11.12.2008, 15:20.38 | |
SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTak dnes som sa stretol z jedným technicky zdatnym a skusenym panom.A ten ma rozumnymi argumentami od HD sat. prijímač odhovoril. Uvažujem, že kvôli NOVA HD a pár prezentačným FTA HD programom, nemá význam kupovať HD sat. prijímač. Keď za dva roky budú HD sat. prijímače úplne inde, budú aj lacnejšie a ponuka HD programov bude dostatoťná. Argumentom proti HD sat. prijímaču je aj fakt, že mám iba HDready TV, takže ani tú skromnú ponuku nevyužijem na 100%. A dávať 10.000,- Sk navyše je teda rozhadzovanie peniazmi. Som úplne v koncoch, už som si bol istý kúpou Vantage HD 8000 S. A teraz neviem ako ďalej. Kúpil by som dočasne, na cca. 2 roky SD prijímač, spolahlivý a obrazovo kvalitný, s funkčným EMU pre CigiTV, PVR, v čiernej farbe (ak sa taký nájde, tak aj s dvomi DVB-S tunermi, ale nie je podmienka). Nájde sa taký ? Poradte Parabola bude toroidná, Mam plazmu Panasonic TH-42PX70 - HD ready. Prijímať chcem z týchto družíc: 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E, 13°E, 5°E, 1°W Prijímať budem český Skylink + CigiTV cez EMU + FTA a ostatné čo pôjde cez EMU |
Maxxes |
11.12.2008, 15:25.59 | |
Maxxes"A ten ma rozumnymi argumentami od HD sat. prijímač odhovoril.Uvažujem, že kvôli NOVA HD a pár prezentačným FTA HD programom, nemá význam kupovať HD sat. prijímač. Keď za dva roky budú HD sat. prijímače úplne inde, budú aj lacnejšie a ponuka HD programov bude dostatoťná. Argumentom proti HD sat. prijímaču je aj fakt, že mám iba HDready TV, takže ani tú skromnú ponuku nevyužijem na 100%." Nebudem Ti vysvetľovať prečo kúpiť alebo nekúpiť. Technický zdatný pán by ale mal vedieť, že Full HD je zatiaľ Science Fiction a na príjem HD programov zo SAT je Tvoja HD Ready telka plne dostatočná... |
dempsey |
11.12.2008, 15:46.41 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTomu "chytrému" pánovi se příště vyhni obloukem. |
Janik |
11.12.2008, 15:52.01 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyuvazovat ve stylu "za 2 roky bude vse jinde" je sice mozna pravda, ale pokud by ses tim mel ridit, tak si nikdy nemuzes nic koupit :) |
eelke |
11.12.2008, 15:56.00 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyPokiaľ už máš doma HD Ready panel, tak o inom, ako HD prijímači by som neuvažoval. Neviem, ako si "chytrý pán" predstavuje HD prijímače za dva roky, ale ja určite viem, že nič iné ako MPEG-4 AVC/H.264 a QPSK/8PSK na orbite dalších 10 rokov nebude. Takže ani HD prijímače nebudú iné. |
Dusan |
11.12.2008, 16:20.13 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTelevize budou taky jiné za dva roky, asi více jiné, než satelitní přijímače, to ti moudrý panáček zatajil. Lotr jeden. |
Antonín |
11.12.2008, 16:26.48 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivydneska už sd nekupuj. jsou to hračky. a mezi hd není na výběr jenom předraženej vantage 8000. jsou i jiný hd přijímače, kde ta cena je už dneska docela příznivá. třeba ferg 8900 |
vortimond |
11.12.2008, 17:01.30 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivytoho technicky zdatneho a zkuseneho pana bych chtel fakt poznat....jsou dve moznosti...bud nebyl strizlivy nebo pri smyslech...a nebo si z tebe delal srandu.... ale je fakt,ze pokud ti staci Digi...tak na to nepotrebujes HD prijimac... |
Kimm |
11.12.2008, 17:23.33 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyHD bych koupil už kvůli tomu, že třeba na SD přijímači mají lidi dojem, že pozice 23,5 je skoro prázdná a ono je tam 70% kanálů v normě S2. Na jiných satelitech jsou zase SD programy v MPEG4. A bude se to stále zvyšovat. |
visper |
11.12.2008, 18:04.33 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivy70%? A kde, ukaž nám je. Dík!https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/23e5/fta/ |
technikTKR |
11.12.2008, 18:14.58 | |
technikTKRSleduj aktuálnejšie prehľady a hlavne nezabudni na tie, ktoré nie sú FTA. Tých je podstatne viac. |
dempsey |
11.12.2008, 18:15.28 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyJá jsem to přesně nepočítal, skoro celý K.D. jede v S2. Celkem mám na 23,5 asi 300 stanic. Na SD přijímači jen něco kolem stovky. |
visper |
11.12.2008, 18:22.22 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTady je to: https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/23e5/all/Všechny označené hvězdičkou jsou DVB-S2. |
visper |
11.12.2008, 18:41.44 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyAby som to upresnil, no ma neprehovaral, ale spominal fakty. Uznal som sam, ze kvoli NOVA HD + FTA sa to v sucasnosti neoplati. Jedina ak sa dokupi DIABLO (pribudne dalsich 10 HD programov, ale to nemusi fungovat uz o mesiac a vyrobcovia HD programov sa asi pokusia tento nelegalny prijem odpojit)Pochopte ze za 1-2 roky mozu stat dobre HD sat.prijimace 5000 Sk. A aspon pre nich bude aj dostatocna programova ponuka. Mne a ani na "pana" nemusite nadavat. Skor by som si vypocul fakty. Jediny zaujimavy napisal VISPER. Ak to tak je, tak je HD sat. prijimac zaujimavy (ale urcite sa najde aj SD prijimac ktory toto dokaze prijimat). Chcel som aj PVR, a to uz je zase SD prijimac s PVR drahsi (8.000 - 10.000). V tom pripade uz mozem za 14.500 mat Vantage HD 8000S s 2 tunermi, PVR, atd. Ale ja vazne neviem, nechcem kupit priskoro predrazenu vec, ktora sa uplatni az za 1-2 roky. DAKUJEM za kazdy rozumny argemnt pre alebo proti HD sat. prijimacu |
Maxxes |
11.12.2008, 18:45.03 | |
Sd sat prijimacPodstatna otazka nie je kolko hd,pripadne s2 programov,ale ci vies anglicky,nemecky...Pokial nie,tak zresizovanana Nova to nezachrani.A pozerat len tak na obrazky,lebo su hd,mi pripada velmi blbe.No,niejaky lacny hd stb by nebol na skodu(octagon) |
Kasr |
11.12.2008, 18:53.42 | |
dempsey/visper:To je sice hezký, že je těch stanic tolik, ale mně zajímá kolik jich tady reálně chytnu (a ne, že budu někde v SRN apod. shánět kohosi s předplatným, protože to je fakt pro normálního usera úplně mimo). A navíc - jak tady už někdo napsal - prakticky všechno je to cizojazyčný a ne v CZ nebo SK. |
technikTKR |
11.12.2008, 18:59.42 | |
technikTKRAk máš problém s reálnym príjmom-oslov nejakého SAT technika, ktorý Ti za úplatu učtite pomôže.Ak máš problém s nemčinou-navštív jazykový kurz. |
dempsey |
11.12.2008, 19:00.43 | |
Maxxes:Nákup HD receiveru se vyplatí jenom ve dvou případech:1) umíš cizí jazyk a seženeš si předplatný těch zahraničních HD stanic 2) koupíš HD receiver za cenu SD receiveru Vše samozřejmě pokud vlastníš i HD zobrazovač. Jinak je to o ničem, ta Nova HD (stejně u drtivé většiny pořadů upscalovaná z SD) spolu s placenými ESP HD a Brava HD to nevytrhnou. |
technikTKR |
11.12.2008, 19:03.35 | |
dempsey:Já si HD stanice můžu chytnout v kabelovce, takže jsem v pohodě, ale tvoje rady jsou naprosto mimo mísu, protože už vidím běžného satelitního diváka jak na základě tvého doporučení běží oslovovat nějakého SAT technika, který celý žhavý zařizuje předplatný u zahraničních stanic :bigeyes:No a učit se němčinu kvůli jakési HD ptákovině, to taky může napadnout jenom někoho, kdo má IQ nižší než číslo bot :laughing: |
technikTKR |
11.12.2008, 19:10.13 | |
technikTKRNespomínal som žiadne predplatné.Ak má niekto pocit, že učiť sa nemecky je dobré len kôli nejakým HD programom resp. programom prijímateľným len HD prijímačom, nebude problém spočítať IQ človeka tohoto názoru. Takáto poznámka ma ale od Teba neprekvapila a už ma vôbec neprekvapí, keď tu budeš aj naďalej písať podobné nezmysly. Za tie roky som si už na Tvoje príspevky zvykol, preto že viem že lepšie to už nebude... |
dempsey |
11.12.2008, 19:19.46 | |
@dempseya dneska nebude ziadna RAKETA ?? :))) :))) :))) |
Vlado Fogo |
11.12.2008, 19:23.47 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyk dotazu:má doma dvě plazmy a jedno LCD všude mám k tomu HD stroje, čas od času se mi od známých dostane SD stroj, z důvodu, že něco pomačkali... propojím to na plasmu, nemohu jinak, obraz strašný... uvažuj: HD stroj propojíš přes HDMI, což tvůj panasonic umožní, tedy klasická TV vhodný SD stroj plasma či LCD nutný HD stroj (ne všechny HD stroje jsou stejné, ale to už jsou softwarové záležitosti, @dempsey - souhlas @technikUPC - nesouhlas ;P |
Babui |
11.12.2008, 19:25.51 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyZ vasich skusenosti ma zaujima, ci na HD prijimaci je lepsi obraz aj v pripade SD prijimacov.Iny jazyk plynule nepoznam a kupovat Diablo sa bojim, aby to neskoncilo skor ako sa vrati vlozena investicia. Existuje kvalitny, lacný SD sat.prijimac s EMU, PVR (stačí na USB), spolahlivy (ktory by pripaden prehral aj S2 resp. MPEG4) ? |
Maxxes |
11.12.2008, 19:30.06 | |
dempsey:Já si zase zvykl na tvoje nesmysly, protože radit někomu aby se šel učit němčinu, to je skutečně kravina jak bič (než se to člověk naučí, má-li na to učení tedy vůbec čas a vlohy, tak uplyne hafo let, čili prakticky o ničem při aktuální potřebě sledování TV). |
technikTKR |
11.12.2008, 19:32.37 | |
Babui:Na co je ti propojení HD receiveru s HD zobrazovačem přes HDMI, když ti chybí to hlavní: HD signál, který by se vysílal?! Pořád budeš mít jenom SD signál a ten si můžeš propojit třeba přes super-hyper datové rozhraní, ale HD z něho nikdy neuděláš, takže k ničemu. |
technikTKR |
11.12.2008, 19:39.15 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyMaxxes bude velmi opatrný hráč...Techniku oba víme jak to je... jen ti zopapakuji co jsem napsal... třeba sleduji na HDTV stroji SD primu, odpojím HD stroj dám SD stroj, zapnu SD primu, neříkej mi, že nic nevidíš? ;P |
Babui |
11.12.2008, 19:44.11 | |
Vlado FogoRAKETA bude a veľmi sa na ňu teším.Dokonca som mal možnosť ošahať si beta verziu(výr.č.00000002) Ale akosi mám pocit, že šťastný z toho nebudeš... |
dempsey |
11.12.2008, 19:47.06 | |
Babui:A co čekáš že uvidíš? Primární signál máš pořád stejný, tj. SD, takže je úplně jedno jestli si to sama TV přepočítá na svoje nativní HD rozlišení (když tam přivedeš signál z SD receiveru), anebo to přepočítá HD SAT receiver a pošle do HD zobrazovače. V obou případech se jedná o tentýž SD signál. Takže nemystifikuj zdejší čtenáře, že s HD receiverem to bude terno - nebude, pokud se bude vysílat v SD :lookaround: |
technikTKR |
11.12.2008, 19:53.02 | |
technikTKRtak běž k očnímu, pokud nemáš HDTV stroj nemá smysl o tom diskutovat, samozřejmě, že se jedná o stejná data, ale voda se dá pít studená nebo teplá a chutná také jinak... |
Babui |
11.12.2008, 20:02.22 | |
technikTKRsi ma pobavil teraz to ako myslis vazne?a to este nadavas dempseymu...keby si mal tolko skusenosti ako on tak nenapises taku kravinu |
pykaso |
11.12.2008, 20:06.46 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyNo když si toho obrazu všimla i moje žena, že je ten obraz nějakej lepší, tak to už je co říct a to pánové je něco, takže techniku, nepiš bludy. |
ava |
11.12.2008, 20:41.22 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyAno - tentýž program (v SD) je lepší, když se přijímá na HD receiver, než když se přijímá na SD receiver. No tak to bude asi revoluce v televizním vysílání a nepochybně se toho chytí i všechny TV stanice, až tuto ohromující novinku zjistí :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: |
technikTKR |
11.12.2008, 20:45.13 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyuž jsem myslel, že nenapíšeš...a na to jsi přišel až teď? To snad vidí každý, tedy pokud to má s čím srovnat :laughing: :laughing: btw:pokud jsi barevnoslepý (myslím to vážně)tak to beru zpět |
Babui |
11.12.2008, 20:46.01 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyOptibox 7750 HDCICX |
Judas |
11.12.2008, 20:50.18 | |
Babui:To může vidět akorát jedinec, kterýmu je blbý přiznat jak naletěl, když investoval do HD zařízení a je nucen si na tom pouštět SD signál, páč jiný není k dispozici.Jinak samozřejmě žádný rozdíl být nemůže, protože původní SD signál je pořád stejný a z něho se nic vyčarovat nedá (naše babičky říkávaly "z ho*na bič neupleteš") :scared: |
technikTKR |
11.12.2008, 20:56.57 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyteorie, teorie, teorie, nevíš jak to říkal Lenin? |
Babui |
11.12.2008, 20:57.43 | |
Sd sat prijimacNepiste kraviny.Urcite je blbost,ze z hd stb je lepsi obraz na sd kanaloch!Vsetko zalezi na upscalinku!Ked ma telka lepsi upscalink ako hd stb,tak lepsi obraz bude z sd stb s upscalinkom v tv ako upscalink v hd stb! |
Kasr |
11.12.2008, 21:00.17 | |
Kasr:Přesně tak! A upscaling mají v home-sféře všechny výrobky na stejné úrovni, notabene když ty obvody dávají výrobci shodné jak do receiverů, tak do zobrazovačů. Babui a spol. nás tady oblbují pohádkama vyčtenýma někde ve StereoVideo, že? :8) |
technikTKR |
11.12.2008, 21:08.56 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivya nepsal jsem náhodou, že to může být i softwarová záležitost :fuming:Kasr má samozřejmě pravdu, ale nezapoměňte na tazatele, který měl zájem o věc a plasmu má snad také, ne Konec :fuming: |
Babui |
11.12.2008, 21:28.34 | |
Sd sat prijimacA nie je hd ako hd!Napriklad upscalovana Nova(a je ich urcite viac).Alebo STV 3 pocas olympiady-nizky bitovy tok na hd,vela kociek(ja kocky nemam rad-radsej sd bez kociek) |
Kasr |
11.12.2008, 21:47.11 | |
techniku, nech tohoUž se to mockrát okecávalo. Když mám kvalitní výchozí video SD a jednou ho přenesu stylem UPC direct a podruhé třeba Skylink Nova HD , tak je výsledná kvalita doma na televizi stejná?Výsledek je zcela jasnej, už jen proto se HD přijímač vyplatí. Předpokládám, že souhlasíš, že jo? |
Orion |
11.12.2008, 21:50.48 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTa Nova zas tak špatná není. Těch 30% pravého HD jak slibovali tam mají. A ten zbytek v upscalingu je taky lepší než SD. Oni totiž upscalují NEKOMPRIMOVANÝ signál a teprve potom dělají MPEG. To už doma nemáme šanci udělat. |
visper |
11.12.2008, 22:00.20 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTak ste ma presvedcili. Ja zainvestujem a priplatim si za Vantage HD 8000s. Aspon vyuzijem aj prijem DVB-S2.Ale kto mi zaruci, ze sa za 5 rokov nebudu HD programy vysielat v inom formate (alebo v inom DVB :lookaround: ) A moj drahy HD sat. prijímač nebudem moct naplno vyuzit (v horsom pripade bude treba kupit aktualnu novinku roku 2013 :razz: ) |
Maxxes |
11.12.2008, 22:14.20 | |
Orion:Zjevně nevíš o čem je téma, takže ještě jednou - pokud je nějaký SD signál, tak je úplně jedno jestli se tento přijímá na HD receiveru (ze kterého pak putuje do HD zobrazovače), anebo se přijímá na SD receiveru (ze kterého pak taktéž putuje do HD zobrazovače). Prostě výchozím a neměnným bodem je ten vstupní SD signál, ze kterého žádný HD receiver nevyčaruje o nic lepší obraz, než co dokáže sám HD zobrazovač.A pokud jde o UPC Direct, tak UPC nabízí alespoň tuto službu lidem, ty nabízíš s odpuštěním velký lejno, takže zavři čumák a nekritizuj, když sám seš nula :dead: |
technikTKR |
11.12.2008, 22:29.20 | |
visper:Tak tos teda napsal perlu perel: "Oni totiž upscalují NEKOMPRIMOVANÝ signál a teprve potom dělají MPEG" :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:Onen "nekomprimovaný signál" je v praxi mnohdy přepis z analogové Bety a ve formátu 4/3 (byť třeba film existuje v 2,35:1) a pochopitelně odbavování a zpracování pořadů se v nekomprimovaném signálu vůbec nedělá (to by ani technicky nešlo, resp. šlo ale při nákladech, které by i pro Novu byly likvidační). V TV praxi se běžně používá komprese a konkrétně u Novy si to přečti zde: http://hdmag.cz/clanek/nova-hd-exkluzivni-pohled-do-zakulisi |
technikTKR |
11.12.2008, 22:39.52 | |
Maxxes:My se tady všichni kvůli tobě zhádáme a ty jsi vyčůranej jako prasca, moc špekuluješ a to ní od věci a buď rád, že žiješ na slovesku máte tam pořádek, to celej českej národ je vysraný z digitálního vysílání (DVB-T)v mpeg2 pro chudé, každý si ze slávou nakoupí set top box za litr a neví, že za pár let mu to bude k ničemu, protože se stejně přejde na kvalitnější normu a hlavně špekuluje aby to neby lo moc drahý, nikdo ti nic nemůže garantovat, protože to poskytovatelé sami neví, tak si kup z čeho budeš mít radost a ne starostBabui |
Babui |
12.12.2008, 08:32.48 | |
Maxxes,také jsem přemýšlel jestli se za ty prachy vyplatí Vantage 8000 a nakonec jsem dospěl k tomu, že kupuju Vantage 1100 S HD, má jen 1 tuner, 1x CI slot a 1x čtečku karet, ale jinak vnitřek je to samý co 8000. Jde tam stejnej FW, EMU atd. A hlavně stojí kolem 6.500,- Takže než nějakej SD, je lepší tohle :) |
ppll33 |
12.12.2008, 09:44.10 | |
technik TKRPerla perel-OK. Nemusíš mne hned chytat za slovo, samozřejmě vůbec nekomprimovaný signál se v digitálu nepoužívá. Měl jsem na mysli minimálně komprimovaný signál, výňatek z článku: ---Všechny pořady jsou na server ukládány v HD (1920×1080i/25) v kompresi MPEG-2 s tokem 50 Mbit/s---. Samozřejmě, pokud pustí dokument z Bety, tak je to jedno. Ale kvalitní SD pořad bude určitě lepší než na normální Nově s datovým tokem 2Mb. |
visper |
12.12.2008, 10:02.36 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivy@Babui: tady to nemá smysl, se nějak dohadovat a něco vysvětlovat, kdo ten rozdíl nevidí na vlastní oči, tak bude mít furt blbý kecy.Já osobně jsem rád, že jste ke mě přijel zapnul mi na moji LCD HD stroj přes HDMI kabel a ani chvilku jsem neváhal a šel jsem do toho za jakoukoliv cenu. Obraz je o hodně lepší i u toho Digi. Záleží na tom, na co se dívám a jak to vypadá a ne, jakej je to signál atd. Takže díky za HD R^ |
lopro |
12.12.2008, 10:08.49 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivydíky za příspěvek, nečekal jsem to... R^kdy karty, v sobotu ? ještě trochu marodím nerad bych Vás nakazil Rv |
Babui |
12.12.2008, 10:11.44 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyUvidíme zítra, kdyžtak bych brnknul. Moja mě dneska oznámila, že asi přijede na víkend návštěva z Německa, takže uvidíme. |
lopro |
12.12.2008, 10:12.43 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyaha, tak to necháme těsně před vánocemi nebo až po |
Babui |
12.12.2008, 15:57.54 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivy2 TechnikTKR:Mas zaujimavy pohlad na HD prijimace, rad by som vedel, ci vies, ze vacsina SD prijimacov nema HDMI vystup, dalej, dost vela kanalov vysiela v norme DVB-S2 a to Ti ziadny SD prijimac nenaladi, dalej by som takisto povedal, ze SD prijimac ma horsi obraz ako HD prijimac co sa SD programov tyka, pretoze ja mam takisto tu telku co zakladatel temy, Panasonic plazmu a rozdiel v obraze ked pripojim prijimac cez SCART a ked ho pripojim cez HDMI je priepastny (kostrbaty, kockaty obraz) a to nepouzivam ziadny 5-korunovy kabel (SCART) ale kvalitny tieneny znackovy kabel, takze riesis tu v podstate nic, cely cas vysvetlujes, aka to je blbost kupovat HD prijimac a pritom Tebou uvedene argumenty ani argumentami niesu! Dalej uz to tu i niekto pisal, cely Kabel Deutschland ide v DVB-S2 a nielen, uz je velmi vela kanalov ktore vysielaju prave v tejto norme, takze investicia do HD prijimaca je opodstatnena a to uz nehovorim a cenovom rozdiely, napr. kvalitny SD prijimac stoji okolo 4-5k Skk a moj HD od Vantage (6000) som kupil za 8600Skk, zda sa Ti ten rozdiel tak priepastny?? Mne ani nie a zadalsie, neviem kto tu hovoril v pripade KD o legalnom prijme, vsak? :) Je jasne, ze zohnat legalne kartu asi nieje uplne jednoduche a v konecnom dosledku ani nie najlacnejsie. A myslim, ze on mal zaujem aj o prijem z viacerych druzic, takze jednoznacne treba prijimac, ktory zvlada DVB-S2,pretoze tych stanic sa tam potom vyskytuje ovela viac v tejto norme. Maxxes:Nechapem, preco si sa rozhodol prave pre najdrahsi model od Vantage, rovnako dobre Ti posluzi i nizsi model, popripade ten moj, najskor riesis dilemu, ci SD alebo HD a ked HD tak uvazujes o najdrahsom modeli, neodhovaram Ta od neho, len sa mi to trosku bije... Vyuzijes dva tunery? Ak nie tak naozaj nema zmysel... Pekny den vsetkym, fakt ma niektore prispevky v tomto threade pobavili... :) |
street |
12.12.2008, 16:04.45 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivy2Maxxes:mimochodom i moj Vantage HD6000 ma PVR, co mu oproti 8000-ke chyba je LAN, 2 tunery, viac pamate na programy, krajsi modernejsi dizajn, ak tie dva tunery nevyuzijes tak vezmi 7100, alebo 6000... Mam tu 6000-ku dva mesiace a max. spokojnost, jednoducha obsluha, perfektny obraz a hlavne spolahlivost :) |
street |
12.12.2008, 16:20.45 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTakže se vlastně shodujeme, že investice do HD přijímače nemá pro tazatele žádný smysl, protože Kabel Deutschland asi přijímat nechce a kvůli Nova HD je to pak blbost úplná :laughing: |
technikTKR |
12.12.2008, 16:42.11 | |
TechnikVýskedný obraz nikdy nemůže být stejný. Už jen proto, že ho UPC Direct zkurví datovým tokem . V mpeg 4 zhoršení přenosem nástává minimálně.Tuším, o co ti jde . Takže např. Země je placatá, Slunce obýhá kolem Země, a Země obýhá kolem satelitu. Souhlas , že jo? A žádný argument ti to nevyvrátí |
Orion |
12.12.2008, 16:55.12 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyUPC Direct tady nikdo neřeší, seš mimo mísu... |
technikTKR |
12.12.2008, 17:17.48 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivy2:"technikTKR" :Nechapem o com hovoris, snazil som sa tam povedat, ze SD kanaly cez HD prijimac vyzeraju lepsie vdaka digitalnemu vystupu(HDMI) ak Ti to nieco hovori.... Dalej, chlapec bude mat natocene aj na 23,5, kde je uplne nahodou aj KD, takze len blbec by to nenaladil, ked by mal tu moznost, ak by aj vyslovene nemal o zahranicne kanaly zaujem, tak potom naco mu je potom nim spominany rozsah, ktory chce prijimat : 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E, 13°E, 5°E, 1°W ??? Lepsie si precitaj zakladatelov prispevok č.1 !!! Potom zistis, ze chce DiGi cez EMU a vsetko ostatne co sa cez EMU da pozerat, tam patri i KD, takze nechapem o co Ti ide, ak si (to asi na 100% si, alebo nemas ziadny)majitelom SD prijimaca, tak si ho chval aj dalej, pridi ku mne a mozes len tisko zavidiet taky obraz, GARANTUJEM a mam namysli SD, HD kanalov zasa tolko nieje, ja osobne by som si HD prijimac kupil aj kvoli par nemeckym kvalitnym kanalom, ktore neviem dokedy pojdu v EMU, pretoze zato rozhodne stoja (KD) :) Prajem pekny obraz a krasny vikend... |
street |
12.12.2008, 17:21.06 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyUkaz mi SD stroje z HDMI vystupom? Vela ich asi nieje... Inak obraz cez SCART na SD je hnus, mam to zapojene aj cez SCART aj cez HDMI, je to "nebe a dudy", takze zdar... |
street |
12.12.2008, 19:14.39 | |
Sd sat prijimacJe pekne česke prislovie,ktore tu už bolo spomenute-Z h...na bič neupleteš(sd cez hdmi na hd).Hd stb môže byť lepší na sd iba vtedy,keď mate staršiu telku s na h...no upskalingom(vtedy je lepši obraz cez hdmi),ale to je chyba tv a nie výhoda hd stb!A,že mpeg4 nizky bitovy tok neškodi,ako tu bolo spomenuté,tak to nemá chybu!Riadte sa faktami a nie bludmi(pripadne reklamou,alebo neobjektivnymi testmi v časopisoch a na nete) |
Kasr |
12.12.2008, 19:58.53 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivypanebože připoj si k HD TV SD šunku, kterou jsi kdysi měl nebou koupíš v hypernově a pak to vyměň za HD stroj a sleduj stejný program a jestli to nevydíš tak fakt nevím , nechte technických pouček, že je slabší TV(blbost)a já už nevím co ;P |
Babui |
12.12.2008, 20:08.02 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivymám nemocnici a pak karty :laughing: :laughing:tak zatím coming soon 23:55 |
Babui |
12.12.2008, 21:49.47 | |
Sd sat prijimacTak si spomente na tv spred 2 rokov(aj jedneho),kde sd bol skoro nesledovatelny!Aj pri terajsich to nie je žiadna slava. |
Kasr |
12.12.2008, 22:00.39 | |
Street dobre hovorisZdravim Vas,tak sa nam to tu pekne rozbehlo :) Street dobre hovoris, lepsi SD prijímač stoji 5.000,- Sk. A za 8.000,- Sk už mám Vantage 6000 alebo 1100. Mám ponuku aj na Vantage 7100 polroka používaný za 9.000,- Sk. Mne nerobí problém si priplatiť za HD sat. prijímač. Ale 14.500 Sk za Vantage HD 8000 sa mi už zdalo veľa a preto som začal váhať (tie dva tunery ma lákajú, pretože budem mať na jednej družici Digi a na druhej Skylink, takže by som ich využil) Ale asi sa uskromním a ušetrím kúpou Vantage 7100 / 6000 / 1100. Napíšete mi prosím, aké sú hlavné rozdiely medzi týmito 3 HD prijímačmi a či má Vantage 8000 navyše skutočne iba druhý DVB-S tuner. Ďakujem všetkým, kúpim HD sat. prijímač |
Maxxes |
12.12.2008, 22:52.09 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyTak to se musis rozhodnout ty, zalezi na tobe jestli vyuzijes 2 scarty a nebo ti staci jenom 1. Softy jsou stejne jak uz asi vis. Podle me je z tech 3 nejhezci vzhledove 7100, ale taky je drazsi, kdyz za nizsi cenu muzes mit vpodstate to same.Ale jak si to predstavujes u ty 8000? Ze na 1 tuneru budes mit Digi a na 2 tuneru Skylink? To si myslim, ze je nepohodlne. 2. tuner tam je podle me predevsim kvuli PVR funkcim. |
vlaciha |
13.12.2008, 07:54.13 | |
RE: SD sat.prijimac s EMU, PVR, spolahlivyAhoj,som rad, ze si sa konecne ozval i ty,kvoli komu to tu riesime :)Takze 7100 oproti 6000 ma navyse: - modernejsi vzhlad pristroja - LAN konektor RJ45 - pamat na kanaly o 10000 viac, cize 20000 To je vsetko! Dalej 1100 oproti 6000 ma navyse: - LAN konektor RJ45 A 6000 oproti 1100 ma navyse: - jeden SCART - eSATA konektor pre PVR - 1 citacku kariet navyse - 1 Cl slot pre moduly navyse Je uz len na Tebe co vyuzijes, co nie a co uprednostnis, myslim, ze ani jeden nieje zly, ja som s mojou 6000-kou velmi spokojny.... ZDAR |
street |