Quantcast

Postup při programování Magic modulu

| Tisk

Postup při programování Magic modulu

Když si poprvé vložíte nový Magic modul do svého přijímače, neobsahuje žádný firmware (dále jen FW). Můžete si to zkontrolovat v Menu svého přijímače. Toto Menu ukazuje u příslušného modulu verzi DREAMLOAD.

Jsou tři rozdílné cesty jak FW modulu vymazat a přichystat jej na nahrání nového - přepnout jej do módu DREAMLOAD.

Postup A:
Zapneme a vypneme přijímač 3x po sobě BEZ vložené karty do modulu.
Postup B:
Vytáhneme a vložíme modul do zapnutého přijímače 3x po sobě BEZ vložené karty do modulu (tuto metodu ale nedoporučuji - obecně nedoporučuji jakýkoliv modul vkládat či vytahovat z přijímače v zapnutém stavu).
Postup C:
Vstoupíme do Menu modulu a vybereme volbu "Prepare for loading" a potvrdíme OK. Je nutné přijímač vypnout aby modul po dalším zapnutí do čekacího stavu vstoupil.

Každý z těchto tří postupů inicializuje modul do stavu DREAMLOAD a vymaže současný FW z paměti Magic modulu. Tento stav si můžete zkontrolovat v Menu Vašeho přijímače. Mějte na paměti, že programovat nový FW do modulu můžete POUZE pokud je modul v tomto stavu. Po vstoupení do Menu modulu (volba "Common Interface" v Menu Vašeho přijímače) musíte vidět "Dream Load". To znamená, že modul je čistý a připravený na přeprogramování.

    Požadavky:
  • Přijímač s Magic modulem připojený k LNB !!! nebo notebook
  • Programátor Magic modulů
  • Sériový kabel - prodlužka 1:1 všech 9 pinů (nastavení COM portu: 115200,8,N,1,Xon/Xoff)
  • Program "Magic Module Loader" (ke stažení v sekci Software)
  • Požadovaný FW = Magic Software (ke stažení v sekci Software)
Nyní začneme s programováním Magic modulu.

1. Rozbalte archiv s programem Magicload.exe a spusťte jej.

Postup při programování Magic modulu


2. Stiskněte tlačítko "Setting.." a zvolte COM port, ke kterému připojíte programátor. Volbu potvrďte tlačítkem "OK".

Postup při programování Magic modulu


3. Připojte programátor modulů ke COM portu počítače sériovou prodlužkou a programátor vložte do modulu (přijímač popř. notebook musí být zapnutý) kontakty vzhůru. Zelená dioda svítí když je programátor správně napájen.

4. Nyní stiskněte tlačítko "Connect". Pokud zůstane svítit pouze zelená a ve spodní části oka se objeví zelený nápis CONECTED, je spojení v pořádku. Jestli ale svítí spolu se zelenou i červená, je někde chyba a doporučuji programování přerušit, vše zkontrolovat a začít znovu.



Postup při programování Magic modulu


4. Klikněte na tlačítko "Program Module" a vyberte soubor, který si přejete nahrát do modulu. Dvojitým poklepáním na název souboru jej vyberete a zároveň začne jeho programování do modulu.

Postup při programování Magic modulu


5. Ukazatel "Programming progress" zobrazuje postup programování modulu. Jakmile ukazatel dojde na konec, programovací okno se automaticky uzavře.

Postup při programování Magic modulu


6. Program ve spodní části oznamuje, že je modul naprogramován. Nyní klikněte na tlačítko "Disconnect" pro odpojení programátoru od modulu.

Postup při programování Magic modulu


Vyjměte programátor z Magic modulu a vypněte přijímač nebo modul vytáhněte z notebooku. Po dalším spuštění přijímače je modul připraven k práci a název a číslo verze FW si můžete zkontrolovat v Menu modulu.

Exkluzivně pro www.parabola.cz K.S.Ječný (www.jecny.cz)





Reklama




Vybrané články