Quantcast

Digi TV CZ začala vypínat programy pro starou platformu

| Tisk

logo Provozovatel české satelitní pay-tv platformy Digi TV zahájil proces vypínání programů na staré technologické platformě. Programy TELKA a Prima ZOOM již nejsou dostupné na původní Digi TV a zákazníky vybízí ke změně na Novou Digi TV CZ.

Prima ZOOM a TELKA jsou první programy, které zařadil nový majitel české Digi TV, společnost Lama Energy Group, do své programové nabídky v květnu loňského roku. A nyní tyto programy ve staré platformě Digi TV vypíná. Na místě těchto programů se objevila textová informace o ukončení poskytování v původní Digi. Tyto programy jsou nyní klientům dostupné jen v Nové Digi TV CZ.

Vypnutí stanic TELKA a Prima ZOOM na staré Digi TV se ale dotklo všech zákazníků, kteří sledují programovou nabídku operátora na vlastních přijímacích zařízení s modulem Digi TV. Právě tito klienti si musí stanice naladit na nových pozicích ve stejném multiplexu.

Na původních pozicích Prima ZOOM a TELKA je textová informace o ukončení distribuce ve staré Digi TV. Nové pozice těchto stanic ve stejném multiplexu již pracují ve formátu MPEG-4/H.264 se zvukem AAC.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000


FEC 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

- TELKA
- Prima ZOOM

Nová Digi TV CZ byla zákazníkům v České republice představena 1.10.2015. Služba přináší lepší kvalitu obrazu a zvuku, bohatší programovou nabídku, včetně většího počtu stanic ve vysokém rozlišení (HDTV) než původní Digi TV, která bude skončí nejpozději k 30.6.2016. Klienti staré Digi TV mají několik měsíců na přechod na novou technologickou platformu.

redakce





Reklama




Vybrané články