![]() |
|
Octagon SF8008 - AC3 zvukTento vikend som sprevadzkoval Octagon SF8008 S+T tuner s najnovsim Open PLi image.K rychlosti boxu ani k moznosti image sa nechcem vyjadrovat, kedze je to rychle, spolahlive a vyvojari z Open Pli si zasluzia podakovanie, ze zacali konecne vyvyjat svoj image aj pre tento sikovny prijimac. Zopar veci ma tam aj velmi milo prekvapilo. Co ma vsak zarazilo je fakt, ze 8008 nepusti AC3 zvuk bez downmixingu! Otestovane na DVB-T ako aj na DVB-S prijme. Moje stare VU+ Uno s AC3 zvukom nema sebemensi problem a vsetko hraje tak, ako aj ma. Co som zatial cital, tak kazdy sa po forach bavi najma o pustani filmov AC+ ci AC3 + cez Kodi, co je dost smutne, ked sat prijimac vacsine ludi sluzi iba ako multimedialny prehravac a jeho zasadne nedostatky (prijem sat tv) je asi az 2 ci 3 v poradi... Chcem sa preto spytat, ci by mi niekto vedel o tomto probleme niekto nieco blizsie napisat? Co vy, ktori ho aj doma vlastnite??? Je akosi na zamyslenie, ze prijimac, ktory zvladne najnovsie technologie (4k, dvb-s2x, multistream + t2mi) kolabuje na certifikacii pre DD zvuk. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 195 |
![]() |
|
satoNa Ab foru se o tom zminují.Dnes nahozena image: OpenEight 6.7 s KODI 18.6Image šlape v pohodě, KODI zdá se být stabilní, ovšem opět nefunguje AC3/DTS ve StreamCinema, viz thread od Forsajd https://octagon-forum.eu/threads/ac3-dt ... ereo.3588/ Ve starší verzi KODI 17.6 vše makalo v pohodě. Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 712 |
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukKed pises o Kodi, tak myslis prehravanie filmov?Mne ide o ac3 zvuk dostupny na sat staniciach ako je CT atd.. Ak Tv stanica vysiela DD, AC3 stopa je navolena a downmix je vypnuty, tak je ticho. Pritom to iste na starom VU+ Uno a nadherny zvuk... Taktiez to plati aj pre prijem spanielskej DTT z 30W. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
@satono ja ti neviem ,ale ja frčím na openatv a skúšal som to práve na Nova HD a čt1-hd AC3 na 23,5 a všetko mi funguje u skylinku. downmix vyp a AC do HDMI v TV žiadny problém .![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukNo mozno (rad by som sa mylil) je to tym, ze som tu 8008 mal prepojenu cez jack - scart, kedze to slo na starsiu telku na ktoru sa caka ze dosluzi....To iste platilo aj pri prijme dvb-t. Zeby DD zvuk nebolo mozne prehnat cez analog audio vystup? Kiez by to bolo tak. Kazdopadne to bude 1 z veci, ktore budem musiet otestovat o zopar dni, ked sa k tomu opat dostanem. Octagon 8008/Vu+ Uno + Yamaha 2060 cez hdmi 2.1 = DD zvuk?? Octagon 8008/Vu+ Uno cez scart = DD zvuk ?? Ma niekto moznost to prehnat cez ten jack na scart ci dostane na telke zvuk pri DD stope? Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukno ja ti to určite neotestujem to by som si musel kúpiť CRT telku a po nej v dnešnej dobe veru netúžim . osobne som AC3 cez scart nikdy neskúšal ,takže skúšaj to cez HDMI a a zistíš sám či je problém v boxe,image alebo inde .![]() |
maradona
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukJj, je to riadny opruh pustat 4k box na crtecke. Ale ako vravim iba docasne riesenie a stale je tu ten downmix. Ale sat fanda obcas musi skusit aj takyto extrem.Sledovat 4k promo od SES na CRT je zazitok... :D V komore je este stara CB telka, avsak na spustenie by som signal musel nejak previezt zo scart na uhf pasmo, kedze ta telka v dobe vzniku nemala ani paru o tom, co je to scart konektor. Mat vsak 4k na CB by uz bol ozajstny masaker! ![]() Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukNo a přes optiku to funguje? Když tam spomínaš tu yamahu, tak nechápu, proč to taháš přes scart...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukcez scart ac3![]() |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukAk by som to mal moznost minuly vikend vyskusat na Yamahe, tak sa tu nepytam.Octagon je na 1 mieste, Yamaha na druhom a ja na 3...vzdielensot medzi miestami iba zopat sto km. Najblizsie sa k tomu dostanem az pocas velkonocnych sviatkov, tak si to aj overim. Iba ma v sobotu zarazilo to ticho... Ako vravim, pred tym VU+ Uno a aj cez scart zvuk DD slapal. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukDD,DTS,THX a im podobné sa dajú púšťať von tuším že len cez HDMI,Optiku alebo Coaxial..... kedže je to digitálny audio format. cez scart,chinc vraj nie ......![]() |
maradona
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvuknejaký zvuk z toho dostaneš ale nie DD |
peto197601
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukvšetko ale zaleží od boxu a použitého image |
peto197601
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukNa Vu Uno je tiez Open PLi z polovicky minuleho roku.Inak bud sa tu niekto najde s kablom jack na scart a drbne to do nejakej starsej telky, ktora este ma takuto moznost pripojenia, alebo budem musiet cakat do velkej noci a otestovat to sam. Ono mi nejde dostat DD zvuk po analog kablu, ale ide mi o fakt, ze pri vypnutom downmixe a AC3 stope je ticho - Ziadny zvuk. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
@satocez stereo jack ti logicky nemoze ist 5.1 zvukZgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro
|
kratos
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 598 |
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukVed mi ide iba o potvrde, ci cez scart ide DD zvuk (myslim tym zvuk ako taky, aby nebolo ticho). Nejde mi tu o 5.1 zvuk ako taky, telka je aj tak iba stereo....Aj z kompa si mozem pustit DD zvuk cez cinch (analog) do Yamahy a zvuk ide. Stereo, ale ide... Ako vravim, bez niekoho s kablom a scart na telke je to iba o fylozofovani. Podla mna by tam nejaky zvuk mal ist a nemalo by byt ticho. No mozno na to je ten downmix... Nemat tie veci zopar 100km od seba tak tu nepisem hodinu, ale za 5 minut by som mal jasno. Zvuk po downmixe ide, takze problem ako taky (ne)existuje. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
@allChlapci, salto potrebuje aby keď kuka cez SCART a prepne si na DD zvuk , aby nemal ticho v reprakoch tej CRT telky .Zajtra ak budem mat čas , vytiahnem SCART kábel , prepojim a môžem ti to vyskúšať na OpenATV 6.3 ( myslím že drivers používa rovnaké ) . |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
![]() |
|
RE: Octagon SF8008 - AC3 zvukMožno pomôže toto pochopiť, prečo je treba použiť downmix - In order to connect the DIGITAL AUDIO OUT from the TV to an analogue stereo system, you will need a Digital-to-analog converter (DAC or D-to-A). Make sure that the convertor supports the conversion of both LPCM (Linear Pulse Code Modulation) and AC3 (Dolby Digital) audio format. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 004 |
![]() |
|
AC3 na ZgemmaNechcem zakladat nove vlakno, ked sme pri zvuku. Mohol by mi niekto, kto ma Zgemmu (najlepsie H7) pozriet, ci mu funguje AC3 pri vypnutom downmix ? Na Zgemme H7S a cca 5 rocnom TV Samsung UE mi to nefunguje, ak zapnem downmix na AC3, tak to ide. Na starsom Xtrend ET8000, ale novsom TV LG C9, mi to funguje OK. Zapojene su oba priamo kablom cez HDMI. Diky.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 619 |
![]() |
|
@LucaBrazzapozri si v nastavení televízora čo máš nastavené pre audio . . . dolby digital alebo pcmc .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@satoTakze som to odskúšal a z výstupu CVBS ( sat už nemá SCART) na vstup TV cez SCART ( použitia redukcia ) zvuk AC3 na CT1 alebo HBO HD z 23.5E normálne ide bez problémov . V Menu musí byt položka AC3 dowmix zapnutá . Image bolo použité OpenATV 6.3 . Ak ti bude treba niečo skúsiť , ozvi sa , teraz pri #stayhome má človek kopec voľného času![]() |
mercedes77
![]() |
|
@mercedes77Ano, takto zvuk funguje. Mozes este potvrdit, ze ak je downmix vypnuty tak je cez cvbs taktiez pri cistom AC3 iba "ticho"?Ak je sat prijimac cez hdmi, tak pocitam, ze ti AC3 v telke ide aj pri vypnutom downmixe. Mnohokrat vdaka za ochotu a cas. P.S.: Ja zasa kmitam kazdy den korona nekorona, takze si uzijem trosku volna az cez sviatky. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
![]() |
|
@satoAk je dowmix OFF , tak cez CBVS alebo HDMI prepojenie je pri AC3 zvuk vypnutí , ticho .Pozor , telka na ktorej ro skúšam , je staršieho dáta výroby , nemá v sebe žiadna audio dekodér AC3 , preto mozno cez HDMI ak dostane digitálny zvuk , nevie ho rozkodovat a preto ke ticho tiež . Rad som pomohol . |
mercedes77
![]() |
|
@satoInak daky fajny článok ohľadom DX v C-band alebo Ka-band by veľmi potešil![]() |
mercedes77
![]() |
|
![]() |