Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

Jaké pozice přijmat?

Zdravím,
moc se nevyznám, jsem běžný uživatel. Aktuálně 19.2e na 60cm a TV Samsung plasma 59. Budu se stěhovat do třípatrového bytu v Ústeckém kraji, kde je na střeše neosazený stožár na antény. Povolení na parabolu mi dali, ale, přístup tam nemám a nejsou schopni mi říct jaký má tyč průměr. Zezdola to vypadá solidně.

Raději bych preferoval multifokus před motorem (rychlost, spolehlivost) Takže E 85 či T 90.
Koukal jsem na satbeams.com, lyngsat a tady do prehledu, ale moc tomu nerozumim...

Mám zájem pouze o FTA programy
České programy nepotřebuji
Hudbu a sport nesleduji
Chtěl bych filmy, dokumenty, pohádky, zpravodajství.
Zajímá mě obsah vysílaný v němčině, angličtině, ruštině, španělštině, polštině, francouzštině a italštině.

Které pozice budou pro mě atraktivní?
19 a 13 beru jako samozřejmost.
28e? Chytnu něco jiného než hudební programy?
42, 16, 10, 9e a 1w? Vysílají něco zajímavého? Např seriály s možností přepnout na originální anglickou zvukovou stopu.
26e? To samé. Je možné přijímat v mojí lokalitě filmové kanály v původním znění?
4,8e a 4w vysílají ukrajinci v ruštině?
31,5e vím že jsem bez šance.
46, 52, 68, 75, 90e... Mimo rozsah, nutnost extra fixní paraboly, nebo motoru. Je možné chytnout něco tak zajímavého, že bych měl nad tím uvažovat? To samé platí i pro Hispasat 30w. Nechci to moc zbytečně komplikovat. Raději kvalitu před kvantitou. Nepotřebuji 10000 programů o ničem.

satdivák
Registrace: 3/2020
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaké pozice přijmat?

aaa ďaľší s druhou registráciou . podľa toho čo si napísal , si znalý až moc a potrebuješ sa len zviditeľniť . zvyšok už máš .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@satdivák

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
ničemu nerozumíš,nic nechěpeš ale jako "novic" víš mnoho...
Koukal jsem na satbeams.com, lyngsat a tady do prehledu, ale moc tomu nerozumim...

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Rv Rv

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

no jo no.. dam ti jednu radu do zivota zadarmo. Nikdy si nenatieraj ruky dezinfekcnym gelom pred curanim .... no. :)))

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

myslím, že pre teba nebude problém na 58W je zaujímavý kanál YTN
Potrebuješ len 4m parabolu.
Budeš druhý divák hneď po Kimovi.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@liquere

ako ti to dopadlo? :laughing:

Dagy2
Registrace: 11/2010

Aj pomylit si typ gelu je ludske. :laughing:

ivan
Registrace: 8/2017

@satdivák

The best pozice je 69! R^

A je to
Registrace: 4/2019

To nic, znama bola na wc curat. A nebol toaletak. Pouzila vlhcene dezinfekcne utierky. :)))

Kasr
Registrace: 8/2008

Když máš motor a trochu se vyznas ta je na co se koukat

frenk2
Registrace: 2/2008

@satdivák

Prepáč, ale vieš ty veru človeka rozosmiať...

"Mám zájem pouze o FTA programy
České programy nepotřebuji
Hudbu a sport nesleduji
Chtěl bych filmy, dokumenty, pohádky, zpravodajství.
Zajímá mě obsah vysílaný v němčině, angličtině, ruštině, španělštině, polštině, francouzštině a italštině."

A hneď na to sa rozpíšeš, ako keby si prišiel zo školenia o satelitnom príjme... ;) Stačí keď jednotlivé svoje otázky prepošleš Strýcovi a z odpovedí sa nevymotáš minimálne do nedele... Máš v tom však trochu hokej... Pozíciu 31,5°E kde sú aj ruské kanály FTA podľa seba nedáš, ale 42°E už áno ? Pritom 52°E by si dal na pokličku, 42°E,39°E tak isto... Smerom na západ až po 5°W máš toho tiež dosť... Pri minimálnej snahe by si sa dopracoval dokonca aj k Španielom na 30°W... Keď to zhrniem, tak tebou preferované jazyky sú FTA, to nepočítam tie na študijné účely, v hojnom počte od 52°E po 5°W ... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Většinu reakcí jsem nepochopil. A skutečně tomu nerozumím, jinak bych sem nepokládal dotazy.

Předmětem dotazu bylo:
Mám zájem o příjem z více družic. Jde mi o jazyky, které jsem vypsal. Díval jsem se do přehledu, na satbeams a lyngsat, protože se marně snažím zjistit co je v mojí lokalizaci možné chytit s parabolou normálních rozměrů (do 100cm). Nejsem schopný z toho nic vyčíst... vyzařovací diagramy, svazky... Jak poznám co jsem z té družice schopný chytit já? Jak poznám jestli ta pozice má pro mě smysl? Jak poznám zda program vysílá v řeči kterou vyžaduju a jeho obsah je zajímavý?

Ruské programy na 31,5e jsem někdy tady vyčetl že není možný na severozápadě čech ani s 120cm parabolou... Udělal jsem si registraci abych mohl položit dotaz a něco se dozvědět. Domníval jsem se že to bude efektivnější než v tom tápat a vyhledávat. Zároveň jsem se bál abych nedostal zprdnuto, že nečtu než položím dotaz, což se na jiných fórech stává. Výsměch a nesmyslné poznámky o čůrání, dezinfekci jsem na fóru o satelitech fakt nečekal. :lookaround:

satdivák
Registrace: 3/2020

@satdivák

Tak zkus prostudovat tohle:
https://www.parabola.cz/prehledy/
Máš tam vše důležité (velikost paraboly, žánr, jazyk, zda je stanice FTA atd.).

Případně mrkni i sem:
https://www.parabola.cz/prehledy/tematicke-kanaly-filmy/

Internet o2 (ADSL 20Mb/s) + O2 TV Stříbrná, parabola 80cm, monoblok 19.2E a 23.5E + Single LNB (28.2E-42E), DiSEqC S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option).

salfa72
Registrace: 7/2011

Chudak Horo, mas to tazke. :)))

ivan
Registrace: 8/2017

Vyzkoušej, přijmi a uvidíš. A pokud nevíš, úplně stačí přehled v rubrice SATELITY zde na Parabole.

pepa12
Registrace: 6/2007

@satdivák

Na francouze nejlépe 5W, ale chce to box s režimem Multistream, což je norma ve které se tam vysílá. Na druhou stranu je to asi jediná cesta jak z těchto stanic dostat nekódované nahrávky, pokud je potřebuješ. Já sleduji nejčastěji TF1 a France 2, které vysílají večer soutěže, teď na jaře The Voice, a Koh Lanta, v létě premiérové epizody Fort Boyard tedy takové které se v Česku na Primě nevysílají, na pozdim The Voice Kids, Danse avec les stars a jednou za rok Miss. Na TF1 se občas objeví i nějaký hudební pořad typu chanson secrete, mask singer nebo NRJ music awards. Na France 2 jinak přes den jedou stále soutěže všeho druhu (vědomostní i pěvecké typu Noubliez pas les paroles). Nevím jestli máš zrovna o tento typ pořadu zájem. Mě osobně by zajímalo, k čemu je stanice M6. Za rok a čtvrt co ji chytám tam nikdy nic zajímavého nebylo.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@satdivák

Tady je na parabole převodní tabulka EIRP (dBW) na velikost paraboly https://www.parabola.cz/abc/tabulka-eirp-a-velikost-paraboly/
Na 90-100cm parabolu by tě měly zajímat spíše svazky s hodnotou dBW od 44 nahoru. Přesněji asi uvedou to kteří mají paraboly T-90.
Jsou zde odchylky, které zase napoví tabulky na lyngsatu a to hodnota C/N lock, kde nižší znamená menší nároky na parabolu, typicky třeba Němci na 19E mnoho nepotřebují, nebo SD kanály na Hotbirdu. Moje zmíněná pozice 5W má ale nároky na kvalitu signálu poměrně vysoké a dost závisí na lokalitě. Tady na Ostravsku jede na 100 cm celkem na hraně. Nevím jaká je tvoje lokalita.

P.S. pro ty co si myslí že moc nechytam. Taky jsem ze začátku přetacel mezi pozicema (13E, 19E+23E, 28E, 5W, 1W), ale vždy současně pouze jednu nebo dvě na monoblok. Později jsem "zakotvil" na svoji oblíbené 5W a kromě feedu mi toho na ni moc nechybí.

JanM

Jaké pozice ....

Som z BB.Parabola 90 cm,LNB 0,1 dB,motor,42°E - 30°W prijímam a ide mi cca.1500 TV staníc FTA.

garbanka
Registrace: 8/2009

@ivan

Myslím,že jsi se trefil :)

jjery
Registrace: 12/2012

Bude se teprve stěhovat

Takže ještě ani neví, co si na tu střechu dá a co mu tam dát půjde, takže tyhle úvahy jsou trochu předčasné.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@sateliťák

Pokud mu něco nestojí ve výhledu (což u střechy třípatrového baráku většinou není) tak už asi má jasnou představu co bude v dané lokalitě moci přijímat. I když ještě nezná průměr stožáru.

JanM

@satdivák

"Budu se stěhovat do třípatrového bytu v Ústeckém kraji, kde ..."

Přízemí-kuchyně; 1.p.-obývák; 2.p.-ložnice a 3.p.-děcák? A máš i výtah"?
Anebo jak to vlastně máš? A kam to vlastně potřebuješ dotáhnout? :laughing: :laughing: :laughing:

kokun
Registrace: 5/2015

@kokun

Profil zakladatele zmizel.

JanM

:))) :laughing:

HiFiOK
Registrace: 12/2006

No já se ani nedivím potom, co jste mu tak "pomohli". Obzvlášť takové ty kecy o gelu apod jste si mohli odpustit.

OrHoro
Registrace: 4/2010

@OrHoro

Taky si tu tak občas připadám, že ve vlákně nějakou dobu trvá než se přežene pár prvních příspěvků o ničem a až potom se konečně začíná řešit daná problematika. Samozřejmě vím že zatím nemám tolik zkušeností jako jiní tady na fóru a zatím jsem vyzkoušel jenom několik málo pozic (tedy 28E, 19E, 13E, 1W a 5W) a to ještě vždy každou zvlášť. S dobře přístupnou 75cm parabolou mi nedělalo problém během cca 10 minut ručně přetočit a vyladit na použitelnou úroveň. Teď mám se 100kou sice lepší signál, ale přetáčení už je těžší, takže jsem zůstal na 5W. Chtěl jsem udělat multifeed na 13E-5W, ale vyměnila se družice na 5W. Motor použít nelze protože potřebuju příjem na 2 TV. Jaká je za této situace možnost rozšíření počtu pozic? Nebo tu někomu 13E-5W na 100cm na severu Moravy funguje?

JanM

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra