Quantcast

První PVR receiver Humax pro příjem Premiere

| Tisk

humax pdr9700Koncem června letošního roku podepsal německý operátor pay-tv Premiere kontrakt s korejským výrobcem set top boxů Humax. Firma Humax se zavázala, že na německý trh dodá vůbec první certifikovaný PVR model pro příjem německé pay-tv Premiere. Humax má ve své modelové řadě již dva satelitní harddiskové receivery, ale model s označením "geeignet für Premiere" (vhodný pro Premiere) doposud nenabízela.

PVR model Humaxe pro německou placenou televizi ponese označení PDR-9700. Přístroj bude mít dva tunery, což znamená, že divák bude moci z jednoho programu nahrávat na připojený hard disk a na jiný program se dívat. Toto technologické řešení přinese divákům možnost, vidět dva atraktivní pořady, které se vysílají ve stejný čas. Divák může například shlédnout sportovní přenos a přitom nahrávat (např. film) na HDD. PDR-9700 bude dodáván s hard diskem o kapacitě 80 GB, což je dostatečná kapacita pro záznam televizního a rozhlasového vysílání. Díky střihací funkci může divák odstranit např. části programu (standardně začátky a konce nahrávek). V zaznamenaných pořadech se pak může pohybovat po krocích.

Model PDR-9700 bude mít vestavěný dekodér Nagravision, který používá nejen Premiere, ale i rakouská ORF na satelitu Astra 19,2°E. PDR-9700 nezůstává jen u příjmu Premiere, přijímač má jeden slot standardu Common Interface. Uživatel si může k Premiere předplatit další dostupné programy či pakety. Pro příjem pak potřebuje příslušnou přístupovou kartu a externí modul.

Další ze zajímavých vlastností modelu PDR-9700 je alfanumerický displej, který zjednoduší ovládání přístroje a například při přepínání mezi rozhlasovými programy hned posluchač bude vědět, kterou rozhlasovou stanici poslouchá.

Humax PDR-9700 bude mít i standardní vlastnosti. Jde zejména o přehledné dálkové ovládání, kterým může uživatel ovládat veškerý provoz přístroje. Dále přístroj podporuje dětskou pojistku nastavitelnou dle věku.

SHRNUTÍ


Pro příjem německé pay-tv Premiere bude od poloviny listopadu u našich západních sousedů k dispozici první satelitní PVR receiver certifikovaný pro příjem německé pay-tv Premiere. Němečtí zájemci o programy Premiere konečně budou mít na trhu licencovaný přístroj pro záznam (nejen) z programů Premiere.
Čtenáře zcela jistě napadne otázka, zda podobný přístroj bude vyráběn i s vestavěným dekodérem Cryptoworks pro naše podmínky. Úvaha - obáváme se, že český a slovenský trh je příliš malý na zahájení výroby speciálního přístroje. Rádi bychom se mýlili...

dle DF
redakce
parabola.cz





Reklama




Vybrané články