDMI 1.3 a teda cez HDMI OUT REC nedostanem do TV obraz 4k, len Full HD. Skusal som to. Preto mi je lepsie spojit satelit len tak, aby cez receiver isiel do TV len cisto zvuk, obraz ide priamo cez HDMI zo satelitu do TV. Zvuk nepotrebujem stale, len napr. pri niektorych filmoch, na ostatne staci zvuk z TV.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

orpavujem vetu: nie isiel do TV len cisto zvuk, ale aby z TV do receivra isiel len cisto zvuk. Na to by opticky kablik bol OK, len ide mi o to, ci cez optiku pojde von zvuk aj z externeho zdroja, pripojeneho k TV, alebo pojde len zvuk z interneho tunera TV. Podla bohusa by to malo fungovat aj z externeho zdroja.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

@LucaBrazza

Ano, zapoj si to tak s UHD TV:
HDMI: ext STB - TV UHD prijimac
OPTIKA: UHD TV prijimac - Audio Rec

bohus31

@LucaBrazza

Prostě Ti půjde do optiky to, co Ti jde do TV-repráků.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

@LucaBrazza

Upravim Tvoju vetu: Podla bohusa by to malo fungovat aj z externeho zdroja.
Pretoze nie "malo fungovat", ale mne to v takomto zapojeni v praxi funguje z externych SAT STB zdrojov, vratane internych TV tunerov SAT a POZEMAKU!

bohus31

@Jousi

Ano. Zvuk tv reprakov stisim na nulovu hlasitost a nasledne zvukovu stopu z externeho SAT STB nastavujem na Audio rec.

bohus31

@bohus31

Nejsem si jistý, jestli nemá ovládání hlasitosti repráků vliv na hlasitost optiky. V tom případě by se musely TV-repráky vypnout - např. sluchátkovým Jackem, pokud je vůbec k dispozici.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

@LuccaBraza, @romanss

mám LG ale z 2011 a tam to funguje tak ako to potrebuješ = optika z TV ide aj v momente, keď je vstupným signálom pre TV HDMI signál.

Lucca, máš pravdu, ak je AVR s HDMI 1.3 nedostaneš throughput ani 4k a ani bývalé 3D, aj to musí mať už 1.4.
Takže ak máš 4k SAT nezostáva ti len natiahnuť HDMI do TV aby si mal možnosť dostať 4k signál do TV. Ak budeš mať nastavený výstup z SAT prijímača do HDMI 1080i/p (bežné SAT vysielanie) tak ti to pôjde aj cez AVR.
@romanss - určite nemusí mať zapnutý neustále AVR v tomto zapojení. Slušný AVR (a to zrejme Onkyo by mohlo byť) má funkciu throughput ktorá znamená, že HDMI in je prepojený na HDMI out aj pri vypnutom AVR

Lucca, zapojenie ktoré chceš použiť má ale jednu nevýhodu
- ja mám HDMI napojené priamo do TV a zvuk do HDMI nastavený na PCM, t.j. napr. zvuk z HBO DD5.1 je do TV dávaný ako stereo, v prípade že nechcem mať zapnutý AVR ale postačuje zvuk z TV
- optiku mám pripojenú zo SAT do AVR ako bitstream a tu je potom vždy originálna kvalita zvuku z danej zvukovej stopy.
Má to ďalšiu výhodu - hlasitosť bitstream sa nedá v SAT prijímači regulovať, takže ak idem zvukom len cez TV mám vždy reguláciu zvuku na DO sat prijímača cez PCM.

pre iné zvukové signály zo smart TV mám extra optiku do druhého vstupu SPDIF u AVR.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

"Slušný AVR (a to zrejme Onkyo by mohlo byť) má funkciu throughput"
Tak toto mi ani nenapadlo... Vyskusam to. Lebo ja slusny AVR mam ;)

romanss

@romanss

ja mám Yamahu ale čo do funkcií je vždy Yamaha a Onkyo zodpovedajúce modely na rovnakej úrovni.
Yamaha má v menu nastavení throughput aktivný/neaktivný. Ak je aktívny tak posledne zvolený HDMI IN je spojený s výstupom 1:1.

Dagy2

Ten optickej kabel si kup.
Já mám fHD Onkyo TX-SR507 (throuhput tedy jen v zapnutém stavu tedy o ničem) a taky jsem ho při nákupu nové TV (C9 bohužel ne vzal jsem od LG jeho LCD verzi nechce se mi tolik investovat v 65").
Musel jsem tedy také obejít receiver protože je pouze 1080p a propojil vše přímo do TV a z ní optikou.
Co mě velmi překvapilo je použitelnost reproduktorů v té 68" LG potvoře - na většinu prodikce receiver vůbec nezapínám, už třeba proto, že jsem nikdy nepochopil jak ten přístroj má fungovat - vždy jsem si myslel že přijme audio a "zahraje" tak jak nejlépe umí, bohužel pokud mu jde třeba DTS 5.1 tak se nepřepne ale tupě hraje co mám ručně přednastaveno takže třeba stereo........

Jantars
Registrace: 2/2008

@jantars

AVR počíta s tým, že inteligence je na tvojí straně a víš co chceš.
Čo to je "zahraje nejlíp"?
sú úchylovia, ktorí uznávajú len direct mode bez akejkoľvek úpravy výstupného zvuku.
Niekto iný chce hudobné pole koncertnej sály alebo klubu, zdôraznenie zvukových efektov pri rôznych typoch filmov.
Pri generovaní "upscalingu" zvuku na 5.1 zo stereo zvuku alebo DD2.0 tiež nemôže za teba rozhodnúť, ktorý typ zvukového generátoru chceš použiť DPL, DPLII, Neo6 a pod.
Jediné čo AVR vie - aspoň Yamaha - nastaviť všetky reproduktory podľa mikrofónom tak aby v mieste poslucháča boli eliminované nepriaznivé vplyvy nábytku, stien, nastavil správne vyváženie podľa vzdialeností. Toť asi vsjo.

Dagy2

@Jousi

Pisem len veci z praxe. U mna je to tak, ze ovladanie hlasitosti vstavanych TV reprakov cez DO telky, NEMA VPLYV na vystup Audio Optical UHD telky. Preto ich stisim cez DO telky na nulu. Teda hlasitost, vysky, basy, LR, PR, SW a.i. externej repro sustavy, ovladam cez Audio rec.
Takze na vyslednu hlasitost externej repro sustavy ma vplyv nastavenie hlasitosti externeho sat STB prepojeneho s telkou cez HDMI & nastavenie hlasitosti externeho Audio rec prepojeneho s telkou cez audio optical cable.

bohus31

@Dagy2

Nerozumím. Pokud mám např. zdroj 5.1 a přepnu do direct mode (což jás si představuju = zahrej to tak jak je nastavená předloha = jak to autor zamýšlel) tak to hraje "pouze" stereo.
Můžu si to dekódování nastavit tak jak píšeš, ale k čemu to je? To bych přeci musel vystudovat vysokou abych se našprtal všechny formáty zvuku a jejich možnosti, potom když pustím něco z lineáru nebo z disku tak se nějak pídit po tom jakej zvuk tam vlastně v jaký normě mám abych si podle toho nastavil receiver? Vždyť ten zvuk musí bejt nějak otagovanej a ten receiver sám nejlíp musí vědět so mu tam vlastně digitálně teče a jak to dekódovat.........
Co jsem nepochopil správně?

Jantars
Registrace: 2/2008

Skusal som optickym kablom spojit zvukovy vystup z TV s receivrom. Hra to sice celkom dobre, avsak receiver stale dekoduje zvuk ako PCM. Bez ohladu na to, ze na satelite mam, ci nemam AC3 downmix, ci mam, ci nemam kanal s AC3, alebo len MPEG. Ak vypnem AC3 downmix, zvuk je sice o dost lepsi, ale receiver stale ukazuje PCM. Satelit s TV je spojeny ako HDMI Bitstream. Je este nieco potrebne nastavit ? Skusal som zapojit aj TV Box s certifikovanym DD a DTS, zaroven film s DTS, ale je to stale len PCM. Diky.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Tak uz som na to prisiel, TV ma moznost zapnut naraz aj interny reproduktor spolu s Optical Out. Tam to ide vsak len PCM. Ak prepnem cisto na vystup len Optical, tak tam su rezimy PCM, Auto a Pass... Teda, ak chcem DD zvuk, musim prepnut vystup na TV len na Optical. Trochu neprakticke, ale funguje. :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Podstatne je to, ze zvuk tahany cez optical kabel z TV do Audio receivera ma pocutelne podstatne vyssiu kvalitu audia ako zvuk zo vstavanych repro v TV...

bohus31

uvedomte si že covid31 má 200 ročné skúsenosti takže dajte na neho. :)))

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123
Registrace: 9/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra