Quantcast

History HD a History 2 HD v češtině s novou distribuční trasou

| redakce | tisk | názory

Provozovatel dokumentárních kanálů History HD a History 2 HD spouští novou satelitní distribuční trasu. Pro tyto účely využívá kapacitu na družici Intelsat 10-02 (1°W).

Oba zmíněné programy se objevily na kmitočtu 12,687 GHz s vertikální polarizací. Jedná se o vysílací transpondér, který obsahuje volně vysílanou stanici NASA UHD a donedávna také jiný bezplatný kanál 4K Heritage.

Zajímavostí na nové distribuční trase popisovaných dvou stanic je nejenom HD vysílání ale především přítomná česká audio stopa.

Kanál History HD v panevropské verzi je zde dostupný s volitelnou audio stopou v angličtině, češtině, maďarštině, ruštině a turečtině. K dispozici jsou také volitelné DVB titulky v bulharštině, dánštině, estonštině, finštině, řečtině, chorvatštině, makedonštině, norštině, rumunštině, slovinštině, srbštině a švédštině.

Sesterský panevropský program History 2 HD je vedle češtiny dostupné s anglickým a ruským zvukem. Také jsou zde přítomné DVB titulky v dánštině, finštině, norštině, švédštině, arabštině, bulharštině, dánštině, finštině, chorvatštině, norštině, srbštině a švédštině.

Oba programy jsou od počátku zakódovány systémem Conax. U stanice History HD je chybně nastaven CAID na "B001" (program History 2 HD má nastaven korektně CAID na 0B00).

technické parametry - History HD, History 2 HD:

• Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,687 GHz, pol. V, SR 28800, FEC 3/5, DVB-S2/QPSK

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články