Quantcast

Vlastník Skylinku podepsal smlouvu na distribuci programů TV Óčko

| Tisk

Lucemburská společnost M7 Group, vlastněná CANAL+ Group, a jeden z předních evropských poskytovatelů placené televize, se dohodl s pražskou společností Stanice O na distribuci hudebních programů Óčko TV a Óčko Star.

Stanice Óčko TV je na trhu již od roku 2002 a jde o první český tématický program zaměřený na hudbu a moderní životní styl. Sesterský kanál Óčko Star se zaměřuje na největší hity od 80. let minulého století po současnost.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Skylink v domácnosti (foto: M7 Group)

Součástí dohody o satelitní distribuci na družici Astra na pozici 23,5°E je zařazení programů do EPG platformy Skylink, přední televizní služby v České republice a na Slovensku. Vedle těchto dvou programů nabízí Skylink svým zákazníkům i další programy provozovatele - Óčko Black a Óčko Expres jako lineární stanice v OTT službě Skylink Live TV.

Satelitní distribuce programů TV Óčko a Óčko Star je šířena v DVB-S2 multiplexu M7 Group, na kmitočtu 12,090 GHz. Vysílání je poskytováno volně ( FTA), stejně jako její původní distribuce.

"Smlouva s M7 a Skylinkem je pro nás velmi důležitá, protože umožňuje kvalitní a nákladově efektivní satelitní distribuci našich vlajkových kanálů a zároveň zajišťuje optimální dosah mezi našimi klíčovými cílovými skupinami," uvedl u této příležitosti generální ředitel společnosti Stanice O Štěpán Wolde.

Bill Wijdeveld, viceprezident Platform Content Services ve společnosti M7 Group, k tomu poznamenal: "Jsme velmi potěšeni touto novou smlouvou a děkujeme ÓČKO TV za důvěru v tým M7 Platform Services. Těšíme se na plodnou spolupráci."

technické parametry:

satelit: Astra (23,5°E)
frekvence: 12,090 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

označení programu: OCKO
service ID: 776
video PID: 3001 (MPEG-4/SD)


audio PID: 3011 (MPEG, česky)
CA systém: žádný (FTA)

označení programu: OCKO STAR
service ID: 777
video PID: 3101 (MPEG-4/SD)
audio PID: 3111 (MPEG, česky)
CA systém: žádný (FTA)

redakce





Reklama




Vybrané články