Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

T-mobile pevný internet vzduchem

Máte někdo zkušenost s T-mobile "Pevný internet vzduchem", končí mi vázanost u VDSL a nabízejí mi jako náhradu drátu toto, je tam rychlejší upload, moc tomu nevěřím (agregace atd....). O2 má něco podobného a recenze jsou spíše negativní. Nabízejí 3 tarify S - 20/5, M - 50/15 a L - 100/25.

rpetrik
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: T-mobile pevný internet vzduchem

02 omezuje rychlost ve večerních hodinách, to T-Mobile zatím nedělá. Na rychlost 100Mbps zapomeň, je kvůli agregaci nereálná a to i v oblastech kde mají A-LTE.
Nešel bych do toho, kdo má xDSL linku, ať se jí zuby nehty drží.

Martin79
Registrace: 7/2008

Na mobilmanii si to projdi, tam se tomu věnujou dost.

bretah
Registrace: 9/2012

Zalezi, jak rychle DSL ted mas. Je to relativne spolehlive, nemeli by tam byt zadne limity, ale kabel je proste kabel. Vzduch ho nikdy plnohodnotne nenahradi. Nejake stare pomale DSL kolem 5Mbit bych za to urcite vymenil, ale pokud bych mel treba alespon 20Mbit VDSL tak tam uz spise ne. Vzduch nikdy nebude tak spolehlivy a stabilni jako drat.

Mikek
Registrace: 7/2011

na svojom dvojdráte si vždy sám, vo vzduchu môžeš byť sám ale môže sa vás tam objaviť plná pr a potom aj tá rýchlosť pôjde do pr

mmc
Registrace: 1/2006

Můj syn ho má na intru kde se o platbu dělí s několika kamarády. Ale proti ADSL to má háček je tam uplatňován FUP

Standa2
Registrace: 5/2005

Vzduchem jenom tam, kde není kabel.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Díky moc všem za názor, víceméně jsem si potvrdil co jsem si myslel, T-mobile do toho nutí, protože takle má všechny peníze pro sebe u DSL se dělí s CETINem. A pravda je, že teď to může jít perfektně, ale jak bude připojovat další bude to horší a horší. Jen mne zaráží, že s tím nabízejí i T-mobile TV, to tam nějaké minimu musí zaručit.

rpetrik
Registrace: 9/2008

Klidně to ber, jenom se neuvazuj na moc dlouho. Když se to časem podělá, tak jim dáš sbohem a půjdeš jinam.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Na tento internet je třeba se pozeptat na prodejně a zjistit zda v daném místě to nabízejí. Já se ptal na konkretní ulici na smíchově v práglu a na prodejně mi bylo řečeno , že tam signál není. Nedávají to do hustě obydlených míst..a já oponoval, že dcera má lte mobil a tam jí ukazuje, že signál má./prodejce to vysvětlil , že tam je jenom signál na jedné frekvenci a oni používají pro tento typ netu 4 frekvence , což v daným místě není.../

Fanyn
Registrace: 11/2007

Já mám úplně stejnou zkušenost, nedávno jsem to zde popisoval ( https://plus.google.com/115310942580268572121/posts/Xvwq2gaBd2v ) . Ze strany T-Mobile je šíleně nechutná tlačenka na rušení DSL a přechod na "pevný vzduch".
Kdybych byl paranoidní, tak bych řekl, že to DSL T-Mobile mrví schválně, aby zákazníkům mohl při hlášení závady nakukat, ať přejdou na vzduch :-).

KamilZ
Registrace: 11/2010

Moje zkušenost

Používám zmiňovaný LTE Internet bez drátu na okraji Liberce. Router ukazuje signál 4-5 čárek (z pěti). Rychlost téměř vždy dosahuje deklarovaných 20 Mbit, přes připojení lze běžně streamovat video ve FullHD. Jediný problém, který řeším, je FUP 20GB měsíčně. Pro hráče online her by mohl být problém v tom, že při plném vytížení spoje se zvyšuje ping na hodnoty ve stovkách ms. Občas vezmu zařízení s sebou na cestu a zatím fungovalo obdobně i jinde. Po zakoupení přes e-shop jsem měl lhůtu, kdy jsem mohl smlouvu zrušit, pokud bych měl například doma špatný signál.

janw
Registrace: 9/2017

@janw

To ale není ono. Tato nabídka je bez datového limitu, ale je vázaná na konkrétní místo. To tvoje má fup, ale lze používat kdekoliv.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra