Quantcast

Návrat CANAL+ Sport 7, spuštění CANAL+ Sport 8

| Tisk

V portfoliu sportovních kanálů pod značkou CANAL+ Sport dojde v nejbližší době k významným změnám. Vše souvisí s akvizicí vysílacích práv na tenisové turnaje WTA.

Vedle standardního lineárního kanálu CANAL+ Sport bude spuštěn druhý celodenní sportovní program pojmenovaný jednoduše - CANAL+ Sport 2. Nová stanice již má svoji programovou pozici v satelitní službě Skylink, kde nahradí původní program Skylink 7, který byl v tomto týdnu uzavřen.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Studio CANAL+ Sport (foto: M7 Group)

S ohledem na spuštění druhého řádného sportovního programu pod brandem CANAL+ Sport musí dojít k "přečíslování" stávajících fotbalových streamovacích stanic CANAL+ Sport 2 až CANAL+ Sport 6, aby měly unikátní očíslování. Streamovací programy budou mít čísla 3 až 8 (CANAL+ Sport 3 až 8).

K televizním divákům se tak vrátí program CANAL+ Sport 7, jenž skončil v době spuštění CANAL+ Action, který převzal některé zápasy anglické fotbalové Premier League. Obnovený stream CANAL+ Sport 7 poprvé nabídne přenos z této ostrovní soutěže již 6.12.2023 ve 20:25 hodin. Půjde o zápas Fulham - Nottingham.



CANAL+ Sport 8 bude novinkou. Co se na této stanici objeví zatím není jasné. Očekává se, že zde budou přenosy z tenisových turnajů WTA, které bude lucemburská M7 Group, člen skupiny CANAL+, nabízet divákům od začátku ledna 2024. CANAL+ získal vysílací práva od roku 2024 pro český a slovenský trh.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Skylink - Vaše satelitní televize (foto: M7 Group)

Tenisové a fotbalové stanice CANAL+ Sport budou odděleny. Záměrem operátora je nabízet přenosy z WTA divákům satelitní televize Skylink, OTT služby Skylink Live TV a streamovací platformy CANAL+ exkluzivně.

Sportovní nabídka operátora se tak výrazně rozšíří. Připomeňme, že od září jsou součástí balíčků operátora prémiové stanice Nova Sport 3 a Nova Sport 4 s přenosy z významných fotbalových lig.

redakce





Reklama




Vybrané články