Quantcast

Nový firmware pro Digi TV řeší problémy s nahráváním

| Tisk

logo Provozovatel satelitní platformy Digi TV dnes večer vydal nový firmware pro dotované set top boxy Humax Digi+ II. Nový řídící software řeší problémy s nahráváním.

Uživatelům přijímačů Humax Digi+ II, které se dodávají k službě Digi TV, se automaticky objevila hláška o přítomnosti nového firmware pro přijímače a informova je, zda chtějí provést aktualizaci ze satelitu (OTA upgrade).

Po souhlasu přijetí nového firmware proběhlo update řídícího firmware a to velmi rychle (zhruba do tří minut) a přijímač se pak sám zrestartoval a po této operaci skončil zapnutý na programu, na kterém byl před aktualizací. Setting (nainstalované TV a R programy) byly zachovány. Aktualizace firmware vyřešila jeden dlouhodobý problém, který trápil uživatele - přítomnost ochrany Macrovision, takže na mnoha DVD či VHS rekordérech nebylo možné z přijímače nahrávat (lépe řečeno bylo možné ale s rušivými prvky jako je barevně zdeformovaný obraz).

Podle prvních zkušeností s firmwarem v přijímači byl problém s Macrovision skutečně vyřešen.

Informace o novém firmware:

firmware: BRFSNA 1.00.02 (předchozí verze byla 1.00.01)
loader: 2.20
datum firmware: 2.11.2006



Mnoho uživatelů zaskočí uváděný datum vydání firmware (2.11.2006). Je to ale naprosto běžný postup u korejského výrobce set top boxů Humax, který uvádí starší datum ve firmware v době jeho publikace. Uváděný datum lze tedy spíše považovat za termín dokončení nového firmware.

Otázka pro čtenáře: Jaké máte zkušenosti s novým firmware? Vyřešil problém s nahráváním?

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články