Quantcast

Opravdu byly stanice Óčko šířené v Pantelio neoprávněně?

| Tisk

logo Provozovatel hudebních stanic Óčko, společnost Stanice O a.s., informovala web parabola.cz, že stanice Óčko a Óčko Star byly šířené v satelitní B2B platformě Pantelio neoprávněně, proto bylo také jejich šíření zde zastaveno. Dále uvádí, že v žádném případě se nejednalo o malý zájem ze strany diváků platformy Pantelio/Fotelka TV.

Reakce provozovatele satelitní platformy Pantelio, společnosti Nitranet s.r.o., nedala na sebe dlouho čekat, její jednatel Slavomír Turčáni se nám k celé situaci vyjádřil, jeho reakci uvádíme v plném znění (s překladem do češtiny):

Společnost Nitranet s.r.o., funguje na poli distribuce televizních programů od roku 1999, tedy už 20 let a má smlouvy podepsané dlouhé roky. Také má smlouvu z roku 2001 na programy společnosti Stanice O, a.s. a všech jejich následovníků. Ve smlouvě stojí, že za jednorázovou sumu 1 Kč nám povoluje neomezené šíření programů společnosti Stanice O, a.s.

Pan Horák jako nový jednatel společnosti Stanice O, a.s., tuto smlouvu popírá i když ji mají podepsanou téměř se všemi dalšími operátory, kteří tehda fungovali. Nové vedení společnosti Stanice O, a.s. nutí nyní operátory podepsat novou nevýhodnou smlouvu, na jejímž základě bude chtít vybírat poplatek za každého abonenta.

Společnost Stanice O, a.s. tak ohýbá konkurenční prostředí způsobem, který je neakceptovatelný, protože programy Óčko jsou k dispozici v digitálním pozemním vysílání DVB-T/T2 zcela zdarma, k dispozici je volné vysílání na webu a i na distribučním satelitu Astra 3B, kde se šíří volně programy Óčko a Óčko Star, kde si navíc musí za kapacitu společnost sama platit.

Chci jen připomenout, že programy Óčka jsou vysílané s reklamními bloky a jejich příjmy pochází právě zejména z vysílané reklamy. Její většinoví diváci se už dávno přesunuli z lineární televize na OTT služby jako Youtube. Tedy sledovatelnost šla rapidně dolů, je nezajímavá a slouží pouze jako doplňkový program.

Není pravda, že jsme vysílaly programy Óčko a Óčko Star nelegálně, ale protože nás nový jednatel společnosti Stanice O, a.s. pan Horák požádal, abychom tyto programy nevysílaly, vyhověli jsme jeho požadavku a oba programy jsme odpojily.



Jestli se rozhodne společnost Stanice O, a.s. o zařazení všech jejich 4 programů do naší nabídky za podmínek z roku 2001, tak to uděláme.

Satelitní B2B platforma Pantelio je šířena přes družici Hispasat 30W-5 na pozici 30° západně a poskytuje své programy také DTH satelitní platformě Fotelka TV.

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články