Quantcast

Humax IRCI-5400Z opět v prodeji

| Tisk

Humax IRCI-5400Korejský výrobce populárních set top boxů Humax uvádí v letošním roce postupně na trh novou modelovou řadu receiverů pro digitální satelitní i terestrický příjem. Z nové modelové řady jsme Vám na stránkách Parabola.cz podrobně představili harddiskové modely Humax PVR-8000 a Humax CI-8100 PVR. Další modely budou postupně následovat.

Zajímavou informací pro mnohé satelitní diváky zřejmě bude opětovný prodej přijímačů Humax IRCI-5400Z. Tento model byl zpočátku na trhu prodáván jako Humax IRCI-5400 s vestavěným modulem Irdeto. Díky softwarovým úpravám fanoušků a hackerů se možnosti přijímače značně rozšířily - nejprve o příjem programů v Betacryptu (Premiere, ORF, DigiKabel), později i o možnosti příjmu programů z několika systémů X v 1 na kartách Fun, Silver a dalších. Dále se na trhu objevila řada zajímavých softů ToH, které podstatně vylepšily možnosti přístroje.

Nové možnosti Humax IRCI-5400 uvítala řada satelitních diváků, ale pro provozovatele placené televize znamenal tento model řadu problémů a starostí, jak lépe zabezpečit příjem programů před neautorizovaným příjmem. Na protest řady provozovatelů pay-tv a majitele kódovacího systému Irdeto, který pohrozil firmě Humax odebráním licence, se na trhu objevila modifikovaná verze modelu IRCI-5400, která byla označena IRCI-5400Z. Tento model byl výrobcem upraven proti sw úpravám.

Netrvalo dlouho a vedle softwarových úprav Humax IRCI-5400Z opět díky hackerům došlo i na hardwarové úpravy, které z přijímače opět udělaly receiver s možností příjmu programů z několika prolomených systémů na jediné kartě. Problémy s úpravami, na které si stěžovali majitelé kódovacích systémů, postupně přibývaly a Humax byl nucen ukončit výrobu Humax IRCI-5400Z. Sklady s modelem IRCI-5400Z byly uzavřeny. Na trhu se doprodaly poslední kusy tohoto modelu, v některých případech cena i vzrostla.



Sklady Humax s modelem IRCI-5400Z byly uzavřeny od loňského roku až do letošního září. Zřejmě se čekalo, než vysílací společnosti, které protestovaly proti možnostem pirátského příjmu, přejdou na nové, lépe zabezpečené dekódovací karty. Na trhu se opět objeví oblíbený Humax IRCI-5400. Nejde o žádný vylepšený model, jde pouze o vyprodání skladových zásob firmy Humax - mj. i v souvislosti s příchodem nové modelové řady Humax na trh.

    K čemu lze využít Humax IRCI-5400Z?
  • K Příjmu zahraniční placené televize na kartách typu Fun (X v 1) a všech volných programů. I když řada atraktivních programů pro neoficiální příjem již není dostupná, stále je zajímavá programová nabídka např. na družici Hispasat 30W (Digital+ a TV Cabo).
  • příjem českých a slovenských programů - i když má receiver vestavěný dekodér Irdeto, lze díky interface Ircrypto přístroj rozšířit i o možnosti příjmu českých a slovenských programů s Cryptoworks. Existují i přepínače dvou i tří karet Cryptoworks, které uspokojí především náročnějšího satelitního diváka. Dále jsou v přístroji k dispozici dva sloty pro vložení modulů s příslušnými přístupovými kartami. Cena přístroje by se mohla pohybovat kolem 10ti tis. Kč.
redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články