Quantcast

Trikolor TV začal poskytovat HD programy

| redakce | tisk

Ruská satelitní platforma Trikolor TV začne k 1.4.2012 poskytovat přístup k programům ve vysokém rozlišení (HDTV). Testovací vysílání HD programů je možné naladit již nyní. O spuštění HD balíčku na tiskové konferenci informoval Alexander Makarov, CEO platformy Trikolor TV.

Od počátku bude poskytován přístup k 10 HD programům. K 1.7.2012 se jejich počet zdvojnásobí a v další fázi rozšíří na celkových 25 stanic. "Je to vzhledem k potřebě další satelitní kapacity a řady dalších technických nuancích," vysvětlila ředitelka obsahu Julia Shahmanova. Jaké další programy se objeví v nabídce operátor zatím nesdělil. Veřejnost seznámil zatím jen s HD obsahem, který začne poskytovat od dubna.

Pro příjem programů v HD rozlišení budou abonenti Trikolor TV potřebovat speciální set top boxy. Zájemci o HD nabídku budou muset vyměnit stávající set top box za jiný.

Trikolor TV neočekává, že v prvním roce vysílání získá velký počet zákazníků HD balíčku. Ale jak sám říká, může mít až stovky tisíc klientů HD nabídky především díky základně 10 milionů abonentů.

Makarov prohlásil, že satelitní televize v Rusku dnes vytváří 45 procent příjmů z placeného vysílání. V roce 2011 tento segment přidal 2,6 milionu abonentů. Jediným problémem se kterým se trh musí postupně vypořádat je nabídka HD programů. V Rusku je zatím v HD kvalitě k dispozici 36 programů, v Evropě jsou to stovky stanic.

programy: Teleputeshestviya-HD, Iskushenie HD, Kinopokaz HD-2, Zhenskiy Mir HD, Kinopokaz HD-1

technické parametry:

Eutelsat 36B (36°E), freq. 11,766 GHz, pol. L, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

programy Sport 1 HD, Expert HD, Nat Geo Wild HD, National Geographic Channel HD Russia & Turkey, Trikolor HD

technické parametry:

• Eutelsat 36B (36°E), freq. 11,958 GHz, pol. L, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

zdroj: sat-digest.com





Reklama




Vybrané články