Quantcast

ČT chce stáhnout ČT Sport ze slovenského trhu

| Tisk | komentáře

Sportovní kanál ČT Sport má zmizet z televizních balíčků operátorů na Slovensku. O stažení tohoto programu požádala veřejnoprávní Česká televize (ČT), která o tomto kroku minulý týden informovala všechny slovenské operátory. Někteří již zareagovali a ze své nabídky ČT Sport již vyřadili.

ČT provozovatele televizních služeb na Slovensku požádala, aby program ČT Sport dále nešířili.

Slovenská asociace pro kabelové telekomunikace (SAKT) doporučila všem svým členům na Slovensku, aby upustili od distribuce programu ČT Sport v souladu s požadavkem vysílatele.

SAKT působí na Slovensku již více než 25 let a zastupuje operátory různých velikostí a platforem. Sdružuje více než 100 operátorů a zastřešuje více než 1 milion předplatitelů, kterým vedle jiného pomáhá při komunikaci s televizními kanály a organizacemi kolektivních správ. Nedávno se členem SAKT stal provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group, člen skupiny CANAL+.



ČT Sport nevlastní licenci a ani vysílací práva pro Slovensko. České televizní stanice jsou na Slovensku stále žádané a operátoři v rámci licenčních a technických možností nabízejí divákům řadu stanic, které jsou určené primárně pro diváky v České republice.

Vyřazení ČT Sport z nabídky může souviset i velmi rozdílným rozsahem vysílacích práv ČT a RTVS. Příkladem je blížící se hokejový šampionát, který bude hostit Česko. Vysílací práva pro Česko drží ČT, zatímco na Slovensku soukromý subjekt - vysílací skupina JOJ, která pochopitelně chce, aby přenosy a další hokejový obsah sledovali diváci na Slovensku právě z programů skupiny JOJ.

redakce

komentáře čtenářů




Reklama




Vybrané články