, sekce: Zkušenosti | |
Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD,STV3HDV noci jsem porovnával obraz na všech těchto stanicích, kde šlo zahájení olympiády LIVE v HD native. Pořád tu někdo mele, Němci, Němci, ale jejich 720p je skutečně tristní a z výše jmenovaných měli suverénně nejhorší obraz. Vážení, ty detaily v 720p prostě nejsou a já to vnímám jako velmi šizené HD. Takže Němci Rv ČT HD, STV 3 HD a ESP HD +- stejná úroveň, mírně lepší než ESP byli Slováci, zdá se mi, že Skylink ubral v době přenosu ESP HD a přidal STV3 HD. Nejlepší obraz ovšem měli Maďaři, skutečně o stupínek výše než všichni ostatní. I daťák měli nej, konsantní, kolem 13 500Mbit/s. Porovnávali jste někdo také, nebo jsem sám voják v poli? :-) |
cgyfan
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 287 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Maďaři = M2 HD |
cgyfan
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...no radšej CZ/Sk, ako počúvať maďarčinu :8) |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...souhlasím, M2 HD na Eurobirdu byla obrazově nejlepší, jen STV3 HD jsem neviděl,nemám tu žádnou Skylink na Slovenskej region...Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...
|
wolf
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 441 |
cgyfanJenže Ty melhubo, Němci to vysílaji volně pro všechny.M2 je také volně to je fakt, ale zase na družici, kterou jen tak někdo nemá k dispozici. A Němci maji volné hned tři kanály Vancouveru a to si obdiv zaslouží každopádně. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Saxon: Melhubu si nech od cesty. Nikdo na to není zvědavý, když se neumíš chovat,tak sem neloz. Já porovnával kvalitu obrazu, co je a není kde free mi bylo pro tentokrát jedno, šlo čistě o srovnání obrazu. Můj žebříček:1)M2 HD 2)ČT HD + STV3 HD /tady ovšem tristní zvuk/ 3)ESP HD /skylink ho fakt osekal/ 4)ARD HD Jarinho: Samozřejmě jsem pak čučel na celý ceremoniál na ČTčku,jen ze začátku jsem podniknul tuto HD túru :-) |
cgyfan
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Souhlasím, kvalita jak uvedeno... I studio ČT je slušné, v této odpovídající kvalitě by ČT měla vysílat všechny studiové pořady... (s ohledem na finance, které tam tečou... koncese, reklama, podnikatelská činnost)Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 608 |
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...to PetrT: Draku tak studio jsem ještě neviděl, to jsem teda zvědavý, pokud i to je solidní. Vychutnám si ho dosyta dnes večer /skoky,sjezd,biatlon,boule/ je toho dost :-) |
cgyfan
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Maďary nemám, ale k poznání, že 1080i je znatelně lepší obraz než Němci zvolených 720p, jsem dospěl již v létě při přenosech z berlínské atletiky.Divím se Němcům při jejich pověstné pečlivosti, že to s kvalitou nedotáhli do konce. Saxone, nic to nemění na tom, že zaplať pánbůh, že to vysílaj volně. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
@ PetrTKrásný dovětek .... žádejme kvalitu a ne kvantitu R^ R^ R^ |
Nervoš
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Nervoš: Souhlas, i atletika byla o stupeň horší. Já jsem prostě odpůrce 720p. HD mám spjato s detaily, které prostě při 720p chybí ,to je fakt, přes který nejede vlak. K tomu, že jsou Němci volní netřeba nic dodávat, to víme všichni, že je to moc fajn. Hlavně s ohledem na MS ve fotbale, které bude ČT bohužel dávat jen v SD, takže tam budu rád i za těch 720p :-) |
cgyfan
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...cgyfane - o mlení hubou si tu začal Ty, tak si zamet před vlastním prahem!Nervoš - nechte na hlavě, statický obraz nebo méně dynamický je na 1080i určitě lepší, ale Němci jasně píší, proč se pro 720p rozhodli, takže uvidíme při nějakých náročnějších scénách, třeba až bude Ovečkin projíždět naší, nebo Slovenskou obranou, jestli na jeho zádech bude furt osmička, nebo spíš osmdesátosmička. ;) On Air!
|
Saxon
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Saxon: V 1080i jsem viděl už x přenoů ve fotbale a x přenosů v hokeji. Např. loňské finále SC. Pokud se jedná o kvalitní 1080i, což finále SC bylo, tak není nejmenší problém a přenos je daleko kvalitnější a detailnější než 720p. Také si pamatuju lavinu nespokojenosti zákazníků Skylinku, když tento nesmysl v HD balíku testovali. Tehdy to ovšem bylo ještě o řád horší 720p než mají nyní Němci. |
cgyfan
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Nejsem si jist, možná teď plkám hloupost, ale třebas to 720p má svůj efekt na starých LCd s dlouhou odezvou, na vyšších modelech je 720p jen horší oproti 1080i. |
Nervoš
M2 HDHledá, hledám a nic jsem v přehledech nenašel.Může to sem někdo poslat? Dík.Vu solo 2 + HH100 + 55XE8505 Sony tv 100Hz
|
dědek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 560 |
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Eurobird 9°E 11958 27500 VVše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
to:cgyfanTeď jsi píchnul do vosího hnízda kritizovat ARD,za okamžik tě setře další nick zdbrobnělina vortík.Ačkoliv sledování tv je vždy osobním vnímáním obrazu,prostoru,atd a Tvoje poznatky jsou totožné s mým porovnáním obrazu.Zobrazovače mám kvalitní LCD i Plazmu rec OK. Nejvíc úsměvů u mne vyvolávájí poznámky typu 3tv kanály ve vysokém rozlišení zdarma atd.Ono je z podivem že i pan Vymětal konstatuje ve zprávě o přenosech z OH že můžeme zadarmo přijímat tyto kanály....?? Ono kdyby veřejná TV v Německu nešířila obraz v HDTV zdarma,pak by patrně došlo k defenestraci Bundestágu. Jinak jestli bude ČTHD Skylink pokračovat tímto směrem,jistě se nemusí obávat o počwt svých abonentů i když platících. Takže cgyran držím palce za odvahu,protože na tomto webu se těžko diskutuje.Ztrácím argumenty-začnou urážky R^ Žádný učený z nebe nespadl ale pitomce jako by shazovali.
|
zizi
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 472 |
cgyfanNikdo přeci nezpochybnuje, že 1080i je lepší střejší podání, než 720p.Já osobně pouze tvrdim, že Němci jako jediní vysílají tři programy z Vancouveru gratis pro všechny. A nikde neni napsáno, že to v budoucnu nelze přehodit na 1080i. Na tom nezmění nic ani finále Stanley Cupu na placeném kanále NovaSport. To jsou fakta, ne mlení... On Air!
|
Saxon
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Pokud chce někdo hodnotit suběktivně objektivně fajn, ale musí napsat co má za zobrazovač. Psalo se to tu již několikrát, jde o celý obsáhlý řetězec. Pokud má někdo FULL HD panel, nepřísluší mu hodnotit 720P již z principu, to samé platí obráceně.Takže pánové, jasně, datovej tok je jedna věc, důležitá. A pak sou ještě jiný věci, který sou důležitý a ty sou podstatný. ;) Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Saxon : A já asi posté tvrdím, že jsem porovnával JEN obraz.....to je vše. O free nefree jsem nic nepsal, to mi bylo pro tentokrát jedno......a zdá se mi to, nebo už jsem tuto odpověď jednou napsal a jen si ji někdo nepřečetl? :-) |
cgyfan
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Suběktivně..........ty krávo, tak to je hardcore........ |
cgyfan
ziziVíš, ono by se klidně balo napsat, že ty ani nikdo z Vás nemá Němce za jejich vysílání kritizovat.Protože to nevysílájí pro Vás ale pro své občany všude v Evropě. Ty jim na jejich vysílání nepřispíváš ani korunu a dívat se na ně nemusíš. Kdyby cgyfan nepoužil slovo "mele", tak bych na jeho reakci ani nereagoval. Ty si klidně svoje názory také piš a třeba si je natři na modro... :8) On Air!
|
Saxon
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...prostě asi takhlečeši, slováci a maďaři huj němci, rakušáci, švýcaři, angláni fuj Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Saxon: Nezlob se, ale jsi úplně mimo, o čem pořád meleš? :-) Já prostě svýma očima porovnal x HD obrázků. Proč tady rozpitváváš kdo pro koho vysílá, kdo je free, kdo ne. Kdo může kritizovat a kdo ne.:-)Mě v danou chvíli zajímal jen obraz!!!! |
cgyfan
RE: Zahájení olympiády- ČTHD,ESPHD,Das ersteHD...Darovanému koni na zuby nehleď. V tomto ohledu doporučuji dnes porovnat kvalitu přenosů FA Cupu na Novasport HD a ITV HD. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
odezvaSubjektivně - z osobního hlediska...Objektivně - věcný, nestranný, neutrální... Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |