Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Sat.slucovac prepinač

Dobrý den. Nevím na koho se obrátit s pomocí. Mám na jedné sat anténě Monoblok Mascom MC M4-SO1 UHD na satelit Astra 1 a Satelit Astra 3. A na druhé sat.anteně která je nasmerována na satelit Thor. Abych mohl sledovat obě satelitní antény koupil jsem přepínač Mascom DSS 411 pro 4 LNB
. Po namontovani a připojení obou sat. antén ale neprochazi signál . Můžete mi poradit s nějakým nastavením aby to fungovalo. Děkuji Václav Bočan.

Vašek41
Registrace: 10/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sat.slucovac prepinač

Koupil jsi pro toto nevhodný přepínač.
1/ buď tento přepínač a pouze samostatné uni konvertory(nikoliv monoblok)
2/ když monoblok a na thor uni konvertor, tak musíš použit relé option. Například od EMP Centauri.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

https://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=20&id=31

RAFI007
Registrace: 1/2006

Sat. zlučovač

Pravdu má SAXON.

garbanka
Registrace: 8/2009

Pravdu majú obaja!
Ja k tomu dodám, že samozrejme sú ešte aj ďalšie možnosti použitia rôznych DiSEqC prepínačov. Nebudem rozoberať, určite znalejší problematiky vedia, že na čo narážam!
;)
Základné pravidlo pri kaskádovom prepojení DiSEqC prepínačov je to, aby v kaskáde neboli zapojené DiSEqC prepínače rovnaké, t.j. také ktoré reagujú na rovnaké typy prikazov!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

mmiriboy

Můžeš nějak detailněji vysvětlit svou poslední větu? Podle mě v ní pravdu nemáš. Je minimálně zavádějící.

On Air!

Saxon

Když dáš za sebe dva stejné přepínače, tak určitě nebudou fungovat. Proč myslíš, že se dělají relátka Option a Position?
Kaskáda se realizuje přes OP a POS povely, přes OP/POS a Uncomm...

On Air!

Saxon

@Saxon

Pojmom DiSEqC "z rovnakými typmi prikazov" som myslel jednu vec.
Príklad z tohto vlákna - prečo to autorovi nefunguje?
V každom monoblocku je integrovaný DiSEqC prepínač, ktorý reaguje na diseqc povely 1.0 position, autor si do svojej sat zostavy zapojil ďalší DiSEqC prepínač fungujúci iba v protokole 1.0 position. Čo je presne to isté ako v integrovanom DiSEqC monoblock prepínači. Výsledok je prostý, nefuguje to správne preto, lebo v zostave boli/sú zapojené 2 funkčnostou rovnaké DiSEqC prepínače! Užívateľ pri takejto kombinácii nedokáže priviesť do monoblocku na DiSEqC prepínač povel pre správne prepnutie na 2.LNB v poradí, čo zvyčajne pri príjme Astry 19,2e a Astry 23,5e cez monoblock je pozícia 23,5e!
Záverom dodám, že protokol 1.0 dokáže pracovať max. zo 4 sat pozíciami, preto sú na trhu DiSEqC prepínače z 2 a zo 4 vstupmi pre príjem sat signálu.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Takže byla zavádějící(v kaskádě můžou být i stejná relátka, ale nesmí být za sebou), příště mu to vysvětli rovnou podrobně. Obecné plky nejsou užitečné ani odborníkovi, ani laikovi. A ušetříš si i počet příspěvků.

On Air!

Saxon

@Saxon!

Zabudol si na jednu základnú vec.
V tomto vlákne sme sa doteraz bavili o autorovom zapojení DiSEqC prepínačov! Čiže v takomto prípade moje vyjadrenie sedí.
Keby som mal brať do úvahy všetky možné riešenia kaskádového zapojenia DiSEqC prepínačov trebárs pre xy pripojení stb (tv), tak to by už bola "iná káva"! A toto by už autor vlákna zrejme dupľovane nepochopil a taktiež by mu to bolo v riešení jeho problému nanič.
;)
Ale ok!
Máš pravdu, ale radšej nekomplikuj autorovi život.
;)

mmiriboy

@saxon

tvoja prvá odpoveď vysvetlila všetko, ostatné komentáre pribudli v podstate zbytočne okrem linku na relé.
Ale napriek tomu, že viem ako to treba zapojiť a aké možnosti si myslel mám dotaz: čo je "uni konvertor".
Slovíčko UNI vo mne vyvoláva ekvivalent LNB unicable a to si určite nemal na mysli.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy

Univerzal LNB, tedy je tím myšlen konvertor se dvěma oscilátory (ovládání 22kHz) a přepínáním polarizace DC napětím.

On Air!

Saxon

Saxon

jasné, takže "obyčajný" LNB

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra